FORUMS

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

OnePlus 2 Bares All in New Tear Down Gallery

Last year, the launch of the OnePlus One, dubbed ‘the flagship killer’, visibly … more

Focus – An Attractive But Raw Gallery Replacement

Focus is an attractive new app built by XDA members Liam Spradlin … more

[Q&A] AROMA Installer - [Dev Move To DevDB]

1,061 posts
Thanks Meter: 6,859
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Announcement from amarullz: 3.00 b1 - RELEASED
20th April 2012, 04:53 PM |#791  
moddroid's Avatar
Senior Member
Flag alessandria
Thanks Meter: 75
 
More
problem!
hi i have added the harsh kernel to the installer but this not have a boot.img but have Zimage i have added this code on updater-script :
Code:
#HARSH KERNEL 3.0.8
if
    file_getprop("/tmp/aroma-data/kernel.prop","selected.1) == "3"
then
  ui_print("   install harsh kernel");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/system/lib/modules", "/");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/kernel", "/tmp");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/dump_image");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg.sh");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/unpackbootimg");
  run_program("/tmp/mkbootimg.sh");
  package_extract_file("/tmp/newboot.img", "/dev/block/mmcblk0p5");
endif;
but the installer don't work and tell me installer status:6
can you help me? thx
 
 
20th April 2012, 05:08 PM |#792  
mrRobinson's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 9,163
 
More
Quote:
Originally Posted by moddroid

hi i have added the harsh kernel to the installer but this not have a boot.img but have Zimage i have added this code on updater-script :

Code:
#HARSH KERNEL 3.0.8
if
    file_getprop("/tmp/aroma-data/kernel.prop","selected.1) == "3"
then
  ui_print("   install harsh kernel");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/system/lib/modules", "/");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/kernel", "/tmp");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/dump_image");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg.sh");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/unpackbootimg");
  run_program("/tmp/mkbootimg.sh");
  package_extract_file("/tmp/newboot.img", "/dev/block/mmcblk0p5");
endif;
but the installer don't work and tell me installer status:6
can you help me? thx

i get same status.... i don't use /tmp for anything but someone mentioned earlier using /tmp seems to mess up aroma a bit. try to use a different folder.
20th April 2012, 06:06 PM |#793  
moddroid's Avatar
Senior Member
Flag alessandria
Thanks Meter: 75
 
More
thx
thanks i try but for me is because the kernel don't have the boot.img but Zimage and other files

---------- Post added at 07:06 PM ---------- Previous post was at 06:55 PM ----------

Quote:
Originally Posted by mrRobinson

Its worse. I can't get even the first data point to register. I tried both normal and alternate. its starts as a small circle and as soon as i touch it a large circle appears around it but never moves. I tried pressing with varying finger tips/areas.

---------- Post added at 10:43 AM ---------- Previous post was at 10:39 AM ----------



Amarullz, I'm on the freenode chat now. any chance you have a moment to spare to look at this? I'm sure it must be something stupid from lack of understanding. I get no output during install and status 6.
I've even looked at what others do and see no real difference....


EDIT: I'm installing options this way:
##
## MISC OPTIONS
##
ui_print("@ Installing Misc Options...");
if
file_getprop("/tmp/aroma/misc.prop","item.1.1") == "1"
then
package_extract_file("launchers/ApexLauncher.apk", "/system/app/ApexLauncher.apk");
endif;

if
file_getprop("/tmp/aroma/misc.prop","item.1.2") == "1"
then
package_extract_file("launchers/NovaLauncher.apk", "/system/app/NovaLauncher.apk");
endif;

or maybe problem is mounting? i do seem to have to unmount /system /cache /data first for wiping then remount later as does aroma auto mount these?

i have used this code for this problem:
Code:
# APEX LAUNCHER
if
    file_getprop("/tmp/aroma-data/mods.prop","selected.1") == "2"
then
  ui_print("  Install Apex Launcher");
  package_extract_dir("customize/launcher/apex", "/");
  delete("/system/app/Trebuchet.apk");
endif;

# NOVA LAUNCHER
if
	file_getprop("/tmp/aroma-data/mods.prop","selected.1") == "3"
then
  ui_print("   Install Nova Launcher");
  package_extract_dir("customize/launcher/nova", "/");
  delete("/system/app/Trebuchet.apk");
endif;
20th April 2012, 06:33 PM |#794  
mrRobinson's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 9,163
 
More
Quote:
Originally Posted by moddroid

i have used this code for this problem:

Code:
# APEX LAUNCHER
if
    file_getprop("/tmp/aroma-data/mods.prop","selected.1") == "2"
then
  ui_print("  Install Apex Launcher");
  package_extract_dir("customize/launcher/apex", "/");
  delete("/system/app/Trebuchet.apk");
endif;

# NOVA LAUNCHER
if
	file_getprop("/tmp/aroma-data/mods.prop","selected.1") == "3"
then
  ui_print("   Install Nova Launcher");
  package_extract_dir("customize/launcher/nova", "/");
  delete("/system/app/Trebuchet.apk");
endif;

that's odd, i'll try it but how does extracting to "/" make it go to system/app? I like understanding what i'm doing..
and what if I wanted to extract something to /data/app?
20th April 2012, 06:57 PM |#795  
amarullz's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Bandung
Thanks Meter: 6,859
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mrRobinson

i get same status.... i don't use /tmp for anything but someone mentioned earlier using /tmp seems to mess up aroma a bit. try to use a different folder.

No there is no problem using /tmp, previously we talk about saving installation logs not works when there is too many logs...

Sent from my HTC Desire using XDA
20th April 2012, 07:37 PM |#796  
moddroid's Avatar
Senior Member
Flag alessandria
Thanks Meter: 75
 
More
because
Quote:
Originally Posted by mrRobinson

that's odd, i'll try it but how does extracting to "/" make it go to system/app? I like understanding what i'm doing..
and what if I wanted to extract something to /data/app?

you extract to "/" because the position of the .akp is apex/system/app/apex.apk and when you extract to "/" the installer automatically combine the folder
for extract something to "data/app" i haven't idea i'm sorry

---------- Post added at 08:37 PM ---------- Previous post was at 08:24 PM ----------

Quote:
Originally Posted by amarullz

No there is no problem using /tmp, previously we talk about saving installation logs not works when there is too many logs...

Sent from my HTC Desire using XDA

but if i want to build a boot.img from a Zimage file how i can do it?
20th April 2012, 10:20 PM |#797  
Senior Member
Flag Istanbul
Thanks Meter: 429
 
More
Hi Guys I want to update my mod pack for htc one x from aroma 1.10 to 1.64 but it gives me status 0 error. Anybody show me how can I update my pack to 1.64? Here is the mod if you want to take a look. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1583748
20th April 2012, 10:53 PM |#798  
mrRobinson's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 9,163
 
More
I wonder if i should try 1.10. I can't get my stuff to install either but only tried 1.64 and a 2.00 posted here. anything i've downloaded on aroma it seems the person is on 1.10. maybe there is something weird in newer version.
20th April 2012, 11:10 PM |#799  
Jonny's Avatar
Forum Moderator
Flag Cheshire
Thanks Meter: 8,741
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by moddroid

hi i have added the harsh kernel to the installer but this not have a boot.img but have Zimage i have added this code on updater-script :

Code:
#HARSH KERNEL 3.0.8
if
    file_getprop("/tmp/aroma-data/kernel.prop","selected.1) == "3"
then
  ui_print("   install harsh kernel");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/system/lib/modules", "/");
  package_extract_dir("customize/kernel/harsh/kernel", "/tmp");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/dump_image");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg.sh");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/mkbootimg");
  set_perm(0, 0, 0777, "/tmp/unpackbootimg");
  run_program("/tmp/mkbootimg.sh");
  package_extract_file("/tmp/newboot.img", "/dev/block/mmcblk0p5");
endif;
but the installer don't work and tell me installer status:6
can you help me? thx

First you need to pull the current boot.img from its location, then run the unpackbootimg.sh script before the mkbootimg.sh script

Sent from my Sensation using xda premium
The Following User Says Thank You to Jonny For This Useful Post: [ View ]
21st April 2012, 12:33 AM |#800  
moddroid's Avatar
Senior Member
Flag alessandria
Thanks Meter: 75
 
More
thanks
Quote:
Originally Posted by Jonny

First you need to pull the current boot.img from its location, then run the unpackbootimg.sh script before the mkbootimg.sh script

Sent from my Sensation using xda premium

i put the current boot.img in the mkbootimg folder and run the command, right? thank you very much
21st April 2012, 01:04 AM |#801  
Bologna's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Bologna
Thanks Meter: 1,145
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by amarullz

For you who have trouble with calibration tools result. I try new method named Matrix Calibration. It's only need 3 sample left-top, right-center, center-bottom. But the calibration data is more complex: 7 Floating point + 1 flag.

Please for user with device like sgs2, can you try the latest AROMA Filemanager Test:
http://www.amarullz.com/_downloads/n...ng/aromafm.zip

It contains new calibration method. If it works better than conventional calibration, I will add it in AROMA Installer.

This new calibration method works better than previous. But filemanager its currently too sensible at touch. Let me know if I can help in any way...

Sent from my GT-I9100 using xda premium

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
aroma, chef, flashable zip, installer, mod, one of the best, pure awesomeness installer ui
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes