Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,052 Members 45,777 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Full root for A50x ICS 4.0.3[LEAK]. Simple method.

Tip us?
 
ZeroNull
Old
(Last edited by ZeroNull; 4th June 2012 at 08:05 AM.) Reason: Correcting link
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 379
Posts: 127
Join Date: Feb 2012
Location: Omsk
Default Full root for A50x ICS 4.0.3[LEAK]. Simple method.

Original article is published on this site and created by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).

For A500 and A501 ICS[LEAK] firmware.

How to:
1. The tablet should be already upgraded to stock ICS for A50x (or stock ICS A10x/A510 for other tablets).
2. Download this archive on the computer. Unpack it to any place.
3, On a tablet: "Settings" -> "Applications" -> "Development" -> "USB debugging" switch on.
4. Сonnect the tablet to the computer (Before connection it is recommended to update the driver for a tablet from here: A10x, A50x, A510).
5. Open the directory with the unpacked archive. Execute file: for windows - runit-win.bat; for Linux - runit-linux.sh.
The root is received!
6. Now you will have to install the following programs:
SuperUser APK
Titanium Backup

ATTENTION!
Don't install Busybox! It is already installed and established! If you reinstall it, some programs will become unable to access root permissions!

Change:
The error of final check of receiving root is corrected (The messaging that "root" isn't received, though it was not so)
Support of A510 of tablets is improved

This method uses the 'mempodroid' exploit and some workings out by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).


PS: Command "Mount ro/rw" for directory /system (partition) - works perfectly!
PS2: Sorry for the Russian language in the old executable file, the archive has been confused
The Following 63 Users Say Thank You to ZeroNull For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
blackthund3r
Old
#2  
blackthund3r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 418
Posts: 560
Join Date: Feb 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ZeroNull View Post
Original article is published on this site and created by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).

For firmware:
Acer_AV041_A500_0.019.00_WW_GEN1
Acer_AV041_A500_0.014.00_WW_GEN1
Acer_AV041_A500_0.009.00_WW_GEN1

How to:
1. The tablet should be already upgraded to ICS 4.0.3[LEAK] for A500.
2. Download this archive. Unpack it to any place.
3, On a tablet: "Settings" -> "Applications" -> "Development" -> "USB debugging" switch on.
4. Сonnect the tablet to the computer.
5. Open the directory with the unpacked archive. Execute file: for windows - runit-win.bat; for Linux - runit-linux.sh.
The root is received!
6. Now you will have to install the following programms:
SuperUser APK
Titanium Backup

ATTENTION!
Don't install Busybox! It is already installed and established! If you reinstall it, some programs will become unable to access root permissions!

This method uses the 'mempodroid' exploit and some workings out by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).

PS: Command "mount -o remount,rw /system" for directory /system (partition) - works perfectly!
I wrapped something like this up into a GUI ages ago Perhaps I'll make a linux & mac one at some point too. My GUI installs Superuser and allows the user to install Trebuchet, FaceLock (currently buggy) and other tweaks: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1520469
The Following 4 Users Say Thank You to blackthund3r For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ZeroNull
Old
(Last edited by ZeroNull; 15th March 2012 at 02:43 PM.) Reason: Correcting
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 379
Posts: 127
Join Date: Feb 2012
Location: Omsk
Quote:
Originally Posted by blackthund3r View Post
I wrapped something like this up into a GUI ages ago Perhaps I'll make a linux & mac one at some point too. My GUI installs Superuser and allows the user to install Trebuchet, FaceLock (currently buggy) and other tweaks: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1520469
Ok. Read:
Quote:
Originally Posted by blackthund3r View Post
Quote:
Originally Posted by exodusevil View Post
You are wellcome! And if possible help me grow here in XDA using "Thanks button" (it's free lol).

Well, about the root is the same here, I can see superuser and su, and can go to shell and call #
But, when I try (for example) create a directory inside system the message "ready only" appear.


But it's my firts time trying to use root. Any help will be very glad!

Regards,
Simply fire up ICS Root and click "Remount /system rw" In the "Remount Tools" menu
Once you get the success message, feel free to unplug your tablet and play around with the system folder as you see fit
My method work "as it should".
The Following 2 Users Say Thank You to ZeroNull For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
blackthund3r
Old
#4  
blackthund3r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 418
Posts: 560
Join Date: Feb 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ZeroNull View Post
Ok. Read:

My method work "as it should".
How exactly?! Surely you'd need a patched kernel for that. The bash scripts in the zip file are incredibly complicated
The Following 2 Users Say Thank You to blackthund3r For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Moscow Desire
Old
#5  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Thanks Meter 5,966
Posts: 7,157
Join Date: Mar 2011
Location: Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne

 
DONATE TO ME
Aw com'on. One of you guys install the full 500 ICS, and see if this works!

Then see if you can push a recovery image.

Want to avoid a vacation to the Frostlands? Then Follow the XDA Rules Here

 
Though I walk among the trolls, I fear them not, for I am the Troll King
Killen dem Trolls since 2011
Acer Iconia A701***A501***ExPlay X-Tremer***HTC Desire***Desire S
The Following User Says Thank You to Moscow Desire For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ZeroNull
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 379
Posts: 127
Join Date: Feb 2012
Location: Omsk
Quote:
Originally Posted by blackthund3r View Post
How exactly?! Surely you'd need a patched kernel for that. The bash scripts in the zip file are incredibly complicated
Are you absolutely sure?
The Following 2 Users Say Thank You to ZeroNull For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
carbo
Old
(Last edited by carbo; 16th March 2012 at 09:14 AM.)
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 3
Join Date: Apr 2006
I just flash my Acer A500 with Acer_AV041_A500_0.019.00_WW_GEN1
This method works with my. I can use titanium backup and superuser. Thank you!
But I don't know how to test push a recovery image.

below is my way to root.
I use windows Vista.
1. On a tablet: "Settings" -> "Development" -> "USB debugging" switch on.
2. Сonnect the tablet to the computer.
3. Unpack the files. then put ICS_rooting folder in c:\ (I try unpack in other place not work)
4. then run runit-win.bat by run as adminstrator.
Done
 
Nucleotide
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 733
Posts: 1,608
Join Date: May 2011

 
DONATE TO ME
This seemed to work for me on Acer_AV041_A500_0.009.00_WW_GEN1

Thanks a lot.

This is the search box. It is located in the top right of each thread. Learn to use it!

Phone: Nexus 5
ROM: Purity
Kernel: Code_Blue Kernel


Find me on:
- Google+
- Twitter
 
Ping192
Old
(Last edited by Ping192; 16th March 2012 at 10:02 AM.)
#9  
Ping192's Avatar
Member
Thanks Meter 15
Posts: 33
Join Date: Dec 2011
Location: Hoofddorp
I have installed Acer_AV041_A500_0.019.00_WW_GEN1 and aquired root using this method.

I will try to push CWM or RA recovery.

The root access works perfectly. I just deinstalled all acer bloatware and other stuff.

Edit:
The strange part was, I could not get the ADB interface working on my laptop. When I switched my Acer from MTP (Media Device) to PTP (Camera device), found in storage settings, the ADB interface showed up in my device list under Windows 7. Then after a driver install, it worked perfectly.
When I switch back to MTP, the ADB interface disappears again.
Greets,

Ping192
__________________________________________
Acer Iconia A500 - Custom ROM CM10
HTC Wildfire S - Bootloader Unlocked/rooted CM10
TizzBird F10 Gingerbread Mediaplayer
 
Moscow Desire
Old
#10  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Thanks Meter 5,966
Posts: 7,157
Join Date: Mar 2011
Location: Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ping192 View Post
I have installed Acer_AV041_A500_0.019.00_WW_GEN1 and aquired root using this method.

I will try to push CWM or RA recovery.

The root access works perfectly. I just deinstalled all acer bloatware and other stuff.

Edit:
The strange part was, I could not get the ADB interface working on my laptop. When I switched my Acer from MTP (Media Device) to PTP (Camera device), found in storage settings, the ADB interface showed up in my device list under Windows 7. Then after a driver install, it worked perfectly.
When I switch back to MTP, the ADB interface disappears again.
Maybe a reboot on the win system?

Want to avoid a vacation to the Frostlands? Then Follow the XDA Rules Here

 
Though I walk among the trolls, I fear them not, for I am the Troll King
Killen dem Trolls since 2011
Acer Iconia A701***A501***ExPlay X-Tremer***HTC Desire***Desire S

The Following User Says Thank You to Moscow Desire For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes