FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[ROM] Clean ROM - Stock UI - RTM 8858 Base - Leo: HD2 - 7.8 Official

941 posts
Thanks Meter: 750
 
By voluptuary, Senior Member on 21st December 2012, 06:43 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
This is my HD2 version of my popular Samsung Focus ROM that can be found HERE.

Ok folks, I've been running versions of my newest build on my Focus, Lumia 800, and HD2 now for about a week and all three devices are rock solid so time for a public release.

So here are the fruits of my labor. My goal was to stay as minimal and as stock as possible. Windows Phone as it is supposed to be. Most of the changes are 'under-the-hood' type changes so your device will still look stock but you will have all the perks of a fully unlocked ROM.


I TAKE NO RESPONSIBILITY IF YOUR PHONE EXPLODES OR ANYTHING ELSE. DO THIS AT YOUR OWN RISK!

If you have downloaded the original version of this ROM please install the 'settings_update.cab' attached at the bottom of this post. I just noticed a small bug in the 'gray' accent that could cause problems if you change the language to something other than English. I have already uploaded a 'fixed' version of the ROM now as well. Enjoy.

【ROM Version】 Clean ROM 3.00

【SYS Languages】 GER/ENG/ESP/FRA/ITA

【Model of Device】 HTC HD2

【OS Version】 7.10.8858.136

-official nokia rtm base
-full unlock via ultrashot unlocks (root manager under settings)
-standard five north america languages only
-original microsoft and htc wallpapers and ringtones only
-removed oem apps
-htc app drivers included
-flip to silence drivers included
-usb video out package included
-dlna support package included
-nokia drive included
-sd storage unlock
-gray accent added and set as default
-static ip added
-system logging disabled
-fixed color banding
-internet connection sharing enabled
-other minor tweaks and improvements

*support for Microsoft, XBmod-Yuki, ultrashot, and voluptuary CAB updates


SearchKeySettings is not included because in the past I have had issues with it causing voice search via bing to no longer work.

THANKS: DFT Team, AnDim, OSBuilder Team, xboxmod, ultrashot, ceesheim, XDA Dev Team, and Microsoft

BUGS: Let me know.

As always, if you like my work please click "THANKS"

DOWNLOAD - STANDARD PARTITION VERSION
DOWNLOAD - 8GB PARTITION VERSION FOR DUAL BOOT

To install you need MAGLDR on your phone and the phone needs to be put into MAGLDR flashing mode. Then send the ROM using DWI.exe included in the zip.
Attached Files
File Type: cab settings_update.cab - [Click for QR Code] (126.7 KB, 2911 views)
Last edited by voluptuary; 25th January 2013 at 06:43 PM. Reason: added accent fix
The Following 62 Users Say Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ View ]
 
 
21st December 2012, 06:43 AM |#2  
voluptuary's Avatar
OP Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
-reserved-
The Following 3 Users Say Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ View ]
21st December 2012, 08:49 AM |#3  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by voluptuary

-reserved-

What's Stock UI? It like Start Screen HD2Owner's ROM??
And this ROM newer than HD2Owner'S ROM?

Thanks,
21st December 2012, 09:14 AM |#4  
dxdy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,734
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by huyngh

What's Stock UI? It like Start Screen HD2Owner's ROM??
And this ROM newer than HD2Owner'S ROM?

Thanks,

is same version but only clean version without apps...
The Following User Says Thank You to dxdy For This Useful Post: [ View ]
21st December 2012, 09:36 AM |#5  
FelipeMR's Avatar
Member
Flag São Paulo
Thanks Meter: 8
 
Donate to Me
More
Question
bluetooth headset works well or reboot?
21st December 2012, 09:51 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
More
Same version as HD2Owner ?

HD2Owner is 8858.136, and here it's 7.10.8858.168.

No ?
21st December 2012, 12:06 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
Quote:
Originally Posted by Nixeus

Same version as HD2Owner ?

HD2Owner is 8858.136, and here it's 7.10.8858.168.

No ?

on the "about" page it's still the same 8858.136

btw if this ROM has the official nokia rtm base why can't I seem to run Nokia Music (non Lumia warning), do I still need to edit the registry?
Last edited by bleui; 21st December 2012 at 12:08 PM.
21st December 2012, 12:37 PM |#8  
Junior Member
Flag chengdu
Thanks Meter: 1
 
Donate to Me
More
Thumbs up
can you add chinese?thanks
21st December 2012, 06:31 PM |#9  
voluptuary's Avatar
OP Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by FelipeMR

bluetooth headset works well or reboot?

I honestly don't know. I don't use Bluetooth headsets myself. I would love to know how it works for you.

Quote:
Originally Posted by Nixeus

Same version as HD2Owner ?

HD2Owner is 8858.136, and here it's 7.10.8858.168.

No ?

I don't know for sure what rom files HD2Owner used as a base but I would guess they are the same version as mine. I pulled mine from the firmwares nokia released a little while ago on their servers.

Quote:
Originally Posted by bleui

...btw if this ROM has the official nokia rtm base why can't I seem to run Nokia Music (non Lumia warning), do I still need to edit the registry?

It doesn't have that tweak included. You can change the settings using a registry editor like Root Tools though.

Quote:
Originally Posted by dengchao101

can you add chinese?thanks

I don't intend to make a version with any other lang's. This is just the rom I use on my own phone, and since the work is already done I figured I would share it incase others might find it useful. However, if you would like you can simply use the Chinese lang update cabs (once the 8858 ones are released) to add the language.
Last edited by voluptuary; 21st December 2012 at 06:37 PM.
The Following User Says Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ View ]
21st December 2012, 07:15 PM |#10  
hav0c's Avatar
Senior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 107
 
More
Is this ROM updatable via Zune?
21st December 2012, 07:20 PM |#11  
voluptuary's Avatar
OP Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hav0c

Is this ROM updatable via Zune?

I didn't edit any of MS's packages in SYS, ROM/XIP, ROM/SLDR so it should be fine, but I can't say for sure. You can always send update cab's with cab sender though even if it doesn't since I know that will work.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
clean, hd2, htc, leo, rom
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes