Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Deleted

[24-feb-2012] ElocityPlusMod v1.00 (A7 PLUS ONLY)

OP Dexter_nlb

24th February 2012, 08:21 PM   |  #1  
Dexter_nlb's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,492
 
5,336 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
!!This is ONLY for Elocity A7 PLUS! (model with 1024x600 resolution)


This Mod is based on Elocity Stock with additions from Nvidia SDK, to make a better functioning stock rom with google apps.

You can also follow updates on my homepage at Dexter's mods

Installation Instructions:
ALWAYS HAVE CHARGER CONNECTED WHEN UPDATING A FIRMWARE


You can download from here MD5SUM: 7d69789e85e946c7f456c8f8f455a352
It will require Wipe/factory reset as well. as reports on the update seems to report some problems if not, so its your ownproblem if it does FC alot, if you do not wipe

Install using recovery menu.
  1. copy the file to the root of your sdcard and rename to Update.zip.
  2. Enter "Recovery menu" by pressing power for 2seconds, release
  3. then hold power button until "hold power 5sec...." appear and wait until it says booting recovery kernel..and release power button.
  4. Press "HOME" button to see menu, use SEARCH/BACK button to navigate.
  5. select "Wipe/factory reset" - press MENU key to activate
  6. then select "apply sdcard:update.zip" - press MENU to activate
  7. after the small install process - press "reboot" to finalize and wait for the upgrade to take place on second screen that appear.

ISSUES
- Screen brightness cannot change (Settings crash when selected)
- Volume in status bar not included (using old A7 mod here, ill figure a solution out, maybe app from Market?)

KERNEL USED IS STOCK ROM EDITION, SINCE SOURCE IS NOT RELEASED

CHANGELOG
v1.00
- Initial release
- includes a fixed RECOVERY , which allow you to do a proper WIPE (Factory reset)
- DSP audio manager
- rotation fix for some games
- all google apps functionality with calendar and email and sync
- flash player 10.3 included (full embedded media support) , if you want to upgrade, please uninstall the old one first.
- still no "move 2 sdcard" (needs different release 2.3.6 to support it and new kernel)
- no longer uses /storage as sdcard location.
/mnt/sdcard is now internal storage,
AND
/mnt/sdcard/sdcard-disk is external sdcard location.
- root enabled (Superuser is used here)
- wma/wmv media support

THANKS to all who donated previously and up to now! its appreciated, and shows that people like the extras added...

WARNING: Use this image at your own risk and i take no responsibility if you brick your tablet..
PS: you can ALWAYS use the elocity Recovery from A7 install instructions here


If you like it press "THANKS"
Last edited by Dexter_nlb; 10th March 2012 at 06:45 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to Dexter_nlb For This Useful Post: [ View ]
24th February 2012, 08:22 PM   |  #2  
Dexter_nlb's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,492
 
5,336 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
reserved for future.
24th February 2012, 08:23 PM   |  #3  
Account currently disabled
Flag MUMBAI
Thanks Meter: 25
 
29 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Bro plzz check ur pm box
24th February 2012, 08:25 PM   |  #4  
Account currently disabled
Flag MUMBAI
Thanks Meter: 25
 
29 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Need ur help Dexter...
26th February 2012, 05:07 PM   |  #5  
Account currently disabled
Flag MUMBAI
Thanks Meter: 25
 
29 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
hey dexter need ur help...... ive tried porting sense 3.5 to defy......when i went in the port section in kitchen.........i setup the port and i got 2 folders MY KERNEL,MY DEVICE FOLDER....i am porting it on defy...i changed the folder MY DEVICE FOLDER to "WORKING_sense" and then set up a working folder and then built up the rom but it didnt work out...i got an error
E:error status 6...wat shud i do..plzz help
29th February 2012, 04:01 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 106
 
1,215 posts
Join Date:Joined: May 2008
hey bud my usb does not work on this mod also is there a honeycomb for the plus version
29th February 2012, 03:52 PM   |  #7  
Dexter_nlb's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,492
 
5,336 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gemini002

hey bud my usb does not work on this mod also is there a honeycomb for the plus version

usb stick works fine here? and shows in "storage" when mounted.b
29th February 2012, 05:32 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 106
 
1,215 posts
Join Date:Joined: May 2008
Quote:
Originally Posted by Dexter_nlb

usb stick works fine here? and shows in "storage" when mounted.b

weird soulution then?i tried to flash again but same thinh..maybe i will put orginal sofware then update again
29th February 2012, 07:46 PM   |  #9  
Dexter_nlb's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,492
 
5,336 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gemini002

weird soulution then?i tried to flash again but same thinh..maybe i will put orginal sofware then update again

did you note, mount location changed from original rom?`its no longer in /mnt/storage but /mnt/sdcard like other tablets.
29th February 2012, 10:42 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 106
 
1,215 posts
Join Date:Joined: May 2008
when i plug it in its not detected does not light up..i flashed orginal software and port works

---------- Post added at 09:04 PM ---------- Previous post was at 08:45 PM ----------

when i install ur rom @ first boot i get boot loop so i have to turn off then it boots but no working usb port so frustrated

---------- Post added at 09:42 PM ---------- Previous post was at 09:04 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Dexter_nlb

did you note, mount location changed from original rom?`its no longer in /mnt/storage but /mnt/sdcard like other tablets.

yes usb is not bein mounted at all

Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes