Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[OTA LEAK] VZW Droid 3 Update 5.7.894 From Staging Server

OP Hashcode

6th November 2011, 08:41 AM   |  #1  
Hashcode's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 22,805
 
3,251 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Hi Guys,

As promised here is the actual OTA leak .zip pulled from a staging server on 11/03. This needs to be installed via your STOCK RECOVERY, this doesn't work in Safestrap or Koush's CWRecovery.

[ WARNING: I want to repeat my earlier warning that if you plan on installing this: HAVE A ROOT KEEPER INSTALLED (mount_ext3.sh / loadpreinstall.sh modified to set suid on the su binary on boot). CURRENT 1-CLICK ROOT WILL NOT WORK. If you search the Bionic boards there are many users asking for help where they lost root applying a similar OTA leak like this one for their phones. I would hate for the D3 community to be in a similar situation. ]


** I AM NOT RESPONSIBLE FOR ANY ILL EFFECTS OF THIS OTA LEAK OR IF YOU BRICK YOUR PHONE -- WHEN IN DOUBT, DON'T USE THIS **

** And, I know that the file name is our current version. It's something Verizon does with the patch filenames where they use the version of the OS that it applies to.


Details of the update:
BUILD ID: 5.5.1_84_D3G-64
BUILD DATE: Mon Oct 31 11:31:36 CDT 2011
BUILD VERSION FULL: Blur_Version.5.7.894.XT862.Verizon.en.US
BASEBAND VERSION: N_03.18.2EP

Download Link: http://www.mediafire.com/?x6ltlt51aa98hgw
md5sum: 93f535d986b94a810a00530ea722ea69

[ Edit 11/07: added the baseband version ]
Last edited by Hashcode; 7th November 2011 at 09:31 AM.
The Following 9 Users Say Thank You to Hashcode For This Useful Post: [ View ]
6th November 2011, 11:40 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 11
 
64 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Thank you for sharing this.

Do the fastboot files that we have still work after applying this? My main concern is that it could replace the signing key making it impossible to downgrade to a rootable version.
6th November 2011, 12:16 PM   |  #3  
Member
Manchester
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
wonder why the name of file you update is 5.6.890?
6th November 2011, 04:56 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 57
 
283 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
[QUOTE=Hashcode;19094444] ** And, I know that the file name is our current version. It's something Verizon does with the patch filenames where they use the version of the OS that it applies to. [Quote]


Sent from my DROID3 using XDA App
Last edited by joeyx2; 6th November 2011 at 05:01 PM.
6th November 2011, 07:44 PM   |  #5  
verkerria's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
112 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Does anyone know what this file improves or breaks?

Droid 1 Rooted (ChevyNo1 0.9MV Kernel, LGB2.6)
Droid 3 Rooted (Stock Kernel, Custom lite De-bloat)
6th November 2011, 09:06 PM   |  #6  
ChaoticWeaponry's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 228
 
525 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Hashcode does this update also include the update to the kernel?
Thanks.

Sent from my DROID3 using XDA App
6th November 2011, 09:38 PM   |  #7  
neilrl79's Avatar
Senior Member
Flag Maryland
Thanks Meter: 166
 
680 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ChaoticWeaponry

Hashcode does this update also include the update to the kernel?
Thanks.

Sent from my DROID3 using XDA App

Yes, it's the full untouched update from the staging servers.
6th November 2011, 09:41 PM   |  #8  
ChaoticWeaponry's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 228
 
525 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by neilrl79

Yes, it's the full untouched update from the staging servers.

Thank you. And I'm assuming I need to be on the motoblur rom as well?

Sent from my DROID3 using XDA App
6th November 2011, 09:50 PM   |  #9  
neilrl79's Avatar
Senior Member
Flag Maryland
Thanks Meter: 166
 
680 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ChaoticWeaponry

Thank you. And I'm assuming I need to be on the motoblur rom as well?

Sent from my DROID3 using XDA App

Probably, not 100% sure but i think you need to be on motoblur fully bloated. Make sure you do a forever root before you update tho cause word is the moto/vzw have patched the exploit.
6th November 2011, 09:52 PM   |  #10  
Dri94's Avatar
Senior Member
Flag Florida
Thanks Meter: 583
 
1,801 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
is there a changelog or does anyone know any of the changes with this update?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes