Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Camera Error - Cannot connect to camera.

OP 8mileroad

11th February 2012, 07:59 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
136 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Anyone else getting this error? After reading the two main errors seem to be faulty camera hardware and bar code scanning apps. I uninstalled my bar code scanner and the problem persists. There is a small dent next to my flash under the camera but this came with the phone and my camera worked for a while. Taking the battery out and putting it back in fixes the problem about half of the time, but only is good for one to two uses. I'm thinking of sending this in, but I'm waiting until the SGSII HD is out in case they offer to replace it with any phone. Wishful thinking, I know.
11th February 2012, 08:06 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
136 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
And here's the error:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-02-11 14.03.31.jpg
Views:	386
Size:	20.8 KB
ID:	897435  
11th February 2012, 10:30 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 3
 
35 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Are you on the stock rom? I got that yesterday but a reboot fixed it.
12th February 2012, 12:47 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
136 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by HJZS2K

Are you on the stock rom? I got that yesterday but a reboot fixed it.

Stock ROM not rooted. No modifications what-so-ever.
12th February 2012, 07:13 AM   |  #5  
aquariuz23's Avatar
Senior Member
Flag Clifton, NJ
Thanks Meter: 83
 
875 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by 8mileroad

Stock ROM not rooted. No modifications what-so-ever.

Try doing a factory reset. Sometimes an app installed on the phone might screw up with a hardware's function. For example, I've always use Screebl Pro on my phone to let it control how my screen turns off. I decided to try their new Beta version. A few days later, I cannot seem to manually turn off my screen by pressing the power button. Every time I press the power button, the screen will come back on on its own. I can try up to 4-5 times before it eventually goes off. I though my phone finally broke as I tried uninstalling and reinstalling apps, changing settings here and there to no luck. I finally realized about the beta Screebl I had installed, and decided to disable it. The moment I did that, the phone was back to normal, no weird things happening to it.

So try doing a factory reset first before sending it back.
13th February 2012, 01:53 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
136 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Strangely enough uninstalling Reconage has seemed to fix this. Can anyone else confirm it breaks your camera? The comments don't say it does so it must be something with the Nitro.
28th May 2012, 05:16 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 68
 
763 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
I get it too on cm7 all the damn time. I can record 1 video then after I stop, it messes up and I have to reboot to record again.
20th June 2012, 04:50 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
116 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Any more definitive answer on this issue? My wife's Nitro HD has started giving this error in the last few days and no amount of rebooting seems to be fixing it. She is stock plus a few apps. I uninstalled nearly everything that uses the camera, reboot the phone, and still have the problem.

Alternatively, is there a way to see what apps were installed/updated by date? The last photo she took was on 6/13, so if we can figure out what apps have been updated since then that might help us get to the bottom of the issue.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes