5,604,367 Members 48,657 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE] What to do if you get the UPDATE Notification (OTA) while rooted.

Tip us?
 
ThC23
Old
(Last edited by ThC23; 31st December 2011 at 02:36 AM.)
#1  
ThC23's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 441
Posts: 2,091
Join Date: Sep 2010

 
DONATE TO ME
Default [GUIDE] What to do if you get the UPDATE Notification (OTA) while rooted.

Ok, so I've seen this question asked I don't know how many times in each Rom at the Dev Section and also in the General Forum so I decided to make a quick guide.

- If you're on any ROM or even stock rooted and get prompted to update to the new update you can do a couple things.

1.- If you don't already have Titanium Back up, Download it from the market and FREEZE Device Management. Once you freeze it just reboot and the update will go away. I was going to recommend Bloat Freezer, but I couldn't find it on the Market, not sure what's going on with that.
This is the easiest step * ** *

Titanium Backup - https://market.android.com/search?q=...back+up&c=apps
*An alternative would be using Root Explorer -
Under System/ App/ wssyncmldm.apk Just delete.

Root Explorer - https://market.android.com/search?q=...xplorer&c=apps

2.- If you must have the update for some reason and don't want to just flash a ROM that's already 2.3.6, then it's best to go back to stock. UPDATE will not work unless you have STOCK RECOVERY on your phone.

To go back to stock refer to this Guide made by Jangst123.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1321811

3.- You can also try to flash your nandroid backup and then Odin the stock recovery. You also might need the stock kernel if you had a custom one installed, in this case flash Stock kernel first before your nandroid.

Stock Kernel - http://dl.dropbox.com/u/2510030/kernel-stock.zip

4.- If you're only rooted with the stock Rom you can try to update without doing anything, but you will lose Root. There has been reports that it has worked for some, but not for others.
Be Careful with what you decide to do!!

== The update you are getting is NOT ICS, it is an update to 2.3.6 and for the Wifi Calling App. == In order for Wifi calling to work you MUST have the New Sim card that came with the phone. If you don't have one go to your T-mobile store and get one. =

*** If you rather just get the Baseband/Modem by itself then you can get it from here http://rootzwiki.com/topic/11883-odi...-kang12142011/
Thanks to Team Kang.

Hope this HELPS, now if people only used the SEARCH engine. I think I'm going to make a guide on how to use it, LOL.

*I am not responsible if you damage your expensive phone in any way. Use this guide at your own risk.*
The Following 13 Users Say Thank You to ThC23 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pyraxiate
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 565
Posts: 1,683
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore
Or....... just use free es file explorer on market ( don't forget to enable root under its settings ) and backup/delete both wssync apk's under /system/app. Then reboot :)

Takes less than 2 minutes and can be done without odin, firmware flashing, ect

Sent from my SGH-T989 using xda premium
Devices - T-Mobile Samsung Galaxy Note 2 | Asus Transformer Tab TF300T
Roms - JediMaster 13 + Jedi X 13 - - - - - - - | CleanRom Inheritance 3.4.6 W / Untermench's 10.4.4.20 Kernel
Home Internet Speed - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -> Work Internet Speed

If I have helped and you would like to donate, Click Here
The Following 4 Users Say Thank You to pyraxiate For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
zander145
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 392
Join Date: Oct 2010
Location: Jacksonville Beach

 
DONATE TO ME
Nice. Thank you. Worked using root explorer and deleting. I am using barbaridier 3.5 weird it made.me update....

Sent from my SGH-T989 using xda premium
 
Doujouyaburi
Old
#4  
Doujouyaburi's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 20
Join Date: Apr 2010
Location: Fresno
Thanks for the info, i switched different rom's due to the update message stuck in the notification bar
The Following User Says Thank You to Doujouyaburi For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jasnn
Old
#5  
Member
Thanks Meter 16
Posts: 49
Join Date: Jan 2011
Bloat Freezer is definitely not an app to use for freezing the Device management app anymore. An earlier forum post pointed out that it's been pulled from the market, and as this article cites, with good reason. Alternatives suggested are SystemCleanup, NoBloat, and as the OP pointed out, Titanium Backup.

Good Luck..
The Following 2 Users Say Thank You to jasnn For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
themarking
Old
#6  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 33
Join Date: Dec 2011
thank you for the thread
 
XxGoKoUxX
Old
#7  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 93
Join Date: Oct 2007
Hi, i went back to stock everything, and i haven't had a prompt for the update yet. I updated previously, is that the reason why?
 
deathknellx
Old
#8  
deathknellx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 146
Join Date: Apr 2010
Location: H-town
= The update you are getting is NOT ICS, it is an update to 2.3.6 and for the Wifi Calling App. == In order for Wifi calling to work you MUST have the New Sim card that came with the phone. If you don't have one go to your T-mobile store and get one. =
Ok what if the next update is ICS and i'm rooted and I want to update? Will it mess anything up if It tries to update?
 
mainmast2
Old
#9  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 83
Join Date: Dec 2009
Thanks, a simple guide with an easy solution.
__________________
Device: Tmobile Samsung Galaxy S II
Device: Galaxy S 4G
Device: Droid X
Device: HTC Inspire
Device: Asus Transformers TF101
Device: G2X MIA
Devices: 3.5 HTC HD2's
Retired: HTC G1
Retired: Motorola A1200's
 
aalkukhun
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Banana City
If you are Low on cash and dont want to pay for titanium backup ... Ultimate Backup Does the job for free

The Following 2 Users Say Thank You to aalkukhun For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes