Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Sprint 3g slow?

OP FPJ

28th January 2012, 11:56 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 58
 
71 posts
Join Date:Joined: May 2011
Is anyone else feeling like 3g is super slow? I just moved to l.a and my 3g hangs and is slower than usual.... I can't even play youtube videos like before. Now I have to let it load for a couple minutes :\

Just asking if anyone else is experiencing lag in the l.a area or anywhere in general.... and is there a fix?

Sent from my SPH-D700 using XDA App
29th January 2012, 12:07 AM   |  #2  
‹BERô's Avatar
Recognized Themer
Flag Texas
Thanks Meter: 8,943
 
13,792 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
3G turbocharger by Zepplinrox is a miracle worker used to get .60mbs download now pushing almost 2 and half mbs full bars I'll link you to it in a minute... make sure you find the 3G Turbocharger RC 3.txt and have script manager from the market... and I'll give you instructions unless you want to read the thread about it.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276
Sent From My "epic" SPH-D700 via XDA Premium
Last edited by ‹BERô; 29th January 2012 at 12:10 AM.
29th January 2012, 12:18 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 58
 
71 posts
Join Date:Joined: May 2011
I am willing to try anything! It won't destroy my battery will it?

Id appreciate instructins

Sent from my SPH-D700 using XDA App
Last edited by FPJ; 29th January 2012 at 12:25 AM.
29th January 2012, 12:26 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 2
 
92 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
If I am using a custom rom like CleanGB, does that already have the 3G charger built in?
29th January 2012, 12:29 AM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 58
 
71 posts
Join Date:Joined: May 2011
I'm using cleanGB :\

Sent from my SPH-D700 using XDA App
29th January 2012, 12:35 AM   |  #6  
‹BERô's Avatar
Recognized Themer
Flag Texas
Thanks Meter: 8,943
 
13,792 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Nope.... some roms though may incorporate another linux tweak but most don't okay instructions

1. Open script manager and find the rc3.txt
2. A screen will pop up and make sure that the su icon is green or checked this means your running as root. Hit run
3. The command line will go through its script and at the end it will give you 6 options to choose from to boost speed.
4. There is not best option you need to play with them. So prior to installation you should run a speedtest.net to see what your current stats are.
5. Select whichever option I use epieremental 1, and reboot.
6. Run a test and see if its better
7. Test all of them and see which has the best result for you.

If you have any questions feel free to ask.

Sent From My "epic" SPH-D700 via XDA Premium
29th January 2012, 12:37 AM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 58
 
71 posts
Join Date:Joined: May 2011
It doesn't eat thru battery right? It just modifies my 3g settings?

Sent from my SPH-D700 using XDA App
29th January 2012, 12:43 AM   |  #8  
‹BERô's Avatar
Recognized Themer
Flag Texas
Thanks Meter: 8,943
 
13,792 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by FPJ

It doesn't eat thru battery right? It just modifies my 3g settings?

Sent from my SPH-D700 using XDA App

No it doesn't eat through battery even regualr 3g does that
It adds values to your build.prop to edit your 3g connectivity

Sent From My "epic" SPH-D700 via XDA Premium
29th January 2012, 12:55 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 2
 
92 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
Thank you for linking us to this. The forum page seems terribly confusing - do I simply need to

1. install script manager and copy the script
2. install the script
3. choose speed option


Anything else?

Edit: Also am I downloading the entire V6 script here or am I looking for just the 3G? Please link me directly to the script I need to implement these tweaks?

Thanks!
Last edited by ashamir; 29th January 2012 at 12:59 AM.
29th January 2012, 12:56 AM   |  #10  
OP Member
Thanks Meter: 58
 
71 posts
Join Date:Joined: May 2011
I'm trying to download it and it keeps saying unsuccessful

Sent from my SPH-D700 using XDA App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes