FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

Change where weather pulls from?

8,455 posts
Thanks Meter: 2,880
 
By jayochs, Senior Member on 23rd November 2011, 12:34 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
any devs out there have any idea how to change where the HTC weather app/clock widget poll for weather?

Accuweather is garbage; it constantly says cloudy for me, despite the fact that it's raining the past day and will for the next day. I already complained to accuweather, but they have nothing to say because they're idiots. I'm hoping we can change where it gets weather from, like weather.com or google or weatherbug.
 
 
23rd November 2011, 12:47 AM |#2  
AtLemacks's Avatar
Senior Member
Flag Mishawaka, Indiana
Thanks Meter: 194
 
Donate to Me
More
Mine has been dead on. Is your location accurate? Obviously the weather isn't going to be correct to your house. And wherever your weather is being reported from is either wrong, or different from your actual location.
23rd November 2011, 01:06 AM |#3  
k_flan's Avatar
Senior Member
Flag Aurora, IL
Thanks Meter: 45
 
More
This would not be as easy as pointing to a different weather provider, by say changing a url. The data has to be sent to the provider as expected and returned as data the app can understand. If it wasn't written to work with a provider, it will be difficult to make it work.

Sent from my ADR6425LVW using XDA App
The Following User Says Thank You to k_flan For This Useful Post: [ View ]
23rd November 2011, 01:26 AM |#4  
jayochs's Avatar
OP Senior Member
Flag Central NJ
Thanks Meter: 2,880
 
More
ah, yeah. i remember in the inc days, nils was checking out how to do it, but we were never successful.

basically, even on the accuweather website for my town, it shows cloudy, when it's always raining lol it's very annoying.
23rd November 2011, 02:00 AM |#5  
AtLemacks's Avatar
Senior Member
Flag Mishawaka, Indiana
Thanks Meter: 194
 
Donate to Me
More
So whoever is reporting the weather data to them is wrong. Not accuweathers fault.
23rd November 2011, 04:39 AM |#6  
jayochs's Avatar
OP Senior Member
Flag Central NJ
Thanks Meter: 2,880
 
More
i assume it's one of the local weather stations, because there's only like one in my town.....and they report to weatherbug...and weather.com........and they're both right lol

it's accuweather;

http://www.accuweather.com/en/us/bri...1-2191985_1_al

click; see how it says current conditions, cloudy? go look at the map now, we're COVERED in rain and it hasn't stopped since like 3pm today. yet they think current conditions are cloudy. kind of annoying lol
23rd November 2011, 09:58 PM |#7  
xRogerxC's Avatar
Senior Member
Flag The Seven Seas
Thanks Meter: 61
 
More
Quote:
Originally Posted by jayochs

any devs out there have any idea how to change where the HTC weather app/clock widget poll for weather?

Accuweather is garbage; it constantly says cloudy for me, despite the fact that it's raining the past day and will for the next day. I already complained to accuweather, but they have nothing to say because they're idiots. I'm hoping we can change where it gets weather from, like weather.com or google or weatherbug.

Well, you could always try out Fancy Widgets. I belive you have a choice of 3 different weather providers, and the weather accuracy has always been great!

Sent via my HTC Rezound using XDA premium app.
23rd November 2011, 10:06 PM |#8  
didiwags's Avatar
Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 2
 
More
I agree accuweather is garbage. It is always wrong for my area too! I NEVER use it. I use weatherbug or google. I downloaded beautiful widgets(had it on my X) and switch it to google weather!
23rd November 2011, 10:14 PM |#9  
jbh00jh's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 161
 
More
Accuweather has been terrible for the last 5 years at least, thats why I use google weather & weather channel.

Sent from my Galaxy Tab 10.1
23rd November 2011, 11:44 PM |#10  
Member
Flag Central CT
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by xRogerxC

Well, you could always try out Fancy Widgets. I belive you have a choice of 3 different weather providers, and the weather accuracy has always been great!

Sent via my HTC Rezound using XDA premium app.

+1 Fancy Widgets is great!
24th November 2011, 12:42 AM |#11  
Marcismo55's Avatar
Senior Member
Flag Ventura, CA
Thanks Meter: 418
 
Donate to Me
More
I know this may be a bit obvious but I have seen no mention of this...

Have you tried going into weather settings and checking the box "Monitor my location"? I'm not sure how often it checks your location but mine seems to work well...granted it is Sense 3.5 on an Incredible.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes