Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] ODin is ALWAYS stuck in 'SetupConnection' no matter what.

OP leijonasisu

28th February 2012, 04:47 PM   |  #1  
leijonasisu's Avatar
OP Senior Member
Flag Helsinki
Thanks Meter: 63
 
316 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
I have tried everything on my wife's I9001 but I cannot get Odin to get past SetupConnection.

Here is a picture:



I have tried:

Redownloading Odin 1.3 and 1.85 and also tried using Multi Downloader 4. (Which says that the .md5 file isn't supported).
Changing USB ports.
Using a Jig to boot Download mode.
Booting into Download mode normally.
Installing MobileODin except that I9001 is not supported.
Trying to flash a different rom other than 'I9001XXKQ1_I9001XXKPI_I9001DBTKP1_HOME.tar.md5'
Rebooting the computer over 9000 times.
Rebooting the phone over 9000 times.
Pulling the battery over 9000 times.
Reinstalling the drivers from Kies.
Turning USB Debugging mode off (was worth a try)
Using a different computer.
Reinstalling my OS (seriously, I had to do that anyway)
Leaving the phone plugged in for 30 minutes anyway just to see if it was working but not updating.

I am unable to boot into 'Recovery Mode' also the phone sh!ts itself and boots into 'RAM Dump' instead... where it requires a battery pull to reboot. So I can't even put the rom file on the internal memory and use recovery mode to flash it from there...

Basically nothing works at all. Odin 1.35 fails, Odin 1.85 fails, Multidownloader fails. I have tried rebooting, restart, and re-bloody everything I can. I have no idea why it won't get past setup connection. I've even tried using my second USB cable. It used to work fine, I used to be able to flash the phone fine.

Kies is NOT running in the background... there are no processes open or anything. I have googled and yahooed and everything to find a solution to this. NOTHING works..

Please help. I need to flash this dhfshfgdshgfshs phone as soon as possible. It's not working properly and it's really unstable..
If someone has any suggestions I am so willing to hear them..

Thanks a lot. - From a really frustrated dude
Last edited by leijonasisu; 28th February 2012 at 04:50 PM.
29th February 2012, 09:34 AM   |  #2  
Romino_'s Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by leijonasisu

I have tried everything on my wife's I9001 but I cannot get Odin to get past SetupConnection.

When you booted your phone, are you REALLY sure that you go into Download-mode?

When i was doing the same thing as you, i just enter Android Recovery (pressed Home+Vol Up+Power instead of pressing Home-Vol DOWN+Power)

Im not sure what buttons on your phone because im having a Note.

If you find this helpful, you could click Thanks
The Following 2 Users Say Thank You to Romino_ For This Useful Post: [ View ]
29th February 2012, 09:47 AM   |  #3  
leijonasisu's Avatar
OP Senior Member
Flag Helsinki
Thanks Meter: 63
 
316 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Thanks mate but I worked it all out. For some reason my I9001 wasn't being flashed in Odin properly like I explained. I accidentally screwed up my download mode. Sometimes I could get into Download mode by holding the corresponding keys. Volume Down + Home + Power. Sometimes the phone would just go black with a white dot at the top left corner.

Using a Jig I was able to boot into download mode without hassle. I then used Multi Flasher 4 to flash my phone seeing as no matter what Odin 1.85 and 1.3 would not work.

After that I did a factory reset so the phone was basically flashed twice. Everything seems to work well now. Before the factory reset the phone would just get into a boot loop.

Thanks anything. FeMod or whatever the clockworkmod for the I9001 is, wasn't working either. It would just go blank when I chose an option.

It's ok now. Thanks anyway but this can be closed.
3rd February 2013, 04:07 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Make sure Kies is not running. That was preventing me from connecting.
The Following 4 Users Say Thank You to edwin_chenyh For This Useful Post: [ View ]
27th February 2013, 05:18 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Odin and xdadevelopers suck
Odin is buggy. Works on and off.
xda sucks because the owners of the site will have a single applicatoins dependencies spread across as many pages as possible in order to increase views and click through rates and sell ads to say, Bell Telecom perhaps?
F*n dicks at xda far as I'm concerned.
Wasting everyone's time and polluting the search results space.
Amen.
10th March 2013, 03:05 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
just do that
just enable usb debbuging
12th May 2014, 01:58 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2014
Smile thanks
Quote:
Originally Posted by edwin_chenyh

Make sure Kies is not running. That was preventing me from connecting.

Thank you alot bro. i was searching problem about half a year. you saved my life
18th June 2014, 03:19 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 0
 
43 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I have the same issue with my Samsung Galaxy s2 (GT-i9100).

- Yes, Its really in download mode
- Have tried alot of diffrent versions of odin

My phone suddenly stopped working, can't start recovery and it doesnt boot at all.
The only thing I can do with it now is to enter download mode.
I might have flash something bad... dont really remember at all.
Had kies installed both the first version and klies3, all uninstalled now without any change...
29th September 2014, 07:04 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
Talking THX
you're great, thank you very much bro : Iyi:: Iyi:: Iyi:

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
download mode, odin, stuck, stuck at setup connection
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes