5,594,653 Members 32,937 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Battery

Tip us?
 
curly9
Old
#1  
curly9's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 44
Posts: 379
Join Date: Sep 2011
Default Battery

Has anyone's phone been mabe at 40% or 20 then just shoots down to 14 and skips the rest? If u have any percentage app

Sent from my PG86100 using xda premium
 
gk1984
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 271
Posts: 1,277
Join Date: Jan 2011
That just sounds like a battery in need of calibration. Charge to 100%, clear battery stats (there's a free battery calibration app that does this), let the phone die completely before plugging it in, charge to full again, then use as normal. You should see more accurate readings after that.
 
r0cky0790
Old
#3  
r0cky0790's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 362
Posts: 1,800
Join Date: Oct 2010
Location: Chicago
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Thats the URL to a thread that has a battery calibration script. That thread talks about the script in detail close to the very beginning of the OP. The difference between the script and the app is it tells you when it will be done with the calibration. Also, before trying to use the script, download script manager from the market {FREE!}.

"DU4L C0R3 SH00T3R"┌П┐[◣_◢]┌П┐
http://goo.gl/v6NqW iTz_r0cky!
 
MikeCriggs
Old
#4  
MikeCriggs's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2840
Posts: 1,913
Join Date: Dec 2010
Location: Liberty, NY

 
DONATE TO ME
Boot into recovery, go under "advanced", and wipe your battery stats. Pull your battery, and let your phone charge with the phone off until the LED turns green. This will calibrate your battery more precisely. Also, your battery reporting seems a tad bit laggy. Are you on the stock ROM or have you recently flashed a new ROM?

Sent from a Shooter running Android 4.0.3 via XDA Premium.
+1 & FOLLOW TEAM AOSPAL

CURRENT DEVICES: NEXUS 5 & NEXUS 7 (2013)
 
hoey 093
Old
#5  
hoey 093's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 9
Posts: 26
Join Date: Oct 2010
i dont think its battery calibration, the same thing happens to me even after i calibrate it
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes