Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MOD]Install any version (ICS, Honeycomb, change SKUs) to your Transformer Prime

OP Turge

12th February 2012, 04:55 AM   |  #1  
Turge's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Hamilton
Thanks Meter: 19,876
 
4,754 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Donate to Me
More
WARNING

If your bootloader is unlocked and you flashed a custom recovery, YOU WILL BRICK YOUR DEVICE BY ATTEMPTING THE STEPS BELOW!
Description

This method will allow you to apply any ICS or Honeycomb update to your tablet, no matter what the SKU of the update. This makes it possible to switch SKU's (eg. from WW to US) or to downgrade from ICS to Honeycomb. This means non US tablets can install the 9.4.2.13 US version or downgrade to 9.4.2.11 or even Honeycomb if experiencing problems.
Requirements
  • root access
  • ADB access
Disclaimer

While this process appears to work on everyone's device, you have to assume all risks due to unforeseen circumstances and need to understand there is a risk of bricking your tablet during the update.
Although someone else was successful in downgrading from ICS to Honeycomb, there has been a report of a TFP bootlooping. Everyone else has been successful in downgrading from ICS 9.4.2.13 to ICS 9.4.2.11.

UPDATE: 2 reports so far of tablets bootlooping after downgrading to Honeycomb.
Notes
  • It's possible OTA updates will not apply when switching SKUs. However, you can always switch back to the proper SKU once an update is available.
  • The Honeycomb update may wipe all data so ensure a full backup of apps & data is performed (eg. by using Titanium Backup)
  • It's not recommended to restore "system" data using Titanium Backup when changing between Android versions
  • When downgrading to a previous version of ICS, "Launcher" will force close requiring to wipe Launcher data in the Apps menu.
  • Voodoo Rootkeeper may not be able to restore root after updating to 9.4.2.13.
  • The "blob" file is contained within a ZIP file contained within the downloaded ZIP file.
Instructions
  1. Download one of the updates (eg. US_epaduser9_4_2_13UpdateLauncher.zip) from here: http://support.asus.com/download.asp...2&hashedid=n/a (older firmwares are available at the end of this post)
  2. Extract files from within zip
  3. Extract files again from the extracted zip
  4. Copy extracted "blob" file to root of folder of the removable Micro SD card or some other folder
  5. Through ADB shell or Terminal Emulator, run the following: (May take from 5 to 20 minutes)
    Code:
    su
    dd if=/Removable/MicroSD/blob of=/dev/block/mmcblk0p4
    • If copying the "blob" file to the SD card in the keyboard dock, use: dd if=/Removable/SD/blob of=/dev/block/mmcblk0p4
    • If copying it to the internal memory, use: dd if=/sdcard/blob of=/dev/block/mmcblk0p4
  6. Reboot only if the following is displayed:
    1068769+1 records in
    1068769+1 records out
    547210197 bytes transferred in 153.991 secs (3553520 bytes/sec)
  7. Update process will automatically launch
  8. OPTIONAL: Once booted up, root device by using Mempodroid Root or some other method that supports the new version.
Older Firmwares
Remember to hit the Thanks button!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-02-08-09-57-31.jpg
Views:	4100
Size:	24.9 KB
ID:	897981   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-02-11-22-46-51.jpg
Views:	3825
Size:	25.2 KB
ID:	897982  
Last edited by Turge; 15th March 2014 at 02:03 AM.
The Following 47 Users Say Thank You to Turge For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 05:47 AM   |  #2  
rogeriok's Avatar
Senior Member
Flag Brazil
Thanks Meter: 35
 
284 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
I have root,Why I can`t write this fie with terminal emulator?
The Following User Says Thank You to rogeriok For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 05:49 AM   |  #3  
Turge's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Hamilton
Thanks Meter: 19,876
 
4,754 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rogeriok

I have root,Why I can`t write this fie with terminal emulator?

type "su" first... you should see the "#" prompt instead of "$"

Sent from my Transformer Prime TF201 using xda premium
The Following 4 Users Say Thank You to Turge For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 06:14 AM   |  #4  
rogeriok's Avatar
Senior Member
Flag Brazil
Thanks Meter: 35
 
284 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
thanks a lot man!now I have ICS in a japanese prime!Very cool...thanks again...
The Following 2 Users Say Thank You to rogeriok For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 07:01 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 0
 
30 posts
Join Date:Joined: May 2011
had a TW version and received OTA updated to 9.4.2.13...
12th February 2012, 08:56 AM   |  #6  
Member
Flag London
Thanks Meter: 12
 
54 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Thanks, worked on UK WW Prime although had to re-root with Vipers mod.
12th February 2012, 11:55 AM   |  #7  
zeus34's Avatar
Senior Member
Flag Helsinki
Thanks Meter: 241
 
157 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
whether the U.S. version of the Finnish language
if i updating my pad I want to keep the Finnish language.
12th February 2012, 05:45 PM   |  #8  
rogeriok's Avatar
Senior Member
Flag Brazil
Thanks Meter: 35
 
284 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by zeus34

whether the U.S. version of the Finnish language
if i updating my pad I want to keep the Finnish language.

How do you say finnish i your language?I think that there's the finnish language in the us rom...
The Following User Says Thank You to rogeriok For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 06:09 PM   |  #9  
zeus34's Avatar
Senior Member
Flag Helsinki
Thanks Meter: 241
 
157 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Quote:
Originally Posted by rogeriok

How do you say finnish i your language?I think that there's the finnish language in the us rom...

Finnish=Suomi

Thanks
12th February 2012, 06:26 PM   |  #10  
rogeriok's Avatar
Senior Member
Flag Brazil
Thanks Meter: 35
 
284 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by zeus34

Finnish=Suomi

Thanks

Yes,there's the suomi language...u can instal the us rom without problem...

The Following 2 Users Say Thank You to rogeriok For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes