Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

CM9 Alpha 0 Charging and SystemUI Fix by Dalingrin

OP seargent007

20th January 2012, 05:51 AM   |  #31  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
108 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by kevina90

No. It automatically goes to the charging sign and then turns off

Sent from my Liberty using XDA App

Did you try a different usb cable or a new charger? If you did and it still didn't work, you have a brick on your hands.

Sent from my HP Touchpad running CM9!
20th January 2012, 10:30 AM   |  #32  
Member
Thanks Meter: 8
 
83 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Try launching the webos doctor on your computer and launch webos recovery
plug in to comp and let it doctor it self ...
during it should charge the battery to 30% level

hope it helps
20th January 2012, 05:34 PM   |  #33  
kevina90's Avatar
Senior Member
Flag maryland
Thanks Meter: 72
 
527 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Yeah webos doctor doesn't detect it and I have tried different chargers. Anyone else have an idea?

Sent from my Liberty using XDA App
20th January 2012, 05:35 PM   |  #34  
guinnes.s's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
540 posts
Join Date:Joined: May 2009
i flashed the CHARGER fix but still not charging???
it charge ok if booted to webos or CM7.
any ideas guys.
thanx
20th January 2012, 07:00 PM   |  #35  
Member
Thanks Meter: 8
 
83 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by kevina90

Yeah webos doctor doesn't detect it and I have tried different chargers. Anyone else have an idea?

Sent from my Liberty using XDA App

did you try to launch it in to webos recovery?
(power button + volume up)
when plugged in to charger? (as somebody mentioned before change Usb cable and test it on any micro usb phone does it charge...)

Please also try hard reset while pugged into the charger (after you test it )
so press and hold back central button and then press and hold power button...
(You will need to hold it for at least a minute, to be sure..)while plugged into charger
I know it sounds like over kill but ICS messes something in webos power control layer and usual 10 seconds for hard reset changed for longer timing mine takes at least 30 second + to restart.

hope it helps
20th January 2012, 07:17 PM   |  #36  
chicle_11's Avatar
Senior Member
Flag Miami, Florida
Thanks Meter: 217
 
862 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by kevina90

Hey guys, I installed cm9 on my touchpad but the battery died. Whenever i turn it on, it will show a red empty battery sign and the a wall plug logo. The the device will turn off. I've left it charging for 12 hours but nothing happens. The device continues to show the signs. I cant turn it on to get to cwm to flasht he files.

Have you tried changing cables? It seems you've tried everything else, can you call HP tech support?
20th January 2012, 07:22 PM   |  #37  
Member
Thanks Meter: 4
 
45 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
It may be the usb cable itself...the original cables provided with the Touchpads have been prone to just die on you and not charge. Just contacted HP for a replacement for my one which just croaked.
If you can get hands on a smartphone usb cable (I know Galaxy S cable works) give that a try.
20th January 2012, 07:43 PM   |  #38  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
kevina90 - I am having the same issues with mine... Installed cm9 yesterday, plugged it in before I went to bed last night (battery was around 30%) and when I woke up it was dead and would only show the white/red charging logo when plugged in.
21st January 2012, 12:51 AM   |  #39  
kevina90's Avatar
Senior Member
Flag maryland
Thanks Meter: 72
 
527 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Anyone have a fix?

Sent from my Liberty using XDA App
21st January 2012, 02:54 AM   |  #40  
nunjabusiness's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 76
 
695 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by chicle_11

Have you tried changing cables? It seems you've tried everything else, can you call HP tech support?

Seriously?
HP is not going to support a TP with CM9 on it.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes