5,598,779 Members 34,731 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

navigation and gps solutions.

Tip us?
 
shindai.china
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Jan 2012
Red face navigation and gps solutions.

I have read a whole topic about gps and who might use and not use.
Complaints and otherbthings.

As me and my wife use the prime and are very happy with it we would like to use itr navigation.
We like tonse the programm on a bigger screen when we travell bybcar through china on the htc sensation we use navigon but we can not istall it onbthe prima.

So we wanna think in solutions not discuss teh gps problem in the prime there are allready so many posts about that.

So i am looking for creative solutions like i have whatsapp on my prime now without fone card.

Why i would like navigation with maps on prime.
1 it is a nice big screen and it saves data.

We both have a htc sensation and a prime (my wife is taiwanese and inam dutch) so dutch makenexcelent cheese but taiwanese make excelent elecronics.

Our fones and primes are rooted offcourse.

So can we use our fone gps andnconnect with prime?
Europe maps and asian maps how can we use navigon on the prime?

So i not likento know whats not good or possible just creative ideas or solutions.
Will try myself as well and share the results just like the whatsapp solution.
U
So how getbthe htc gps coordinates to the prime like through blnue tooth?
Andnwich programm we usenfor navigation (maps on prime)
 
e.mote
Old
(Last edited by e.mote; 21st January 2012 at 05:46 PM.)
#2  
e.mote's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 861
Posts: 2,098
Join Date: Feb 2011
Try TetherGPS. Comments indicate there may be issues with ICS.
 
fuzzer
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 167
Join Date: Jul 2006
put this on your prime:
https://market.android.com/details?i...id.btgps&hl=en

put this on your android phone:
https://market.android.com/details?i...3BzT3ZlckJ0Il0.

or buy this:
http://www.amazon.com/TomTom-Bluetoo...pr_product_top
 
shindai.china
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Jan 2012
Installed these programs on the htc sensation and prime.
Try to connect the two but seems they not wanna connect through the software wich is downloaded and installed. Buth are in the setting menu connected.?

Grtz
 
fuzzer
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 167
Join Date: Jul 2006
Your phone and tp must be paired...

Sent from my Transformer Prime TF201 using xda premium
 
shindai.china
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 48
Join Date: Jan 2012
Oke got it working.
now howget a working navigation programm with maps on the prime i tryed navigon but not work. Others from b market not work.
And can thisnprog take over the info from blue tooth gps running on the prime?
 
martabakeju
Old
#7  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 63
Join Date: Oct 2010
How do you make whatsapp to work on Prime?

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk
 
theandies
Old
#8  
theandies's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 349
Join Date: Mar 2011
Location: Anytown, USA
My solution so far. I'm still figuring out what map software I will ultimately use but the Pharos BT receiver and BT GPS app work great.

Used Bluetooth GPS app (Android Market https://market.android.com/details?i...aWQuYnRncHMiXQ.... ) to connect my 12 channel Pharos iGPS-500. Make sure to check enable mock GPS provider (which will be BT GPS app).



Check in BT GPS app that I was locked solid on 12 satellites! I'd much rather use this because it is a true GPS receiver and seems better than anything in a smartphone (at least mine) or tablet.

I used Sygic GPS Navigation for the map downloaded (free 7 day trial) from the market. To use off-line you need to download area specific map as well.

https://market.android.com/details?i...Z2ljLmF1cmEiXQ..

I made sure both my GPS and WiFi were turned off. Followed me all the way home. If Asus ever fixes the GPS issue wouldn't matter to me. I was actually going to do this on my smartphone a while back because my GPS in it is not that good. I just never got around to doing it. I got this to work on my phone as well. I'm kind of glad the Prime has this "problem" it lit a fire under me to get this done.

There are many other solutions that work like this you just have to dig around on the www.

This is my setup unless I decide to buy a different map apps which are available.
 
PrimeTimeBro
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 264
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by theandies View Post
My solution so far. I'm still figuring out what map software I will ultimately use but the Pharos BT receiver and BT GPS app work great.

Used Bluetooth GPS app (Android Market https://market.android.com/details?i...aWQuYnRncHMiXQ.... ) to connect my 12 channel Pharos iGPS-500. Make sure to check enable mock GPS provider (which will be BT GPS app).



Check in BT GPS app that I was locked solid on 12 satellites! I'd much rather use this because it is a true GPS receiver and seems better than anything in a smartphone (at least mine) or tablet.

I used Sygic GPS Navigation for the map downloaded (free 7 day trial) from the market. To use off-line you need to download area specific map as well.

https://market.android.com/details?i...Z2ljLmF1cmEiXQ..

I made sure both my GPS and WiFi were turned off. Followed me all the way home. If Asus ever fixes the GPS issue wouldn't matter to me. I was actually going to do this on my smartphone a while back because my GPS in it is not that good. I just never got around to doing it. I got this to work on my phone as well. I'm kind of glad the Prime has this "problem" it lit a fire under me to get this done.

There are many other solutions that work like this you just have to dig around on the www.

This is my setup unless I decide to buy a different map apps which are available.

No offense but anyone who doesn't already have a Pharos BT GPS this would he very cost inefficient
 
theandies
Old
#10  
theandies's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 349
Join Date: Mar 2011
Location: Anytown, USA
Quote:
Originally Posted by PrimeTimeBro View Post
No offense but anyone who doesn't already have a Pharos BT GPS this would he very cost inefficient
Agreed but there are many on ebay and I'm sure someone could find a nice used one. I bought this to us with my PDA years ago. I'm just trying to help people that want to use a 10.1 inch tablet for navigation. One thing using a tablet (especailly the Prime with it's outstanding display) is that it lights up the inside of the car like a light bulb, even with the brightness turned all the way down and the software set to night mode.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...