Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,846 Members 37,640 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

error er06 after intalling the update to 2.3.6

Tip us?
 
calimove
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 91
Join Date: Dec 2009
Default error er06 after intalling the update to 2.3.6

I am starting this post for those who may run into this problem. after installing 2.3.6 my WiFi icon was in red. So wifi calling was not working. In my case it was the Sim card not matching the phone. When i bought the SII i had installed the new Sim which came in the box. well within the 14 days i took it back and swapped the phone. well i didn't swap the cards. I had taken the new card from the first SII and put it in the second SII. So i had to call Tmo and have them update their system. It took about 10 min then my icon changed to blue and it worked.

Don't know if this is the fix for all er06 code issues but this was my solution.
 
bmozaffari
Old
#2  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 56
Join Date: Jun 2009
I had ER06 as well. I flashed 10 different times back and forth with ODIN and tried everything you can imagine! I have the new SIM card. I had the following error stack in my logcat:


I/COMMON ( 7070): getImpu#Device impu: []
I/WARNING ( 7070): java.lang.IllegalArgumentException: Can not parse input ''. Input must be in format <schema>:<name>@<domain>
I/ConnectorService( 7070): Code{description='IMPU missing (c) OTA did not succeed'}
W/System.err( 7070): AkaException [reason=Code{description='IMPU missing (c) OTA did not succeed'}]
W/System.err( 7070): at javax.microedition.ims.DefaultStackContext.checkAk aIntegrity(DefaultStackContext.java:352)
...
...
W/System.err( 7070): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
I/ConnectorService( 7070): onBind#intent = Intent { act=javax.microedition.ims.android.IConfiguration }
I/ConnectorService( 7070): onBind#error: StackErrorBinder [iError=IError [errorCode=24, message=IMPU missing (c) OTA did not succeed, reasonData=ER06]]
I/ServiceInterfaceHolder( 7910): Binded successfully to remote connector service: {javax.microedition.ims/javax.microedition.ims.android.ConnectorService}
I/ServiceInterfaceHolder( 7910): remote connection state service is not null
I/ServiceInterfaceHolder( 7910): finally cyclicBarrier
E/IPService( 7910): openConfiguration()# unable to open connection: IMPU missing (c) OTA did not succeed


I It turned out to be something on the TMobile side. Thanks to mstrk242, if it wasn't for his post, I would have never imagined this could be something on the tmobile side. I talked to support 4 times and once insisted that it must be something with my SIM card not being registered but they checked the SIM serial number and said everything was good. Finally it turned out they had to do something on their side. Here is my last chat with them for everyone's reference:

tmobile: Okay, we will get the issue resolved.
Me: ?
tmobile: May you verify when you updated the software?
Me: two days ago
tmobile: May you also verify your address for me please?
Me: [redacted]
tmobile: I want to advise that we will have to update the accoutn and then the change made will take up to 2 hours to be fully provisioned.
tmobile: This may be the issue with the wifi calling.
Me: ok, so I try again in a few hours?
tmobile: Yes, but I need to update the address; may you verify it for me?
Me: I just did
tmobile: Thank you.
Me: so is that it for now?
tmobile: Yes, and thank you.
Me: ok, thank you
tmobile: Please allow up to 2 hiurs for it to be fully provisioned.
tmobile: Thank you for choosing T-mobile Chat, have a great day!
 
mstrk242
Old
#3  
mstrk242's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 261
Posts: 824
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
Glad my post helped

Also, don't think this is just us. It's the entire new wifi calling system on tmobile. The amaze has the exact same problem with the update they just got recently as well.
 
idunn
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2011
have been having the same error ER06. been on chat and phone w/ tmobile for ever. this is what they are doing now:


_Rose W: I have did resend the signal to your SIM card. I have made sure your address is correct.

_Rose W: I had to reset option in the system.
 
Branso07
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 177
Join Date: Nov 2011
Location: San Diego

 
DONATE TO ME
Oh that is why the rep asked to verify my address...and something about a 911 address

Sent from my SGH-T989
 
idunn
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2011
E911 address is for an ER99, i think its just a troubleshooting step. still fubar'd for Wi-Fi calling
 
mstrk242
Old
#7  
mstrk242's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 261
Posts: 824
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
E99 error is easy to fix. Go to tmobiles website and put in the e911 address. Login or create an account then edit your profile, its under there.

Also keep in mind after tech support (for the sim card error) sends the fixes it can still take a while before it registers. Just leave it on for a while and it should turn blue eventually .
 
bmozaffari
Old
#8  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 56
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by idunn View Post
have been having the same error ER06. been on chat and phone w/ tmobile for ever. this is what they are doing now:


_Rose W: I have did resend the signal to your SIM card. I have made sure your address is correct.

_Rose W: I had to reset option in the system.
I have "Wheres My Droid" installed and it's supposed to alert me if my phone is stolen and someone has changed its SIM card. Guess what? When they "fixed" my wifi calling issue, it alerted me upon the next restart. Once I went into the app, it appeared that it had previously been able to read the SIM card serial number from the SIM but not the phone number. Now the phone number also appeared, so it thought this was a new SIM card.

If you're getting ER06, my suggestion is you go download the above free app, see if it can load both your SIM serial number and phone number. If it can't load the latter, that's the problem you need to get fixed and they can do it remotely on their side. This is in line with the error stack I posted.

---------- Post added at 08:07 PM ---------- Previous post was at 08:05 PM ----------

Quote:
Originally Posted by bmozaffari View Post
...

I/COMMON ( 7070): getImpu#Device impu: []
...
Now that it's fixed, I get:

getImpu#Device impu: [sip:1555xxxxxxx@msg.pc.t-mobile.com]

where 1555xxxxxxx is actually my phone number.
 
defconoi
Old
#9  
defconoi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,726
Posts: 2,435
Join Date: Oct 2008
Location: SCHUYLKILL HAVEN

 
DONATE TO ME
Default Er06 & er99

I also have this same issue, T-Mobile went as far as Sending me a new SGS2 and giving me a new free sim card. I now get ER99 Unable to connect error. T-mobile said its a known issue related to router configurations.. I'll find out if it is that when I try and connect to my wifi at work, even though I tried 3 different wireless networks and have the same issue. I had T-Mobile remove wifi calling and readd it, that still didnt fix the issue. Anyways they sent me a new phone with no screen blobs or lines... lol
 
sarni84
Old
#10  
sarni84's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 630
Posts: 2,896
Join Date: May 2011
Location: Levittown, PA
Quote:
Originally Posted by defconoi View Post
I also have this same issue, T-Mobile went as far as Sending me a new SGS2 and giving me a new free sim card. I now get ER99 Unable to connect error. T-mobile said its a known issue related to router configurations.. I'll find out if it is that when I try and connect to my wifi at work, even though I tried 3 different wireless networks and have the same issue. I had T-Mobile remove wifi calling and readd it, that still didnt fix the issue. Anyways they sent me a new phone with no screen blobs or lines... lol
I'm pretty sure That ER99 is the 911 error in have to go to tmobile. Com and login or register if u don't have an. And go to edit profile and input your address. After I did that I was good 2minutes later

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Old but Gold Internet Browser is a Blast from the Past

A Web browser is one of these applications that we can’t live without. We useit … more

Real-World Battery Saving Tips for Android – XDA Developer TV

You need Real-World Battery Saving Tips for your Android device. Our … more

Android L Will Have Data Encryption Turned On by Default

Android L, once it is eventually released, will featuredata encryption turned on by … more

Lock Apps and Functions Easily with Droid Protector

Access and security are some of the key issues facingmobile technology. Whether … more