Post Reply

Google Map Free voice Navigation for non supported country

OP dr.ketan

5th January 2012, 01:05 PM   |  #1  
dr.ketan's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Gujarat
Thanks Meter: 30,547
 
18,315 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Google Map Free voice Navigation in non supported country

Must Read before install

This is same as you having stock google map application, but here in this application there won't have restriction to use navigation in certain country. (Thanx to Ownhere n Brut All)

How to Install :
First I am showing you some basic things, read it carefully to avoid installation failure

There is three types of files for installation, you have to Install any of One only,

What is difference between three?
Nothing, all are installing same application, but the method of installation is different.

Tyes :
1. No installation need
2. resigned
3. changepnp

First two types requires ROOT,

Why root is needed ?

First two types of files actually replacing stock google map, stock map is a system application, here Root is needed to uninstall stock application. System application cant be uninstall without Root

While third type don’t reuires Root

Why so? B’coz third application not replacing your stock map, when you install third type, after installation you will get double icon each for latitude, Map, place and navigation. When you have to use it for navigation to restricted country, you have to use newer application, stock application still works as it is.

Now Exact instruction for installation.

For Type 1 .
You need Root,
- Uninstall map with system appl remover or titanium backup (or whatever support syst app removal). Before un installation you need to remove cache n clear data .(setting – application – all – Map – clear cache n data)
- Uninstall street view if you have installed

- Now use root explorer, n copy file maps.apk (download type1 n rename maps.apk) and place into system/app directory
- Change permission rw r r
- Restart device
You can see map installed to your device, now you can install street view from market

For Type 2 :
You need Root,
- Uninstall map with system appl remover or titanium backup (or whatever support syst app removal). Before un installation you need to remove cache n clear data .(setting – application – all – Map – clear cache n data)
- Uninstall street view if you have installed
- Now you can install map.resigned.apk as routine way you install other applications.

If you get error application not install, then install it from market, repeat all steps mentioned above. Many time it may need to clear cache 1-2 time

For type 3 :
Easiest, nothing technique requires, just install map.changepnp.apk as routine application and you are ready to Navigate..

For Type 4
Copy file to SD card, and flash with CWM, Dont use stock recovery. as well must be on safe kernel

Note : In case of type 1 n 2, you will still gets update from market when newer version released, If you update it, World navigation. will be lost.
This Navigations requires active data connection.Yes U can pre cache map area with wifi before travelling to reduce data consumption but still it need data connection.


Download :
Type 1 - Map 6.14.1 - Mirror - Mirror2
Type 2 - Map 6.14.1 - Mirror - Mirror2
Type 3 - Map 6.5.0
Type 4 : 6.14.1 Flashable zip - flash with recovery(must be on safe kernel) - Mirror - Mirror2 - Mirror 3

Combo Download
Type 1-4 (version as above)
Last edited by dr.ketan; 17th February 2013 at 09:29 AM.
The Following 132 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ View ]
5th January 2012, 02:54 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 477
 
2,304 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
I am planning a trip to india soon. This would be helpful
The Following User Says Thank You to drgopoos For This Useful Post: [ View ]
5th January 2012, 04:00 PM   |  #3  
ranjan.alva's Avatar
Senior Member
Flag Mangalore
Thanks Meter: 169
 
590 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Didn't Worked for. i followed step 3 coz i havnt Rooted my phone. After installation of 3rd file i opened Google Navigation. it says as usual "Google Maps Navigation not yet available in this location" .
5th January 2012, 04:28 PM   |  #4  
dr.ketan's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Gujarat
Thanks Meter: 30,547
 
18,315 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
You might seen other 4 short cut, lattitude, maps, navigation n place. You may have selected older one, click new installed navigation, both looks similiar
The Following 2 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ View ]
5th January 2012, 05:32 PM   |  #5  
ranjan.alva's Avatar
Senior Member
Flag Mangalore
Thanks Meter: 169
 
590 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by dr.ketan

You might seen other 4 short cut, lattitude, maps, navigation n place. You may have selected older one, click new installed navigation, both looks similiar


Yes.. i did selected the stock shortcut instead new shortcuts, Its working 100% , Sorry for wrong post.
6th January 2012, 10:08 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 3
 
47 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Thumbs up
Thanks a lot, Used 3rd method and its working perfectly fine.
7th January 2012, 06:06 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 183
 
3,001 posts
Join Date:Joined: Jul 2005
For type 3, can it be updated by marketplace and keep the nabigation?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
7th January 2012, 06:45 AM   |  #8  
dr.ketan's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Gujarat
Thanks Meter: 30,547
 
18,315 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Type 3 is totally stand alone application, itself application won't update. But original stock application still be updated. whci you can use for other purpose thn Navigation
9th January 2012, 12:08 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 183
 
3,001 posts
Join Date:Joined: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by dr.ketan

Type 3 is totally stand alone application, itself application won't update. But original stock application still be updated. whci you can use for other purpose thn Navigation

Many thanks.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
9th January 2012, 04:32 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
166 posts
Join Date:Joined: May 2011
I chose 3rd option because I wouldn't have to remove default Maps. Voice Nav works!! Great. Thanks.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Note GT-N7000 General by ThreadRank