Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Mobile 3g hotspot hack

OP pattielipp

19th December 2011, 10:12 PM   |  #1  
pattielipp's Avatar
OP Senior Member
Flag Southern Maryland
Thanks Meter: 76
 
265 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
So this is something i have tested working myself. I DO NOT recommend this for everyone simply because you can severely mess up your phone and it's wireless connections.

In a nut shell what this allows you to do is utilize your phones built in 3g mobile hot spot and tethering application without paying the extra $20 a month. The legality of this is questionable so use it at your own risk.

What you need:
Samsung drivers(you can find these)
QPST software download it here


1. Install the samsung driver for our phone, as well as the QPST software
2. Place your phone in modem mode(settings, wireless, enable dial up)
3. Plug in your phone and allow all drivers and everything to install.
4. Load up QPST configuration
5. Navigate to the tab that says ports and select "Add New Port"(if all is well you should have one that says something about usb, or anything about your phone)
6. Once the device is added go to the top menu bar, select "Start Clients" and then "Service Programming"
7. Next select "OK" to the device in the box.

Now for the tricky things where you MUST be careful!
8. at the bottom of this box select "Read from Phone"
9. If the password in the box is not "000000"(six zeros) type it in and click OK.
10. You now want to tab over on the top until you see the tab that says "M. IP" select this.
11. Select Profile 0(it will be the very first one on the top) and select "Edit..."
12. You now should Have two input boxes the first one labled "NAI" and the second "Tethered NAI"
13. Under "Tethered NAI" it should say something similar to "XXXXXXXXXX@dun.vzw3g.com" (the X's refer to your personal number)
14. You need to edit this so that it no longer has "dun" in it,
"XXXXXXXXXX@vzw3g.com"
15. You should now have NAI and Tethered NAI as the same thing. Now click OK and finally "Write to phone"(located in the bottom left). Your phone will reboot its self.

16. Upon first boot you need to go back into settings, wireless, and disable dial up networking. (first time i did this i got a force close with gapps, but did not cause any issues)

If you followed this exactly, you should now have 3g mobile hotspot
I must warn you however, if you reprogram your phone via *228 this will go away! so it will have to be performed again.

Enjoy!
Last edited by pattielipp; 20th December 2011 at 04:13 AM.
19th December 2011, 10:42 PM   |  #2  
Member
Flag Little Rock, AR
Thanks Meter: 5
 
49 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Is this continuum specific? I've guy a buddy with a Samsung showcase that is very interested.
19th December 2011, 11:10 PM   |  #3  
pattielipp's Avatar
OP Senior Member
Flag Southern Maryland
Thanks Meter: 76
 
265 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
it should be able to work on most phones. I modified this from a samsung fascinate guide and wrote more detailed instructions, however it should work for most android devices.
20th December 2011, 01:34 AM   |  #4  
Bierce22's Avatar
Senior Member
Flag canton ga
Thanks Meter: 151
 
1,663 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
ah not to rain on your parade but wouldnt it be easier to just use googles wireles tether 3.0 above and select samsung facinate softap mode pretty much anything will pick that up.
20th December 2011, 02:13 AM   |  #5  
pattielipp's Avatar
OP Senior Member
Flag Southern Maryland
Thanks Meter: 76
 
265 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Perhaps it would be easier, but it adds extra bloat and just isn't as good as using the original..

Imagine, you want to tether via wireless or wired.. well you simply go into your drawer and select 3g mobile hotspot... So much easier than downloading an app that you are either limited to non secure sights via a wired connection(pda net) or you have to use a tethering app that may or may not work properly, supports only an adhoc connection, has connectivity issues or is just a PITA to setup...

So why not use the app that is already in your app drawer that you can't get away.

Give it time and i'll have a patch for exactly this where you won't even need to perform these steps...

Oh, did i mention i can alter the amount of devices you can have connected at once via 3g wireless hotspot, and my speeds over 3g with my rom are coming in between 0.5MB-3MB per second (as of the tests i've done as of now. I just pulled 1.71mb/sec upload sucks, but i'm not uploading things using it. lol)

Last edited by pattielipp; 20th December 2011 at 02:21 AM.
20th December 2011, 03:31 AM   |  #6  
Bierce22's Avatar
Senior Member
Flag canton ga
Thanks Meter: 151
 
1,663 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
man i miss unlimited data lol thats what got me into trouble with sprint i pretty much forced my hero to roam of off verizon because theres a tower literaly half a mile from my house and apparantly using over 500mb of data roaming a day is a big no no lol. long story short they sent a letter and i got da boot. now i just have a dsl connection and the 2gig data plan so my bill is only about 10$ more than on sprint.

the moral of this story is becarefull with this because verizon does know what your doing
20th December 2011, 03:49 AM   |  #7  
pattielipp's Avatar
OP Senior Member
Flag Southern Maryland
Thanks Meter: 76
 
265 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Bierce22

man i miss unlimited data lol thats what got me into trouble with sprint i pretty much forced my hero to roam of off verizon because theres a tower literaly half a mile from my house and apparantly using over 500mb of data roaming a day is a big no no lol. long story short they sent a letter and i got da boot. now i just have a dsl connection and the 2gig data plan so my bill is only about 10$ more than on sprint.

the moral of this story is becarefull with this because verizon does know what your doing

The beauty of this modification is that the regular 3g uses the connection of XXXXXXXXXX@3gvzw.com... When you connect up the 3g wireless hotspot it sets the connection to XXXXXXXXXX@dun.3gvzw.com.. This is how they know you have tethering because verizon sets this connection as active. SOOO what this is actually doing is setting the tethering app to utulize the normal 3g connection. SOOO it looks as if you are simply using the normal 3g connection..
Another way to do this is to run the 3g hotspot and have a widget to turn on and off 3g. When you toggle the connection it sets the connection back to the normal 3g even though you have open 3ghotspot Thus allowing tethering.
20th December 2011, 04:12 AM   |  #8  
pattielipp's Avatar
OP Senior Member
Flag Southern Maryland
Thanks Meter: 76
 
265 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
I am testing this now and i just performed option 2 after *228 and it did not break tethering. In fact i am on it now. Time for option 1 test
20th December 2011, 04:36 AM   |  #9  
trailblazer101's Avatar
Senior Member
Flag Pennsylvania
Thanks Meter: 292
 
784 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
The new wireless tether allows regular connections, not just ADHOC
I've done this before, not gonna lie... But I deemed it.... Eh... Not worth it :P also, a lot of people have issues with dropped signal after doing it :P But, it is nifty, no doubt :P I was messing around with qdxm and such since my original enV :P


Sent from my SCH-I400 using xda premium
20th December 2011, 03:26 PM   |  #10  
abby_nitewolf's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 150
 
519 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by trailblazer101

The new wireless tether allows regular connections, not just ADHOC
I've done this before, not gonna lie... But I deemed it.... Eh... Not worth it :P also, a lot of people have issues with dropped signal after doing it :P But, it is nifty, no doubt :P I was messing around with qdxm and such since my original enV :P


Sent from my SCH-I400 using xda premium

I tried downloading google's Wireless Tether from the android market and it said my device is not supported, did you have this problem? i am running Miunia Rom beta 4

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes