Post Reply

[DEV] KDZ Firmware Update Fix

31st January 2012, 03:12 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 138
 
71 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
Problem:
Latest Version of LG Mobile Update prevents uses from updating firmware from kdz files.

Info:
As LG Tools relay on lg webserver to provide application updates and firmware updates it's not possible to just use the old version as it force fully update it self.

Solution:
I used network sniffer(Wireshark) to sniff all the traffic between application and LG Webserver i tracked the important urls and the data coming from LG Webserver. I created all the files with same names and with data from LG Webserver. I changes the LG Mobile Application from 1.5.4.9 to 1.5.4.8. Rest of the files has same data as LG.

How To:

1) Download http://smallsrv.com/



2) Install



3) Go to Settings



4) Go to HTTP Settings



5) Change Port to 9002



6) Extract the Content of Attached Zip file into C:\shttps\www



7) Edit C:\windows\system32\drivers\etc\host in notepad and add the following Line
127.0.0.1 csmg.lgmobile.com



8) Enjoy Flashing firmware as usual
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1287236

Note:
This method has lot of advantage
-LG Is watching everything when you run firmware update with KDZ Method lg is logging everything you mobile No, SN No, OLD Firmware, New Firmware etc..

Thanks:
If you have any questions or need any info feel free to ask i will try my best to help.

If you like my work Donate
Attached Files
File Type: zip www.zip - [Click for QR Code] (2.84 MB, 31561 views)
File Type: zip shttp3.zip - [Click for QR Code] (144.2 KB, 17865 views)
Last edited by unknown_world; 1st February 2012 at 05:46 PM. Reason: added smllsrv as attachment
The Following 91 Users Say Thank You to unknown_world For This Useful Post: [ View ]
31st January 2012, 03:35 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Frankfurt
Thanks Meter: 20
 
123 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
This is pretty awesome. I had exactly that problem when I tried do downgrade to FroYo because of the Gingerbread Baseband issues.
31st January 2012, 03:38 PM   |  #3  
Member
Flag Terrebonne,QC
Thanks Meter: 5
 
82 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
That wonderfull moment community finds an flawless solution to bypass permanently the control of a company on OUR phones that we paid them the big price for.

Sincerelym

For the time you used and for your generosity sharing it

THAAAAAAANKS
The Following User Says Thank You to b.charles.gagne For This Useful Post: [ View ]
31st January 2012, 03:42 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 554
 
562 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Thank you very much.
31st January 2012, 04:07 PM   |  #5  
gamesz2's Avatar
Senior Member
Flag holland
Thanks Meter: 132
 
656 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Delete everting of LG DISCONNECT your internet start up lg tool
Close it
Connect to internet
Install drivers
Flash tool works for me

Sent from my LG-P920 using XDA App
31st January 2012, 05:17 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
no way to download shttp. . . goes to 145kb of 146kb and stops.. tried several browsers and same thing happens
31st January 2012, 05:23 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 138
 
71 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Bayrich

no way to download shttp. . . goes to 145kb of 146kb and stops.. tried several browsers and same thing happens

I have added shttp as a attachment to my first post.
1st February 2012, 12:08 AM   |  #8  
Araltd's Avatar
Senior Member
Flag Texas
Thanks Meter: 67
 
475 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Sorry for the stupid reply... I had already flashed my phone with v21v using the kdz method, am I to understand this is not possible anymore because newer versions are available? And this allows us to flash the older versions again? so in theory I could try v20b and go back to v21a or v10 or whatever I wanted...?
1st February 2012, 02:35 AM   |  #9  
Junior Member
Flag Rio de Janeiro
Thanks Meter: 5
 
28 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Amazing works perfect !!
Thank´s
1st February 2012, 10:21 AM   |  #10  
Senior Member
Flag Yerevan
Thanks Meter: 103
 
308 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
I did everything step by step.
Now when I run Lg Update tool,it stucks.
And the updater shows the message in the attachment.
What did I do wrong?

Solved.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	2309
Size:	9.7 KB
ID:	882435   Click image for larger version

Name:	2..jpg
Views:	2674
Size:	7.6 KB
ID:	882436  
Last edited by arsen4oo; 1st February 2012 at 10:56 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes