FORUMS

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

Here's how to reproduce home screen flickering

27 posts
Thanks Meter: 7
 
By luminus69, Junior Member on 19th February 2012, 03:27 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
For those who are still getting home screen flickering after .14 update and thinking it's a random thing, here's how to reproduce the problem regardless of docking or performance mode:

1. Go to the home screen (you should have a decent amount of apps, widgets and folders on it).

2. Bring up something that overlays the home screen. This includes:
a. Recent Apps on the left
b. ASUS (or Android) Quick Setting on the lower right
c. Mouse cursor (arrow or circle)
(Opened folders don't seem to trigger the problem.)

3. Keep the overlay on the screen and wait. Within 10 seconds you should see a big black triangle on the lower left of the screen flickering. It takes longer for the flickering to appear for the first time, but afterwards you almost always see it after a few seconds.

4. Once the overlay is gone (for the mouse cursor, just wait about 10 seconds and the cursor will disappear automatically), the flickering will not occur regardless of how long you wait!

Hopefully this issue can be addressed in the next update!! It's starting to annoy me.

P.S. The home screen will also show some very occasional black or white horizontal lines flickering. Now I think this one is truly random. Usually you need to stare at the screen for a long time to see it.

** UPDATE **

As I've mentioned in the reply, I've discovered that having News and Weather widget in the screen on either side of the center Home Screen (but not on the center screen itself) will increase the chance of reproducibility. Also, having a lot of widgets and apps on the home screen will also do it. Having more than 7 or 8 apps in Recent Apps will definitely do it.
Last edited by luminus69; 24th February 2012 at 07:22 AM. Reason: Update
 
 
19th February 2012, 03:34 AM |#2  
i500's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
I have the triangle thing too but only if I have a couple of apps (enough that I can scroll the list) open.
19th February 2012, 03:43 AM |#3  
tylermaciaszek's Avatar
Senior Member
Flag Selden
Thanks Meter: 264
 
More
I can't recreate it but I have seen it before
19th February 2012, 06:49 AM |#4  
Senior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 282
 
More
You also get some 'flickering' when you have SD card mounted and some other app is updating an ongoing notification.

It seems to forget it's place and the ordering of the notifications jump around.
19th February 2012, 08:04 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Same Bug here...
19th February 2012, 08:09 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 194
 
Donate to Me
More
i can recreate it using texttab and pressing any overlay item. its irritating
19th February 2012, 05:11 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
More
I get this bug as well in .14. I don't remember seeing it in previous ICS builds (.11 or .13), but I wasn't exactly looking for it either.
19th February 2012, 06:27 PM |#8  
Senior Member
Detroit
Thanks Meter: 56
 
More
I used to get this just when it was charging in the dock... now its worse.
19th February 2012, 08:35 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I've found that swiping away a few apps from the recent item overlay fixes things for me whenever it happens. It's annoying though
19th February 2012, 09:48 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
More
Yes I had this issue as well but I did a Factory Reset and re-installed my apps last night and cannot reproduce this problem now. Anyone else?
19th February 2012, 10:50 PM |#11  
AdamHart612's Avatar
Senior Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 45
 
More
I've had this bug in every build except the current one. Seems gone for me. Only problem I've (luckily) seen with my Prime.

Sent from my Transformer Prime TF201 using xda premium

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes