Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MOD] [SGA-Only!] Improve your Touchscreen

OP fuss132

27th November 2011, 08:20 PM   |  #1  
fuss132's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Augsburg
Thanks Meter: 5,009
 
1,469 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Hey guys,

this is still no kernel, it will only optimize your values for touchscreen using The most important thing in this script is the following line:

Quote:

touch.pressure.scale = 0.001

On my SGS and the SLC is this the best one. Maybe you can try whats working for you as the best and tell it to me so that i can share the best result. I hope the script is now supported by the SGA, i modified it from Galaxy SLC working device... Please give me your feedback.



Can someone of the good Devs from this device tell me if this config is supported by the SGA kernels? Sure it is, but i donīt know under which name



Files attached to this post:
  • the_modified_file.zip (THE mod, RootExplorer method)
  • the_mod_for_galaxy_ace_flashable.zip (THE mod, CWM method)

Files should work now on CM7 and Custom/Stock Samsung Firmwares


How to install:

- RootExplorer method; download the attached the_modified_file.zip, unpack it and put the file to /system/usr/idc/mxt224_ts_input.idc. Aaaand Reboot.
- CWM method; download the attached the_flashable_modified_file.zip, put it to your sd-card and flash it through CWM. Aaaand Reboot.


Source:
Quote:

# Copyright (C) 2010 The Android Open Source Project
#
# Licensed under the Apache License, Version 2.0 (the "License");
# you may not use this file except in compliance with the License.
# You may obtain a copy of the License at
#
# http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0
#
# Unless required by applicable law or agreed to in writing, software
# distributed under the License is distributed on an "AS IS" BASIS,
# WITHOUT WARRANTIES OR CONDITIONS OF ANY KIND, either express or implied.
# See the License for the specific language governing permissions and
# limitations under the License.

#
# Input Device Calibration File for the Crespo touch screen.
#
# These calibration values are derived from empirical measurements
# and may not be appropriate for use with other touch screens.
# Refer to the input device calibration documentation for more details.
#

# Touch Size
touch.touchSize.calibration = pressure

# Tool Size
# Driver reports tool size as an area measurement.
#
# Based on empirical measurements, we estimate the size of the tool
# using size = sqrt(22 * rawToolArea + 0) * 9.2 + 0.
touch.toolSize.calibration = area
touch.toolSize.areaScale = 22
touch.toolSize.areaBias = 0
touch.toolSize.linearScale = 9.2
touch.toolSize.linearBias = 0
touch.toolSize.isSummed = 0


# All edited parts by fuss132 licensed under GPL
# Visit my profile on xda http://forum.xda-developers.com/member.php?u=3264556
# Thanks for using...

touch.pressure.calibration = amplitude
touch.pressure.source = default
touch.pressure.scale = 0.001

MODULE_DESCRIPTION("Touchscreen Driver");
MODULE_LICENSE("GPL");

# Size
touch.size.calibration = normalized

# Pressure
# Driver reports signal strength as pressure.
#
# A normal thumb touch typically registers about 100 signal strength
# units although we don't expect these values to be accurate.
touch.pressure.calibration = amplitude
touch.pressure.source = default
touch.pressure.scale = 0.001



# Orientation
touch.orientation.calibration = none


And why a new Thread?
Very easy. This mod is completely different to my other script. I donīt want to confuse the users ^^


Attached Files
File Type: zip the_mod_galaxy_ace_flashable.zip - [Click for QR Code] (127.0 KB, 6414 views)
File Type: zip the_modified_file.zip - [Click for QR Code] (1.1 KB, 1908 views)
The Following 36 Users Say Thank You to fuss132 For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 08:23 PM   |  #2  
dragonnn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 859
 
1,069 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Can not find download link, did you forget to post it?
27th November 2011, 08:30 PM   |  #3  
fuss132's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Augsburg
Thanks Meter: 5,009
 
1,469 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dragonnn

Can not find download link, did you forget to post it?

Yes i forgot it. Thanks for reminder
27th November 2011, 08:32 PM   |  #4  
slaid480's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor
Flag Meknes
Thanks Meter: 6,063
 
3,119 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dragonnn

Can not find download link, did you forget to post it?

dude the link is already there
The Following User Says Thank You to slaid480 For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 08:46 PM   |  #5  
dragonnn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 859
 
1,069 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Thanks for posting it. I have one question, I don't have a folder /system/usr/idc. Should I create it?
27th November 2011, 08:56 PM   |  #6  
itasoulas's Avatar
Recognized Themer
Flag Athens
Thanks Meter: 4,488
 
2,103 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
so just flash it and that's it? just that?
27th November 2011, 09:03 PM   |  #7  
slaid480's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor
Flag Meknes
Thanks Meter: 6,063
 
3,119 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by itasoulas

so just flash it and that's it? just that?

yep,flash in normal way
The Following User Says Thank You to slaid480 For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 09:29 PM   |  #8  
itasoulas's Avatar
Recognized Themer
Flag Athens
Thanks Meter: 4,488
 
2,103 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
ok thanks, I'll give it a try!
The Following User Says Thank You to itasoulas For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 09:56 PM   |  #9  
Taracair's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
157 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Installed through CWM, everything seems fine, but I didn't notice any changes.
Quote:

optimize your values for touchscreen using

What do you mean by 'optimize'?
It gives more accuracy, performance or smoothness?
27th November 2011, 09:57 PM   |  #10  
klinker's Avatar
Senior Member
Flag Koper
Thanks Meter: 757
 
721 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Installed.
The touch looks just a little more sensitive, but the orientation have apparent speed incrase i think :P

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes