FORUMS

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

[Q] If I unlock my SIM does that unlock my bootloader?

22 posts
Thanks Meter: 1
 
By SH4RKI3, Junior Member on 5th March 2012, 09:32 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
The title says it all :P
I didn't see any good anwsers at the forum, so I thougt that I'd just ask =)
So if I pay a sum of money, to unlock my SIM. Does that unlock my bootloader aswell?
 
 
5th March 2012, 10:14 AM |#2  
sinkster's Avatar
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 380
 
More
No. Officially only sim-free phones can be unlocked(e.g. if you buy it sim-free or if it's on contract with some providers) but there are ways round it. Don't know myself, mines was sim-free, but there's a few threads...
5th March 2012, 02:02 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by sinkster

No. Officially only sim-free phones can be unlocked(e.g. if you buy it sim-free or if it's on contract with some providers) but there are ways round it. Don't know myself, mines was sim-free, but there's a few threads...

Thanks bro!
5th March 2012, 02:08 PM |#4  
zolaisugly's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,217
 
More
Setools will unlock bootloader and sim.
It is a paid for service,search forum.

Sent from somewhere
5th March 2012, 08:10 PM |#5  
Account currently disabled
Flag Wiltshire/UK
Thanks Meter: 82
 
More
Depends how you sim unlock...
If you unlock by IMEI then no!
If you unlock with setool remotely then yes. (and will also enable fastboot)
Other programs like octupus sim unlock but do not unlock the bootloader so make sure you know what you are getting before you part with money


Jinx13
The Following User Says Thank You to Jinx13 For This Useful Post: [ View ]
5th March 2012, 09:00 PM |#6  
chiefy009's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 791
 
More
Contact jinx13 I did with similar locked phone, he will unlock it and bootloader using test point method and se tool remotely


Doh just seen jinx is here

Sent from my LT15/18i-Dimiui using xda premium
The Following User Says Thank You to chiefy009 For This Useful Post: [ View ]
9th March 2012, 04:37 PM |#7  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 296
 
Donate to Me
More
FAQs about the bootloader:

The Following User Says Thank You to BluechipJ For This Useful Post: [ View ]
10th March 2012, 10:38 AM |#8  
Streykatorato's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
More
Use wotanserver. Really cheap and easy process

Sent from my R800i using xda premium
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
arc, bootloader, sim, xperia
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Arc Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank