Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,814 Members 44,098 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

URDU Reading/Writing Patch for HTC Sensation (Paki users)

Tip us?
 
jjdoctor
Old
(Last edited by jjdoctor; 9th December 2011 at 09:55 PM.)
#1  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4,155
Posts: 2,693
Join Date: May 2011
Location: Rawalpindi

 
DONATE TO ME
Angry URDU Reading/Writing Patch for HTC Sensation (Paki users)

Long time I searched to find a Solution to Writing and Reading Urdu Messages for HTC Sensation.. HTC mobiles dont include Urdu although Samsung does..

I almost made it possible with Thanks from baadnewz Arabic patch. Thus this Patch includes Arabic Fonts too.

I know most of you will say we can Write URDU but when u r actually writing it, its infact Arabic form.. Many letters dont work correctly..

(Tested on Sense 3.5; Not yet on 3.0.. If Someone with 3.0 can test and let me know if it works for him)

Here is a Simple Guide on how to do it:

A) Download URDU_Patch_HTC_Pyramid.zip and flash via Recovery and Reboot. (First Boot may take Long)

B) Download MultiLing from Market

C) Then Download Urdu Plugin Pakistani

D) Open MultiLing . Follow Steps in Main screen

1. Enable Multiling > Check Mark Multiling
4. Enable Languages > Leave Tick on Only English and Urdu. remove ticks from All others

When writing message, Long press Editing Area to Select Input method. Choose MultiLing. Swipe Spacebar in Keyboard to change Language..

Now you can Type Urdu in Correct fonts...

Will Hopefully Port for Other HTC Devices...


Hit THANKS if it Helped...

Screen Shots BEFORE and AFTER the Patch


(Mods Please Move to correct Section. Dont know where it should Belong...)



PLEASE DO NOT MESSAGE (PM) ME 4 QUESTIONS OR REQUESTS. POST IN RELEVANT THREAD & I WILLB GLAD 2 REPLY THERE
The Following 7 Users Say Thank You to jjdoctor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
shieraz
Old
#2  
shieraz's Avatar
Member
Thanks Meter 9
Posts: 33
Join Date: Jul 2011
i will check this on my bro's phone :) can i test it safely on DHD too?
 
jjdoctor
Old
#3  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4,155
Posts: 2,693
Join Date: May 2011
Location: Rawalpindi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by shieraz View Post
i will check this on my bro's phone :) can i test it safely on DHD too?
I am sure it will work with DHD if its on Sense 3.5

Need to change the script as it wont flash on any other mobile except Sensation...

will ask baadnewz if he can help in changing the script and make it universally for all HTC sets with sense 3.5...



PLEASE DO NOT MESSAGE (PM) ME 4 QUESTIONS OR REQUESTS. POST IN RELEVANT THREAD & I WILLB GLAD 2 REPLY THERE
 
Shery4life
Old
(Last edited by Shery4life; 9th December 2011 at 03:46 PM.)
#4  
Shery4life's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 207
Join Date: Mar 2011
i will try this
when the link will work
History:
Sony Ericsson X8 was running 2.1 Sold
HTC HD2 was running RAFDROID HD 4.2.0 on nand Sold
HTC Sensation S-Off, Rooted, ARHD 6.5.5 XE Rom on Normal HTC Sensation with Beats Software (Broke and sold to recycle company.)

Now... Samsung galaxy s3 running stock but rooted
Device..........: Samsung Galaxy S3
Network..........: GiffGaff
Recovery........: CWM V5.0.0.8
ROM.............: Stock but rooted
Baseband Version..... 19300BWLE7
Build 19300XXBLFB
 
jjdoctor
Old
#5  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4,155
Posts: 2,693
Join Date: May 2011
Location: Rawalpindi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Shery4life View Post
i will try this
when the link will work
Sorry didnt know that Link was not working...


Now Fixed...



PLEASE DO NOT MESSAGE (PM) ME 4 QUESTIONS OR REQUESTS. POST IN RELEVANT THREAD & I WILLB GLAD 2 REPLY THERE
 
Arthur Hucksake
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 107
Posts: 837
Join Date: Mar 2010
Nobody else LOL hard when they saw (Paki users) ?
 
jjdoctor
Old
#7  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4,155
Posts: 2,693
Join Date: May 2011
Location: Rawalpindi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Arthur Hucksake View Post
Nobody else LOL hard when they saw (Paki users) ?
lets keep this thread clean of any Trolls...

If it was a personal hit, I could tolerate.. but when it comes to targeting my country's name, I wont... This is not ur racist forum..

I m happy u didnt mention ur Country in ur Profile, u literally saved her from spoiling her image...



PLEASE DO NOT MESSAGE (PM) ME 4 QUESTIONS OR REQUESTS. POST IN RELEVANT THREAD & I WILLB GLAD 2 REPLY THERE
The Following 2 Users Say Thank You to jjdoctor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Alipk52
Old
#8  
Alipk52's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 106
Posts: 570
Join Date: May 2011
Location: Karachi
Jjdoctor: i just saw asian version of app swype, it has urdu support as well, if you want it, then pm me, i'll send you a link.
 
jjdoctor
Old
#9  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4,155
Posts: 2,693
Join Date: May 2011
Location: Rawalpindi

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Alipk52 View Post
Jjdoctor: i just saw asian version of app swype, it has urdu support as well, if you want it, then pm me, i'll send you a link.
yes please PM me...

Can u type correct URDU with it? I mean whenever I used to type or when I got messages, it would read only Arabic words and where URDU words come, it just shows Blocks..



PLEASE DO NOT MESSAGE (PM) ME 4 QUESTIONS OR REQUESTS. POST IN RELEVANT THREAD & I WILLB GLAD 2 REPLY THERE
 
Alipk52
Old
(Last edited by Alipk52; 9th December 2011 at 08:11 PM.)
#10  
Alipk52's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 106
Posts: 570
Join Date: May 2011
Location: Karachi
Quote:
Originally Posted by jjdoctor View Post
yes please PM me...

Can u type correct URDU with it? I mean whenever I used to type or when I got messages, it would read only Arabic words and where URDU words come, it just shows Blocks..
Well you may know swype is a keyboard, a well known, as far as reading is concerned, you have posted proper patch for it, and yeah this arabic swype has pure urdu alphabets, you have to disable word suggesstions, auto-correct etc...and thats it, check your pm...good luck.

The Following User Says Thank You to Alipk52 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes