Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,878 Members 37,127 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to get your MSL without calling Sprint, or CDMA Workshop or the MSL market app

Tip us?
 
kdoggy
Old
(Last edited by kdoggy; 6th December 2011 at 01:43 AM.)
#1  
kdoggy's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 47
Posts: 477
Join Date: Jun 2010
Default How to get your MSL without calling Sprint, or CDMA Workshop or the MSL market app

I wanted my MSL code to play around with some settings on my new Epic 4G Touch.

I've heard many times you can just call Sprint but I've never really had good luck with this. One time we got it for my friends phone after calling 4 times.

On my own EVO 4G, I used CDMA Workshop and then later there was an MSL app that came out on the market that pulled it too. Unfortunately, this MSL app does NOT seem to work on the Epic 4G Touch.

Someone told me an easier way to get it on this phone. I'm sorry I forgot who it was, it was burred in another thread somewhere on another forum. Anyhoo, it's super simple. I know this isn't anything new but people seem to still ask. Anyway here goes:


1. Download "Terminal Emulator" from the app market.
2. Open Terminal Emulator.
3. type in getprop ril.MSL (make sure the .MSL is capitalized)
4. Press enter and poof, you have your MSL code.

Again, not a new method, but people still ask. Not sure if it works on EVERY ROM, but I know it works on most of the custom ROM's.
AT&T Samsung Galaxy S III ROM: StockMOD ROM 4.4.2 ND8 RLS2.1 KERNEL: Newest KT 4.4.2
The Following 8 Users Say Thank You to kdoggy For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
omegatek
Old
#2  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 44
Join Date: Sep 2007
Location: Houston

 
DONATE TO ME
Thank you, works like a charm!
 
andygallo
Old
#3  
Member
Thanks Meter 18
Posts: 90
Join Date: Apr 2009
Good tip, but I wonder if this is just a Samsung deal. This method doesn't work on the LG or HTC handsets that I've tried in the past, but works great on my OG Epic and Epic Touch.
 
stretchwookie
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 112
Posts: 779
Join Date: May 2010
Location: Glendale, AZ
Quote:
Originally Posted by andygallo View Post
Good tip, but I wonder if this is just a Samsung deal. This method doesn't work on the LG or HTC handsets that I've tried in the past, but works great on my OG Epic and Epic Touch.
ya, i never got it to work on my evo. then again, theres an app for htc MSL's lol
Do NOT hit the Thanks button, hit my Dropbox instead! http://db.tt/dTPsORhG
 
Jocelyn
Old
#5  
Jocelyn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 214
Posts: 915
Join Date: Jul 2008
Location: Orlando, FL
Thanks, you don't even need root...

Sent from my Samsung Epic 4G Touch using Tapatalk
 
kd0axs
Old
#6  
kd0axs's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 514
Join Date: Sep 2010
Location: Blaine, MN
Yep, just confirmed if myself. Works even without root!

Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
DON'T LISTEN TO ME, I'M JUST A DUMB ASS TRUCK DRIVER.
 
suffolk
Old
(Last edited by suffolk; 24th June 2012 at 03:01 AM.)
#7  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 46
Join Date: Oct 2010
Location: Suffolk
[QUOTE=kdoggy;20007673]I wanted my MSL code to play around with some settings on my new Epic 4G Touch.

I've heard many times you can just call Sprint but I've never really had good luck with this. One time we got it for my friends phone after calling 4 times.

I know this isn't anything new but people seem to still ask. Anyway here goes:


1. Download "Terminal Emulator" from the app market.
2. Open Terminal Emulator.
3. type in getprop ril.MSL (make sure the .MSL is capitalized)
4. Press enter and poof, you have your MSL


THANK YOU !!!!!!!!
 
SouthPhilly
Old
#8  
SouthPhilly's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 77
Posts: 396
Join Date: Jun 2010
Location: Philadelphia PA
Only works if your rooted though. Can't leave that part out.

Sent From My Galaxy Class StarFighter
Htc: Evo 4G\Build 003(LaunchDay)
Root: Unrevoked 3.2 (Fully Rooted)
Kernel: 2.6.38.6-Tiamat_EVO v4.0.2+ :)
ROM: GingerBread-eVo-Deck-1.2c(GB vr. 2.3.4)
Recovery: RA Recovery 2.3.3
Radios: EVO_Radio_2.15.00.11.19\WiMAX 27167 PRI_NV_1.90_003
Mods: GoLauncher / WidgetLocker / Swype.... (to many now to keep up with)
 
elliwigy
Old
#9  
elliwigy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 836
Posts: 2,224
Join Date: Mar 2011
Default is always 000000 if that doesnt work then you need to follow this method :) mine works with 000000.. use it frequently to change prl

Sent from my SPH-D710 using XDA
 
johndillinger1932
Old
#10  
johndillinger1932's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 54
Posts: 225
Join Date: Dec 2012
Location: Somerdale
none of these methods work on my phone...i type in the getprop ril.MSL and hit enter and nothing happens :/

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more

MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more

Droid X Receives KitKat Port, Upcoming Google Glass Firmware Improvements – XDA Developer TV

Android 4.4.3 lands on the European HTC … more

Calc+ is a Smart and Beautiful Android Calculator

As we’ve said inthe past, there are quite a few calculators available on Android. … more