Post Reply

Problems with ext3 partion on sd card (doesn't work)

12th February 2012, 03:15 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
32 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
I used the MiniTool Partition Wizard H.E. to partition my sd card. My sd card is 4GB, I resized it into 2965MB so my internal memory free space is 1GB. When I flashed ICS (4.0.3) from kabalban I download 5 apps (not games) and it ate all of my free space in my phone (internal memory 198MB, free space 21MB -_-)

Please help thank you!

-Moto Milestone A853
12th February 2012, 05:51 PM   |  #2  
Itsukki's Avatar
Senior Member
Flag Venezuela
Thanks Meter: 31
 
153 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I have an ext3 of 512MB and it works just fine, I don't tried installing applications on the ICS ROM but it recognized those I installed on the CM 7.1.5...

Oh, and I used Gparted, you can also try using S2E to move the applications, its on the market ...
Last edited by Itsukki; 12th February 2012 at 06:11 PM.
The Following User Says Thank You to Itsukki For This Useful Post: [ View ]
12th February 2012, 06:12 PM   |  #3  
LuigiC6's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 44
 
265 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by Milestone...

I used the MiniTool Partition Wizard H.E. to partition my sd card. My sd card is 4GB, I resized it into 2965MB so my internal memory free space is 1GB. When I flashed ICS (4.0.3) from kabalban I download 5 apps (not games) and it ate all of my free space in my phone (internal memory 198MB, free space 21MB -_-)

Please help thank you!

-Moto Milestone A853

How big is your ext3 partition? As I recall, it will only work if it is less than 1Gb. Anything more is excessive, unnecessary, and non-functional :P
17th February 2012, 03:14 AM   |  #4  
s0ulreaver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 43
 
316 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by LuigiC6

How big is your ext3 partition? As I recall, it will only work if it is less than 1Gb. Anything more is excessive, unnecessary, and non-functional :P

On a 16GB SD card I have a 2 GB EXT3 partition and it works just fine.
I used GPartEd to partition the card.
So I think he should try GPartEd, make sure the EXT3 partition is the 2nd one and if there are still problems try a different SD card.
The Following User Says Thank You to s0ulreaver For This Useful Post: [ View ]
22nd February 2012, 10:32 PM   |  #5  
thre3aces's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 86
 
531 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Donate to Me
More
You were in the same situation I was in when I had the milestone. Here is the answer.

Unlike phones like the HTC Desire the milestone does not support a2ext. Therefore. Your internal storage will always be very low. However apps that are big will automatically be moved into the ext partition so you don't actually have to worry about running out of space

Sent from my mythical enchanted asynchronous 3VO
The Following User Says Thank You to thre3aces For This Useful Post: [ View ]
23rd February 2012, 02:48 PM   |  #6  
Eiertschik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
394 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
There are flashable script which make the Milestone display internal memory of up to 1GB - but they are not compatible with CM
28th February 2012, 02:23 AM   |  #7  
BooZon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
130 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Creating an ext partition is much easier. I've got a ~520MB ext part. on HO!NO! mod an for me it is fine

Tapatalked from MotoStone a'ka MileStone

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes