Post Reply

[RECOVERY] Safestrap Recovery v3.7x [05/15/2014 V3.73 - TWRP 2.7.0.0]

30th December 2012, 09:40 AM   |  #91  
Hashcode's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 22,415
 
3,232 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
OP updated for Safestrap v3.11:

Download the APK Installer Here for "BIONIC, RAZR/MAXX and DROID 4"
md5sum: 546060f221487ed35cc2f023c7e5d0f1
FOLLOW THESE INSTRUCTIONS: How to Safestrap
[ DOUBLE-CHECK you have the BIONIC/RAZR/DROID4 VERSION ]

CHANGES:
  • [12/29] (3.11) Allow use of custom updater-binary in .zip files for flashing on stock ROM (virtual slots still use prebuilt updater-binary in recovery).
  • [12/29] (3.11) BUGFIX: Fixed fake flash error at the end of a .zip install. (No real error, .zip installs fine)
  • [12/29] (3.10) Early support for booting custom ROMs on stock partitions.
  • [12/29] (3.10) Enable flashing to stock ROM *BE CAREFUL -- NEW FEATURE -- STILL TESTING*
    • After .zip installations, nandroid restore or system wipe on the stock ROM: the current Safestrap files are restored to the system partition (Doesn't include the APK in /data -- so if you're restoring an old backup, be sure to update the Safestrap APK)
    • During the Safestrap files restore a check is done to be sure there are minimal files on /system to re-enter Safestrap
  • [12/29] (3.10) New virtual system partitions will be 640mb (closer match to stock RAZR/D4)
  • [12/27] (3.07) Bugfix: missed some changes in Safestrap 3.06
  • [12/26] (3.06) Bugfix/Update for JB4.1 OTA for DroidRAZR (Non-JB devices can also use)
The Following 11 Users Say Thank You to Hashcode For This Useful Post: [ View ]
31st December 2012, 10:17 AM   |  #92  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
19 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
hello guys,


i have a bionic, and before its already have safetrap v3.11 with rom-slot1 active. and then i want to flash it back to stock rom.
i forget to uninstall safestrap, and i flash it to stock VRZ_XT875_6.7.246.XT875.Verizon.en.US_CFC_01.xml.

the problem is now, flash system.img take forever. already wait 2 hour, and still hasnt done.

and now i cant enter system, recovery etc. i just can enter fastboot.

can i uninstall safetrap and activated stock-rom slot ? but i cant enter the stock partition.
cant i delete or uninstall safetrap from fastboot?
is it brick now ?

or may be someone has a thought?

please share it with me and help me

thanks
31st December 2012, 03:03 PM   |  #93  
RandomPooka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 245
 
732 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Fast boot yourself back to stock. There's guides on how. You shouldn't mess with something that sounds foolproof without first learning how to fix it if it goes wrong.
2nd January 2013, 02:08 PM   |  #94  
Member
Thanks Meter: 13
 
92 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Upgrading from 3.05 to 3.11
Quote:
Originally Posted by Hashcode

OP updated for Safestrap v3.11:

Download the APK Installer Here for "BIONIC, RAZR/MAXX and DROID 4"
md5sum: 546060f221487ed35cc2f023c7e5d0f1
FOLLOW THESE INSTRUCTIONS: How to Safestrap
[ DOUBLE-CHECK you have the BIONIC/RAZR/DROID4 VERSION ]

CHANGES:

  • [12/29] (3.11) Allow use of custom updater-binary in .zip files for flashing on stock ROM (virtual slots still use prebuilt updater-binary in recovery).
  • [12/29] (3.11) BUGFIX: Fixed fake flash error at the end of a .zip install. (No real error, .zip installs fine)
  • [12/29] (3.10) Early support for booting custom ROMs on stock partitions.
  • [12/29] (3.10) Enable flashing to stock ROM *BE CAREFUL -- NEW FEATURE -- STILL TESTING*
    • After .zip installations, nandroid restore or system wipe on the stock ROM: the current Safestrap files are restored to the system partition (Doesn't include the APK in /data -- so if you're restoring an old backup, be sure to update the Safestrap APK)
    • During the Safestrap files restore a check is done to be sure there are minimal files on /system to re-enter Safestrap
  • [12/29] (3.10) New virtual system partitions will be 640mb (closer match to stock RAZR/D4)
  • [12/27] (3.07) Bugfix: missed some changes in Safestrap 3.06
  • [12/26] (3.06) Bugfix/Update for JB4.1 OTA for DroidRAZR (Non-JB devices can also use)


If I am on Safestrap 3.05 (TWRP v2.2.2.1) do I need to deinstall before installing 3.11? Or, can I install over it? Should I just run the APK?
The Following User Says Thank You to dccrens For This Useful Post: [ View ]
2nd January 2013, 03:02 PM   |  #95  
Drunkula's Avatar
Senior Member
Flag Denton, TX
Thanks Meter: 42
 
332 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by dccrens

If I am on Safestrap 3.05 (TWRP v2.2.2.1) do I need to deinstall before installing 3.11? Or, can I install over it? Should I just run the APK?

You can install over 3.05. I did.
The Following User Says Thank You to Drunkula For This Useful Post: [ View ]
2nd January 2013, 05:01 PM   |  #96  
Member
Thanks Meter: 13
 
92 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by Drunkula

You can install over 3.05. I did.

Worked perfectly!
The Following User Says Thank You to dccrens For This Useful Post: [ View ]
4th January 2013, 06:51 PM   |  #97  
Member
Thanks Meter: 13
 
80 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
does anything need to be done to a rom to flash it in stock? i have tried both eclipse and icrus HD and both boot loop the phone. i am not coming from an older version of SS. i started with a fresh FXZ.
5th January 2013, 03:50 AM   |  #98  
Member
Thanks Meter: 3
 
45 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
I am getting the same thing

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
16th January 2013, 05:03 AM   |  #99  
tukijembz's Avatar
Senior Member
Flag Depok, West Java
Thanks Meter: 61
 
279 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
I can installing safestrap on GB. What should i do? I must update to ics? Thanks

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
16th January 2013, 09:44 AM   |  #100  
RandomPooka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 245
 
732 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by tukijembz

I can installing safestrap on GB. What should i do? I must update to ics? Thanks

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

Yes. That's in the instructions

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes