FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Help w/CM7 sd card install on new NC

OP hmthomas

4th November 2011, 07:37 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Hello, Just got a refurbished NC with version 1.2 (read forever). Works great from stock system, but I'm trying to install CM7 on SanDisk 8gb card via post directions on:
[ROM][CM7] [v1.3] Size-agnostic SD Card image and CM7 installer for SD Cards

I've tried the 2 latest stable updates 7.1.0 and 7.0.3 and everything seems to install fine with the last lines saying "all steps complete...flushing caches...shutting down"

When I restart, it goes to the last 20 or so lines of the install and shuts down again (same messages at the end...all steps etc) I've redownloaded both the green 1.3 installer image and the stable roms. When I tried a "nightly" the install stopped on a line saying "looking for file starting with update..." or something like that and it sat there until I held the power button for a looong time.

I did try searching for a solution but couldn't find one like this problem. Any ideas what I'm doing wrong or not doing? Thanks

One thought...the 8gb card doesn't show what class... it only says Sandisk Micro HC
4th November 2011, 10:23 AM   |  #2  
DizzyDen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 563
 
1,301 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Are you certain you are dropping the CM7 files on the root of the boot partition on the SD?
4th November 2011, 03:40 PM   |  #3  
votinh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 431
 
2,249 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
You seem to describe doing it right but we need step-by-step how you get it done in order to maybe figure out where the culprit is.
I would suggest RECREATE the bootable uSD first.
Note: redownload the image file if needed.
4th November 2011, 05:03 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Thanks for replying. Here's what I've done:
formatted 8gb micro via windows 7
downloaded image installer 1.3 via xda
downloaded winimage
restored sd card from image (generic...)
I saw boot disk w/4 files
downloaded latest stable cm7 and copied directly (zipped)to boot partition on sd
inserted sd in NC
it loaded and started updating for about 60 secs like mentioned above
it automatically shut down

When I restart NC, there is a quick white screen it goes to loading and redoes the last 20-30 lines of update and shuts down again. The lines go by so quick I can't read it (or more accurately remember them)

I've redownloaded both install image and stable updates with same results. When I tried downloading a niightly, the installer stopped midway with last line saying something like...looking for file starting with update...

Any help is appreciated
4th November 2011, 05:41 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 3
 
34 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
I have the same device as you (refurb NC 1.2 from the recent dailysteals sale) and did the exact things that you did except use win32diskimager instead of winimage, and it installed the cm7 nightly 240 without any issues. It's only afterward that I ran into trouble, trying to install gapps (read about it here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1332441)

same device, same procedure, different results.
4th November 2011, 06:47 PM   |  #6  
DizzyDen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 563
 
1,301 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
You might want to re-download cm7 zip file... you can use 7-zip or winrar to "Test archive" to see if it is corrupt before copying it to the boot partition of the uSD.
The Following User Says Thank You to DizzyDen For This Useful Post: [ View ]
4th November 2011, 09:46 PM   |  #7  
votinh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 431
 
2,249 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Like jh mentioned, I would give win32diskimager a try, there were many reported of winimage didn't work well.
Search for the win32diskimager, older version is better for some reason, 0.15 or something. If you can't find, let me know, I'll host the file.

Again, redownload all files, make sure no hiccup in the middle of downloading process.
What you did was correct, just to let you know.
The Following User Says Thank You to votinh For This Useful Post: [ View ]
5th November 2011, 02:49 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Work-around works---next question
update!
I took out the micro 2gb sandisk from my phone and tried it again doing the normal install. It works! So, next question. Can I make an image of the 2gb sd and restore it on the 8gb sd and via some procedure maximize the rest of the sd?


Any ideas why 8gb didn't work in first place? I had done a full format via windows explorer before trying the first time. Even tried formatting via NC and still no luck. The 8gb was being used in my rooted Eris phone with no problems.
5th November 2011, 04:44 AM   |  #9  
votinh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 431
 
2,249 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
By any chance you got the counterfeit one? the 8GB
5th November 2011, 06:54 AM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
not counterfeit...I think...because when fully formatted it was 7.4+ gb

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes