Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,145 Members 45,478 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Droid RAZR on PagePlus edited to get 3g

Tip us?
 
cappii
Old
(Last edited by cappii; 9th June 2012 at 02:16 PM.) Reason: updated to get 3g working, Thanks Adam3rd
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 20
Join Date: Apr 2010
Location: Williamston, SC
Thumbs up Droid RAZR on PagePlus edited to get 3g

I previously mentioned in the Bionic [Request] thread that the steps for making a RAZR work on PagePlus were the same as a Bionic, however, that statement is not entirely accurate. There is no *#*#4636#*#* on a RAZR, and as such, there seems to be no way at the moment to get 3G data. Picture messaging works if you install VZW messages from the market.
Here is what I did:

First and foremost, use the IMEI but drop the last digit. This is your MEID. Call Pageplus, or find a pageplus dealer who is nice enough to activate it for you, and give them this MEID. You will have to call pageplus cs after you are finished with the following programming to get the MEID put back on the phone. I don't know why this is, and I am not going to give you any kind of technical BS to make it look like I do.

1. Put phone into BP Tools mode by powering off, then pressing both up and down volume and power. Volume down to BP Tools and Volume up to choose it.
2. Install the latest Motorola Driver for your phone from: http://developer.motorola.com/docstools/USB_Drivers/
3. Connect the phone to the PC, and let the driver install complete.
4. Run HW Virtual Serial Port, and login with the password "admin" (it is already there by default, so just hit enter).< no longer necessary
5. Set the IP as 192.168.16.2, with the port as 11008.
6. Choose com port 100.
7. Open CDMA-Workshop 3.7 or higher (There is no known copy floating around for free. Either find someone who has it installed already, or pay the $108 like I did... if you're like me, you'll find ways to recoup your money. I have made it back a few times over already.) Choose COM port and click CONNECT.
8. Click on Security, SPC and send 000000. Do this EVERYTIME you reconnect the phone. Everytime. Don't forget this.
9. Click on Main and go down to where it says CDMA and change it to CDMA-2.
10. Under R-UIM change config to NV Only.
11. Click on the "Other" tab. At PRL, choose write and write the pageplus prl (51720 only) to it. Google for this, it's out there. Write to phone.
12. REBOOT the phone.
13. Reconnect and resend SPC.
14. On the MAIN tab, switch CDMA-2 back to CDMA.
15. Write 310 to MCC, 00 to MNC, and your MIN. Leave True IMSI alone.
16. Write 283, 384 to P CH; and 691 and 777 S CH.
17. Write your mobile number to the DIR_Number and DIR_PCS fields. Write to phone.
18. Change CDMA to EDVO.
19. under PPP User and HDR User write your phone number xxxxxxxxxx@vzw3g.com, with vzw for the password.
20. under Teth. NAI write your number xxxxxxxxxx@dun.vzw3g.com.
21. Click on m.ip profiles
22. NAI is the same as 19. T NAI is the same as 20. The shared Secret fields are both VZW.
23. If necessary, change the P. HA address to 255.255.255.255.
24. Click X, then write to phone.
25. Disconnect the phone and reboot it. You are done with CDMA workshop.
26. On your phone, under Settings > wireless and networks > mobile networks > network mode change to CDMA only.
27. Connect to wi-fi and download phone in Play Store (Android Market)
28. Open phone info and go to phone information. Scroll down to set preferred network type and change it to CDMA auto (prl) and toggle DNS Check to allowed.
29. ##Program on your dialer, use "000000" for SPC code, and go to 3> Extended NAM and change the SID to whatever your SID is.
30. Back once to 06 Test Mode, next twice, then make sure network mode is CDMA and EVDO
31. Back once and go to 14 LTE Test Settings. Change SIM Type to 3g, LTE bppanic to disable. Back twice to reboot. Remove SIM Card while rebooting.
32. Back to ##Program 14, disable class1 and class2 APNs and back out. Phone will reboot.

That's it. I have 3g working on 173. Haven't gotten it on 181 or on the ICS leak, though, but, I have a droid razr on my prepaid 29.99/month plan, and couldn't be happier.

Any questions? Please message me. I will respond ASAP.

Please remember to hit the Thanks button if this helps you!!
The Following 11 Users Say Thank You to cappii For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
MrComment
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jan 2011
Think this method would work on the Droid 4 (XT894) as well?

Was considering sending one to Beigephone for programming. However I'd like to learn how to do this myself, so when the time comes if I need to reprogram the phone again, I can do it.
 
cappii
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 20
Join Date: Apr 2010
Location: Williamston, SC
I could only assume so. But, I didn't know if the RAZR would work until I tried it for myself.
 
Ha1cy0n
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 22
Join Date: Mar 2012
Location: Columbia, SC

 
DONATE TO ME
I have tried following your guide, and I just had a few things to add from my experience.

Between steps 7 and 8, I had to use 'Read' at the top of CDMA Workshop for it to allow me to enter the SPC code. I clicked the top Read, and I got this message:

DM baud rate has been automatically switched from 38400 to 921600

I was then able to input the SPC.

Furthermore, I was unable to read all of the information from the phone. The top Read worked fine, but the one in the Main tab could only pull certain information. Likewise, the Write button could only write some of the information, and was unable to write all the information under the M.IP Profiles section.

I actually was unable to try and complete the flash because the customer had to leave for work, so he ended up selling me the phone, haha. Any idea why CDMA WS kept erroring out halfway through writing the information?

I also have tried undoing everything through factory reset and changing the mode back to R-UIM only so I could sell it for Verizon, but even after changing the R-UIM settings back, the phone keeps saying there's no SIM card =/
 
adam3rd
Old
(Last edited by adam3rd; 24th March 2012 at 05:10 AM.) Reason: left off comment
#5  
Junior Member
Thanks Meter 10
Posts: 27
Join Date: Apr 2011
Location: Tennille

 
DONATE TO ME
that is the hard way. try this link for the easy way. i have done the razr and droid 4 with this method. i started with the bionic and i am sure it will work on the razr maxx. it doesn't cost a thing.

try this (post #25)

http://forum.xda-developers.com/show...1300959&page=3

or even better

http://www.howardforums.com/showthre...uestions/page4
The Following User Says Thank You to adam3rd For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jamrosz
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 6
Join Date: Apr 2011
Instead of creating a Virtual Port. Just boot into BP Tools by pressing the Vol Up and Down buttons from power off. Scroll to BP Tools and press the Vol Up Button. I Used CDMA Workshop. Under CDMA2 Change it to NV Only. Writed a PP PRL. Mine took very easily. 3G was a bit harder but it does work. Most people report that it will only go 1x. After a bit of tweaking it switched to 3G and everything is running perfect.
The Following User Says Thank You to jamrosz For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ha1cy0n
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 22
Join Date: Mar 2012
Location: Columbia, SC

 
DONATE TO ME
I have successfully done a RAZR and RAZR MAXX the last 2 days. The process is the same on both.

(Trying to remember, don't have phone in front of me)

Boot up phone with SIM in, remove SIM upon reaching home screen.
##PROGRAM + SEND, enter 000000 for lock code.
Option 6 (Test Mode), hit next until you see Network Mode. Change it to CDMA and EVDO.
Go back to menu, option 14 (LTE Settings), change Sim Type to 3G UICC Test.
Reboot phone.

Go back into ##PROGRAM, option 1 (User Activation) and punch in your correct MIN, MDN and so forth.
There is another option for SMS/MMS settings that I had to change the MML server to MDN@vzw3g.com for text to work. Wasn't able to text MMS because the customer ran out of data

Make sure in your Data Manager under Settings that you have it set to roam for all trips or you won't get any data.

I'd like someone else to try this if they can, being that I sold both my RAZR and RAZR MAXX and I forgot to document the process, haha. If I come across another one, I'll be sure to update this reply.

I had 3G data, voice, text, and I believe MMS was working.

Hope this helps someone!
 
matthewjohnunderwood
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Ha1cy0n View Post
I have successfully done a RAZR and RAZR MAXX the last 2 days. The process is the same on both.

(Trying to remember, don't have phone in front of me)

Boot up phone with SIM in, remove SIM upon reaching home screen.
##PROGRAM + SEND, enter 000000 for lock code.
Option 6 (Test Mode), hit next until you see Network Mode. Change it to CDMA and EVDO.
Go back to menu, option 14 (LTE Settings), change Sim Type to 3G UICC Test.
Reboot phone.

Go back into ##PROGRAM, option 1 (User Activation) and punch in your correct MIN, MDN and so forth.
There is another option for SMS/MMS settings that I had to change the MML server to MDN@vzw3g.com for text to work. Wasn't able to text MMS because the customer ran out of data

Make sure in your Data Manager under Settings that you have it set to roam for all trips or you won't get any data.

I'd like someone else to try this if they can, being that I sold both my RAZR and RAZR MAXX and I forgot to document the process, haha. If I come across another one, I'll be sure to update this reply.

I had 3G data, voice, text, and I believe MMS was working.

Hope this helps someone!
when i rebooted and tried to enter the MIN, MDN etc. it said "Failed to get call NAM information" and would not let me save after i entered the info.

are you starting with a fresh sim? The sim i am using is from the previous owner
 
Ha1cy0n
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 22
Join Date: Mar 2012
Location: Columbia, SC

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by matthewjohnunderwood View Post
when i rebooted and tried to enter the MIN, MDN etc. it said "Failed to get call NAM information" and would not let me save after i entered the info.

are you starting with a fresh sim? The sim i am using is from the previous owner
I'm pretty sure I had to put the SIM back in, program the information, and go into the Data Manager to allow global roaming access.
 
Ha1cy0n
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 22
Join Date: Mar 2012
Location: Columbia, SC

 
DONATE TO ME
I was able to get the RAZR MAXX working yesterday following some instructions provided by RemotesquaD (when you purchase their flashing software), and like a big dummy I had it working and tried flashing it with their software so I could get MMS working and it killed the data on the phone. I have sat here the last 4 hours trying to figure it out for this customer, and I am going crazy. I've tried everything, and the only thing I can conceive as a viable reason it won't work is because the phone had been previously activated on Verizon..

Can anyone confirm or deny this? I've tried several 4G SIMs to get through activation and then re-program it to no avail.

If only there was a way to completely revert this phone back to stock, settings and all so I could try from scratch =/ I feel like I might have a country code or SID wrong or something. Any insight would be appreciated! Thanks.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes