Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[ROOTED] HTC EXPLORER A310e/PICO

OP S2TMO-VN

11th December 2011, 05:24 PM   |  #1  
S2TMO-VN's Avatar
OP Member
Flag Ho Chi Minh
Thanks Meter: 25
 
31 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Hi, i'm not using this device, just sharing for all u method How to Root HTC EXPLORER A310e/PICO from my friend. He ROOTED SUCCESSFULLY. .
Sorry my English's not good, i'm Vietnamese

>>> Original Link here in Vietnamese: http://mobileworld.vn/forum/showthre...681#post190681

A -REGISTER HTCDEV


A1- Download & Install this driver - http://downloads.unrevoked.com/HTCDriver3.0.0.007.exe

A2- Register an account on http://www.htcdev.com/bootloader
U'll receive an email to confirm


A3- Login http://www.htcdev.com/bootloader
Check 2 boxes:

B - UNLOCK BOOTLOADER


DOWNLOAD ALL FILES HERE


B1- Turn OFF power > Remove Battery > Load it again

B2- Press & Hold Volume Down + Press Power until display S-OFF screen like image below:


B3- Select Fastboot (By press Volume Up/Down to select, Power to confirm)

B4- Connect Phone to PC via USB Cable. DON'T PRESS ANY.

B5- Create a new folder in C: C:/Android & Copy 3 files adb.exe, AdbWinApi.dll, fastboot.exe to C:/Android/

B6- Start > Run > cmd


B7- Copy CODE as image below by Right-click > Mark. Copy from <<<< Identifier Token Start >>>> line to <<<<< Identifier Token End >>>>>

And Go to http://www.htcdev.com/bootloader/unl...uctions/page-3 , then Paste CODE into box & Submit

B8- HTCDev will send to u an email which contained a Unlock_code.bin file, download this one & Copy to C:/Android/

B9- Open cmd >type this: fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

At this time, On phone will be appeared this: SELECT YES

Ok, Done, UNLOCK BOOTLOADER SUCCESSFULLY, Go to ROOT

ROOT


A1- Copy SuperUser.Zip into SDCard then Turn OFF Power > Replace Battery > Load it again. Then Press & Hold Volume DOWN + Press Power key to load S-OFF. Then Run Fastboot > Connect to PC via USB Cable.

A2- Run recovery.bat file, waiting a moment until appear this:

A3- Press Volume Down > Select Recovery:
This's Recovery screen:

A4- Select Install zip from sdcard > Chose Superuser zip

Processing.....

Wait untill appear ''Install complete'' > Select Reboot system now.

Now, last step, drink a coffee & enjoys!!!!!. YOUR HTC EXPLORER IS ROOTED!!!!



GOODLUCK ALL!
Last edited by S2TMO-VN; 11th December 2011 at 05:26 PM.
The Following 15 Users Say Thank You to S2TMO-VN For This Useful Post: [ View ]
11th December 2011, 05:28 PM   |  #2  
S2TMO-VN's Avatar
OP Member
Flag Ho Chi Minh
Thanks Meter: 25
 
31 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Seem a new Box should be created here for this device - HTC EXPLORER A310E
11th December 2011, 07:10 PM   |  #3  
jaggyjags's Avatar
Senior Member
Flag Murcia
Thanks Meter: 2,036
 
1,395 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
IMPORTANT NOTE: wifi error and solution!!
Be aware WIfi conexion won´t work with that method after rooting (at least 4 known cases and me).

I had to install .zip custom ROM for it to work, here it is: http://www.megaupload.com/?d=3RC9EE9Z

it's the only one until now for HTC explorer so has some limitations: only english and chinese languaje, has a few preinstalled apps in chinese, and no android market, install it yourself and don't forget to do a complete reboot of phone (untick fast reboot option) to prevent market from crashing when trying to download any app.

Note that you are free to modify preinstaled apps adding and deleting files inside the .zip (system/app/) and will be installed in the "rom memory" not internal one
be carefull not to delete important system apps but there are many widgets and stuff not needed


and yes, we need a BOX for HTC explorer!!
Last edited by jaggyjags; 28th December 2011 at 03:18 PM. Reason: added link
The Following 3 Users Say Thank You to jaggyjags For This Useful Post: [ View ]
12th December 2011, 02:54 AM   |  #4  
Member
Ho Chi Minh
Thanks Meter: 5
 
60 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by jaggyjags

We aware WIfi conexion won´t work with that method after rooting (at least 4 known cases and me).

I had to install another .zip ROM for it to work, ask me to send link


yes, we need a BOX for HTC explorer!!

u can send link to inbox for me or email adress htr2611@gmail.com?thanks
13th December 2011, 03:03 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
28 posts
Join Date:Joined: May 2010
Unhappy some info
hi, im italian user, i was watching the post to understand how to root my explorer, but i'm not so good with english and this is very complicated for me, some words are different and i don understand so i dont want to be wrong, something like need box htc, i'm not sure, and in italy is revealed that with this method they banned your phone from warranty, can someone help me or is there another way to root this phone? im in your hand, all italy is seeking for this root...here is the best and the only way to do...


thanks a lot

ivan
13th December 2011, 04:12 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
@ivanmemento 'needs a new box' probably means a new subforum needs to be created for htc explorer. im not sure tho.
i dont thik there is a way you could root without voiding your warranty.thats one of the usual disadvantages of rooting.
13th December 2011, 05:05 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
28 posts
Join Date:Joined: May 2010
Smile re info
thanks to the explanation, i know about the warranty all my phones are h.ak..ed and rom substitution, and i know about something that can happens if there is a problem but in these chase i mean that if you give them the serial, is different because they can find your phone in their database/black list, and so this is the fact, in other chase like gingerbreak for example, they have nothing in hand to find that you have done something on the phone, it's like if they don't know and if you sent in warranty almost like the factory setting you have more probability to solve evantually problems, but it's ok, my real problem is that i don't want to made errors for the process of rooting, because im not so good both in english and both in codes thanks for your response...

hope to find a solution my phone is also brandized so have many software inside that do itself upgrade upload and other stuff that is expensive...


thanks to all
13th December 2011, 06:15 PM   |  #8  
ONeill123's Avatar
Senior Member
Flag Sector 8
Thanks Meter: 100
 
599 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
can anyone upload the unlock_code.bin for our work to get a unlocked bootloader for Wildfire S? Please?
13th December 2011, 11:37 PM   |  #9  
jaggyjags's Avatar
Senior Member
Flag Murcia
Thanks Meter: 2,036
 
1,395 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by ONeill123

can anyone upload the unlock_code.bin for our work to get a unlocked bootloader for Wildfire S? Please?

i could if you tell me in which system file i can find it
20th December 2011, 06:59 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Can anyone plzzzz help me regarding how to unroot my htc explorer and put back the original stock recovery??? plzz tell me the procedure and also a link to the files required. It would be a great help. plzz.....

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes