Post Reply

[HOWTO] ATT 4.5.91 Rooted, Unlocked Bootloader -> 4.5.141 Safe Manual Method

OP UncleCemka

24th February 2012, 01:19 PM   |  #11  
OP Member
Thanks Meter: 36
 
82 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
You do both of these from the command line using adb. Just copy paste each line individually and that should do it. The star in the beginning of the line indicates the output i would expect you to see and not commands you have to run.

Quote:
Originally Posted by vastelectron

Thank you I got it to work but i'm not so clear about these 2 parts:


- Google Video over 3g
adb shell
su
sqlite3 /data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db
select * from main where name='gtalk_vc_wifi_only';
*gtalk_vc_wifi_only|true
update main set value='false' where name='gtalk_vc_wifi_only';
select * from main where name='gtalk_vc_wifi_only';
*gtalk_vc_wifi_only|false
.exit

- Tether hack
sqlite3 /data/data/com.motorola.android.providers.settings/databases/settings.db "UPDATE settings SET value='disabled' WHERE name='entitlement_check';"

sqlite3 /data/data/com.motorola.android.providers.settings/databases/settings.db

select * from settings WHERE name='entitlement_check';

*118|entitlement_check|disabled
.exit

so what are the command lines? you do this still in command prompt correct?

so example after I enter "sqlite3 /data/data/com.google.android.gsf/databases/gservices.db"

how do you select (((select * from main where name='gtalk_vc_wifi_only')) ? I don't see how I can do a select and the * means what? does it mean not a command line?

Sorry a video tutorial would help.. please clarify if you can thanks a lot.



Sent from my MB860 using XDA App
24th February 2012, 01:21 PM   |  #12  
OP Member
Thanks Meter: 36
 
82 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
They are maybe the same files, but i didn't want to risk it, and just extracted them myself.

Quote:
Originally Posted by eclypse3demons

I noticed under the files needed section the first mirror link to the sbf not only does it show the update sbf file but it also shows in the dir the individual parts (img.gz's) are those the extracted smg files from the sbf? they have the same date, and roughly time on them.



Sent from my MB860 using XDA App
25th February 2012, 07:19 PM   |  #13  
Member
Flag Santa Maria
Thanks Meter: 0
 
34 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
I wanted to Reply to this thread saying i was running Nottatrix ROM the new one with 4.1.141. My phoen would not run CM9 so i decided to do an sbf flash. IT failed leaving me at rebooting loop. i then followed this thread got the scf extracted the files from it flashed manually with and installed with fastboot and now its working even though it says things do not flash properly its working and i am so thankful for this thread. I still get a warranty replacement but i got it working.
25th February 2012, 10:26 PM   |  #14  
OP Member
Thanks Meter: 36
 
82 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by moneyman1978

I wanted to Reply to this thread saying i was running Nottatrix ROM the new one with 4.1.141. My phoen would not run CM9 so i decided to do an sbf flash. IT failed leaving me at rebooting loop. i then followed this thread got the scf extracted the files from it flashed manually with and installed with fastboot and now its working even though it says things do not flash properly its working and i am so thankful for this thread. I still get a warranty replacement but i got it working.

I am glad it worked for you! I just think that doing it this way, you learn about your phone to prepare you for flashing other ROMS and recovering from various situations.
26th February 2012, 03:55 AM   |  #15  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
running into a problem here. I can't find the file called N_01.77.37P_usa_att_12dec2011.zip inside that directory. there is one in there called N_01.77.36P_usa_att_.zip but not .37P
26th February 2012, 04:40 AM   |  #16  
OP Member
Thanks Meter: 36
 
82 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by that__guy

running into a problem here. I can't find the file called N_01.77.37P_usa_att_12dec2011.zip inside that directory. there is one in there called N_01.77.36P_usa_att_.zip but not .37P

Try this one: http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=171
The Following User Says Thank You to UncleCemka For This Useful Post: [ View ]
26th February 2012, 05:13 AM   |  #17  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
thanks! one more thing, what exactly is being modified regarding tethering with the code in the instructions?
26th February 2012, 05:51 AM   |  #18  
OP Member
Thanks Meter: 36
 
82 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by that__guy

thanks! one more thing, what exactly is being modified regarding tethering with the code in the instructions?

A setting that forces the phone to do some type of a check on whether you have the tether plan or not with ATT is disabled. By not doing the check the hot spot functionality will work, but ATT might still be able to track your data usage and give you a warning. Use at own risk.
The Following User Says Thank You to UncleCemka For This Useful Post: [ View ]
26th February 2012, 05:59 AM   |  #19  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Hi, N00b question

I have an ATT 4.5.91 Rooted Atrix but I don't know if it is unlocked or not... how can I find out that? in order to know the best way for me to update to .141?

I tried to unlock the bootloader using fastboot: "fastboot oem unlock" but I got an error that says that it is not implemented...

Can anyone help me to figure out which could be the best way to apply the .141 update?

Thanks
Last edited by geykel; 26th February 2012 at 06:04 AM. Reason: Subscribe to the thread
26th February 2012, 06:50 AM   |  #20  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
EDIT: Never mind that, I figured out what the problem was and it was unrelated. I just happened that something updated at the same time I ran the code and I thought it was the code that did it. (uninstalled updates to google search to fix) Sorry.


ok, so I have the update installed and am rooted. But now anytime I try to search in the application tray I get a message box saying that "process com.motorola.home has stopped unexpectedly". It didn't do that before I ran the root part of the code so I suspect it is because of that. This is what I ran and got back from the cmd prompt

C:\fastboot>adb shell
$ /preinstall/dosu
/preinstall/dosu
bash: groups: command not found
root@localhost:/# /bin/mount -o remount,rw /system
/bin/mount -o remount,rw /system
root@localhost:/# cp /preinstall/su /system/bin/
cp /preinstall/su /system/bin/
root@localhost:/# chmod 6755 /system/bin/su
chmod 6755 /system/bin/su
root@localhost:/# PATH=/system/bin:$PATH
PATH=/system/bin:$PATH
root@localhost:/# pm install /preinstall/Superuser.apk
pm install /preinstall/Superuser.apk
pkg: /preinstall/Superuser.apk
Success
Last edited by that__guy; 26th February 2012 at 07:13 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes