Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,569 Members 44,240 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Is my Titan a test device?

Tip us?
 
earthbellybutton
Old
(Last edited by earthbellybutton; 25th January 2012 at 01:22 PM.)
#1  
earthbellybutton's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 66
Join Date: Sep 2009
Question Is my Titan a test device?

Hello everybody! I just bought a second hand HTC Titan yesterday evening . As i said, it's a second hand device, with no box, only the accesories. Realy amazing phone. After checking the phone a little, toghether with the seller,he taked out his sim card and perform a hard reset, then i payed the money and went home. Here i spend more time checking the phone and i found a few weird things...:
1) The phone got like a printed serial number (i did not noticed that before to any of my previous devices) up in the left corner.
2) I have tryed to listen some music last night, but the music did not play thru the headphones but only to the speaker. I update the software to 8107 and everything was ok.
3) Although the phone is not Chevron unlocked, I noticed some aplications on my phone, wich I think they are too powerfull to be on every phone (some of them seems to be able to "touch" the drivers). Some of them only have a generic icon, a white "sun" inside of the black/green tile. I do not know exactly what are they for, i try to google it but no results. I guess that they are cooked in the rom, since they are still there after hard reset and i can't uninstall all of them. These aplications are the following:
- GCFSettings
- QC BSP Service
- TestSuite
- zBig Boss Settings
- zCompass
- zGesture Bester
- zSensorView
- zStart KITL.
I'll attach some pictures, maybe someone will bring some light to me: is this a test device? And if it is, does it mean that the device is inferior, by any meaning, to any other one?
Thank you very much, i'm looking forward for an answer.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0444.jpg
Views:	228
Size:	93.2 KB
ID:	870787   Click image for larger version

Name:	IMAG0451.jpg
Views:	201
Size:	95.8 KB
ID:	870788   Click image for larger version

Name:	IMAG0452.jpg
Views:	187
Size:	94.3 KB
ID:	870789   Click image for larger version

Name:	IMAG0453.jpg
Views:	158
Size:	94.3 KB
ID:	870790   Click image for larger version

Name:	IMAG0454.jpg
Views:	169
Size:	94.3 KB
ID:	870792  

Click image for larger version

Name:	IMAG0455.jpg
Views:	141
Size:	93.8 KB
ID:	870793   Click image for larger version

Name:	IMAG0456.jpg
Views:	132
Size:	94.6 KB
ID:	870794   Click image for larger version

Name:	IMAG0458.jpg
Views:	123
Size:	95.3 KB
ID:	870795   Click image for larger version

Name:	IMAG0459.jpg
Views:	129
Size:	92.1 KB
ID:	870797   Click image for larger version

Name:	IMAG0463.jpg
Views:	134
Size:	84.3 KB
ID:	870798  

Click image for larger version

Name:	IMAG0460.jpg
Views:	125
Size:	95.9 KB
ID:	870799   Click image for larger version

Name:	IMAG0462.jpg
Views:	136
Size:	97.5 KB
ID:	870800   Click image for larger version

Name:	IMAG0461.jpg
Views:	116
Size:	88.5 KB
ID:	870801   Click image for larger version

Name:	IMAG0464.jpg
Views:	156
Size:	92.7 KB
ID:	870802   Click image for larger version

Name:	IMAG0465.jpg
Views:	142
Size:	92.0 KB
ID:	870803  

 
AndyFZ1S
Old
#2  
AndyFZ1S's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 51
Posts: 368
Join Date: Apr 2010
Location: London
If you look in settings and about you should see if it's a developer phone as it's normally under the phone info/more, Have heard of dev phones being sold and the users didn't have full use and lost their information after a set time etc.
The Following User Says Thank You to AndyFZ1S For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
earthbellybutton
Old
#3  
earthbellybutton's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 66
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by AndyFZ1S View Post
If you look in settings and about you should see if it's a developer phone as it's normally under the phone info/more, Have heard of dev phones being sold and the users didn't have full use and lost their information after a set time etc.
There's nothing suggesting that is a developer phone in "About"... Anyway, i hope i'm not gonna lose any personal data/information. Thanks!
 
alphaacres
Old
#4  
alphaacres's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 105
Join Date: Mar 2009
Location: New York
You need to exstact them and have them placed into a cab so we all can enjoy them.
AT&T Nokia 920 OS Version: 8.10.14147.180 Developer Preview
Firmware Revision Number: 351.40000.1347.1001
Hardware Revision Number: 6.0.0.0
Radio Software Version: 1.0.202158.3
Chip SOC Version: 8960
 
Strike_Eagle
Old
#5  
Strike_Eagle's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 83
Posts: 823
Join Date: Oct 2010
Location: Pull-The-Man, WA
You have one of the build sample of HTC. Because the serial is still on the case.
And you have HTC Test Tool on, means that this phone is from OEM as testing device, yes. only OEM and Test Build Mango Device has Integrop Unlock to install those thing.

Probably whoever you bought this phone off, is a developer, and this is the testing build of the Titan.

By the way, i forgot to mention, you are one of the luckiest person in this forum to have a OEM - Unlocked Mango Device.
So that mean you can access registry, install Advanced Config and do all other hacking stuffs that we are dreaming about, because final build is Integrop-Locked.
So, my first suggestion right now, is creating a back up for this phone right away, so if you ever have to hard reset the phone, you still have a back up to restore, so you won't loose the OEM-Unlock.
Device.Boot();
await Carrier.UnlockSim();
finally {
SocialMedia.Post(" I'm Awesome! #wpdev");
}
The Following User Says Thank You to Strike_Eagle For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
earthbellybutton
Old
#6  
earthbellybutton's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 66
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by alphaacres View Post
You need to exstact them and have them placed into a cab so we all can enjoy them.
I'm afraid i don't know how to do that.
Quote:
Originally Posted by Strike_Eagle View Post
By the way, i forgot to mention, you are one of the luckiest person in this forum to have a OEM - Unlocked Mango Device.
.................................................. .................................................. ...........
So, my first suggestion right now, is creating a back up for this phone right away, so if you ever have to hard reset the phone, you still have a back up to restore, so you won't loose the OEM-Unlock.
I think i could have been one of the luckiest person in this forum, but the phone has been hard reseted allready when i bought it. After that, at home, first thing i've done was trying to instal some apps/xaps using Tom xap's installer v 1.2 but no luck... Then i updated the rom to 8107. However, these powerfull programs are still here, even after a hard reset and updating.
After all, i think i'm a little lucky for still having them. Thank's for your help & advice.
 
J101
Old
#7  
J101's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 56
Join Date: Jun 2011
My test device was the same way. I was able to get a new flashable image from my friend who gave me the phone that removed all of the Alps and brought it up to 7.10.7720.68 - it doesn't want to update past that though.

Is your volume too loud on level 1 as well?
 
Phil_123
Old
#8  
Phil_123's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 19
Posts: 129
Join Date: Sep 2007
Location: Hong Kong
Can you take a pic of the About screen with the More Information section open please?

ROM Chefs or even DFT might be interested in such Titan.
 
earthbellybutton
Old
#9  
earthbellybutton's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 66
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by J101 View Post
My test device was the same way. I was able to get a new flashable image from my friend who gave me the phone that removed all of the Alps and brought it up to 7.10.7720.68 - it doesn't want to update past that though.

Is your volume too loud on level 1 as well?
I succesfully update to 8107 but sometimes i also think the sound is a bit too loud on level 1.
Why did you want to flash a new image and remove this apps?
 
earthbellybutton
Old
#10  
earthbellybutton's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 66
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by Phil_123 View Post
Can you take a pic of the About screen with the More Information section open please?

ROM Chefs or even DFT might be interested in such Titan.
Of course, no problem. I've also discovered that my Titan is having something similar to magldr (wich i have on my HD2). It can be accessed in a easy way, power on + vol down. And just like my HD2 with magldr installed, the Titan doesn't charge when is power off! For now I will post a picture from About screen and a little later i'll post some pictures from the "Magldr" menu on Titan and the bootloader(?) screen if anyone is interested.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG1522.jpg
Views:	196
Size:	201.7 KB
ID:	905955  

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes