Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more
Post Reply

[Q] Google Apps :(

5th January 2012, 02:42 AM   |  #1  
syllogyking's Avatar
OP Senior Member
Flag here. there. everywhere.
Thanks Meter: 272
 
600 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
I'm not able to get any Google Apps to work (Market, Gmail, etc.) to work on CM 7.1 Port. However, Google Voice works fine..strange.

Any suggestions?
5th January 2012, 02:44 AM   |  #2  
mteezey's Avatar
Senior Member
Flag Detroit
Thanks Meter: 755
 
1,321 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by syllogyking

I'm not able to get any Google Apps to work (Market, Gmail, etc.) to work on CM 7.1 Port. However, Google Voice works fine..strange.

Any suggestions?

I would try wiping cache and dalvic and reflash gapps.

Sent from my PG86100 using XDA App
16th July 2012, 10:26 PM   |  #3  
raul1113's Avatar
Member
Flag Pereira
Thanks Meter: 0
 
31 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Question No gapps showing
I've a similar problem, in my case I can't find Google Play, google maps of youtube in my applications list, only google search and google talk. I'm using CM7 by Quarx and I've tried two different versions of gapps, gapps-gb-20110828-signed.zip and later gapps-gb-20120404-updated.zip (last one found in this post http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1595963), both installed in recovery mode with clockworkmod.

Any help will be welcome.

Thanks.
17th July 2012, 03:17 AM   |  #4  
skeevydude's Avatar
Recognized Contributor
Flag Hot Springs
Thanks Meter: 2,862
 
2,850 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by raul1113

I've a similar problem, in my case I can't find Google Play, google maps of youtube in my applications list, only google search and google talk. I'm using CM7 by Quarx and I've tried two different versions of gapps, gapps-gb-20110828-signed.zip and later gapps-gb-20120404-updated.zip (last one found in this post http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1595963), both installed in recovery mode with clockworkmod.

Any help will be welcome.

Thanks.

Are you reflashing the rom along each time you try flashing gapps again?

There's a possibility that there's multiple installs of Market\Play conflicting with each other if all you're doing is wiping cache, wiping dalvik, and flashing gapps -- especially if you're flashing different versions of gapps.

What I recommend is backing up all your important apps data and reinstalling the rom. There's a chance that doing a factory reset then flashing gapps will work, but a fresh install is a better way to go.
The Following User Says Thank You to skeevydude For This Useful Post: [ View ]
17th July 2012, 04:55 PM   |  #5  
raul1113's Avatar
Member
Flag Pereira
Thanks Meter: 0
 
31 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by skeevy420

Are you reflashing the rom along each time you try flashing gapps again?

There's a possibility that there's multiple installs of Market\Play conflicting with each other if all you're doing is wiping cache, wiping dalvik, and flashing gapps -- especially if you're flashing different versions of gapps.

What I recommend is backing up all your important apps data and reinstalling the rom. There's a chance that doing a factory reset then flashing gapps will work, but a fresh install is a better way to go.

Finally worked!!!! I just did what skeevy420 suggested and after I added my google account "voilą" google play was there.

Thanks for your help.

PD: I made a clean backup of my stock rom (AT&T), do you think that could be useful to somebody?
17th July 2012, 07:07 PM   |  #6  
skeevydude's Avatar
Recognized Contributor
Flag Hot Springs
Thanks Meter: 2,862
 
2,850 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by raul1113

Finally worked!!!! I just did what skeevy420 suggested and after I added my google account "voilą" google play was there.

Thanks for your help.

PD: I made a clean backup of my stock rom (AT&T), do you think that could be useful to somebody?

Nah, not unless you did something real cool with it that's hard to duplicate. We can just flash the sbf and get the same thing.

//Off to figure out that clock issue...again...and start on Paranoid Android
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes