Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,690 Members 48,118 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[APP] - EZOverClock to 1.6 ghz

Tip us?
 
DrWowe
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 107
Posts: 33
Join Date: Mar 2006
Default [APP] - EZOverClock to 1.6 ghz

Greetings,
I've made a little app for setting the CPU speed on the TF201 up to 1.6 ghz. It may be the easiest overclocker yet.

Step 1. Install the Apk.
Step 2. There is no step 2.

Once this application is installed, you can switch speeds as usual using the ASUS statusbar. The speeds become (by default, but there is a configuration menu) as follows:
Power save: 1.0 ghz
Balanced: 1.3 ghz
Performance: 1.6 ghz

Root is required, but a locked bootloader is fine. The app makes no permanent changes to anything, and uninstalls cleanly (although a reboot may be required after uninstall)

Enjoy.
The Following 68 Users Say Thank You to DrWowe For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
DrWowe
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 107
Posts: 33
Join Date: Mar 2006
APK attached.
Attached Files
File Type: apk EZOverClock-0.1.apk - [Click for QR Code] (10.0 KB, 11666 views)
The Following 21 Users Say Thank You to DrWowe For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
stantang
Old
#3  
Member
Thanks Meter 13
Posts: 92
Join Date: Nov 2009
And may I ask where can we download the apk?

P.S.: I guess I replied a little too fast haha
 
huynhc
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 9
Posts: 108
Join Date: Oct 2007
Thx!

Sent from my SPH-D710 using xda premium
 
lyon21
Old
#5  
Account Currently Disabled
Thanks Meter 201
Posts: 750
Join Date: Feb 2011
Location: Chicago
Awesome. Works good man. Anyway to clock higher with this or is 1.6 highest?

Sent from my Transformer Prime TF201 using xda premium
 
Vcolassi
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 31
Posts: 426
Join Date: Feb 2012
Location: Whitehall
WOW THANKS! This is exactly what i was looking for! I wanted a overclock option without a locked boot without a ROM. Just until i make sure my Prime is a keeper. I am currently having HDMI out probs after .15.

But this makes me happy for now

I'll report back and see what i get on Quadrant.
 
rand4ll
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 82
Posts: 547
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by lyon21 View Post
Awesome. Works good man. Anyway to clock higher with this or is 1.6 highest?

Sent from my Transformer Prime TF201 using xda premium
We won't get over 1.6 until we get some custom kernels that support it. This is just using the built in steps of the chip. Asus disabled them but the files are still there to enable them so this is just using those.
 
DrWowe
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 107
Posts: 33
Join Date: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by lyon21 View Post
Awesome. Works good man. Anyway to clock higher with this or is 1.6 highest?
Getting to 1.6 is fairly easy since the Asus kernel mostly supports that speed already. Going higher than 1.6 requires intrusive meddling with the kernel frequency tables. It's certainly possible, and something I want to do, but it will take time to research and develop.
 
DrWowe
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 107
Posts: 33
Join Date: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by rand4ll View Post
We won't get over 1.6 until we get some custom kernels that support it.
That's right, although it can also be done with kernel modules, for the locked-bootloader crowd. That's how I'm doing it since I haven't unlocked my own bootloader yet.
 
demandarin
Old
#10  
demandarin's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2044
Posts: 6,979
Join Date: Apr 2010
Location: Alexandria, Va
you said this makes no permanent changes but does this hold after a reboot or power down. meaning after I install app, if I were to power down or reboot, will your settings still hold or be reapplied without me having to do anything? . this method seems similar to how Diamondbacks did in virtuous rom. changed the Asus quick settings to these speeds.

---------- Post added at 01:48 AM ---------- Previous post was at 01:36 AM ----------

app works great just installed. really like this kind of overclocking. plus love how I can change the default profile speeds myself. I changed your balanced back to 1.2Ghz. left the others like you had it. 1.2Ghz is best of both speed n power. if I really want power I just hit performance mode n jump to 1.6ghz. I may change balanced back to 1.3Ghz. but I know that burns a lil more battery than 1.2ghz. plus I hate how powersavings decreases contrast and sharpness quality. that's what I like about this app, CHOICES. I can set up how o see fit. I left you a thanks.

looking forward to a kernel method of overclocking even higher like you said. on a locked bootloader.

IPAD- 32GB WiFi ver. 4.2.1

Transformer Prime 32GB(Retired)

NEXUS 7 16gb Unlocked & Rooted JB 4.3 CleanRom 4.0 Faux Kernel

Galaxy Note 10.1 32gb- Hyperdrive Rom w/ Zeus kernel AMAZING!

Samsung Galaxy SIII - JB 4.1.2

Lg Optimus G Pro- new 1080P 5.5in. Display w/Snapdragon 600 Andreno 320

Microsoft Surface Pro 128gb. Full HD Display 1080P Windows 8 HD4000 Graphics Type Cover

Prime/Tegra3 Gamers Thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1409077


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes