Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,443 Members 48,145 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MODEMS][CM7/MIUI/ICS]Nexus S Radios KB3, KF1, and KJ1 for Galaxy S

Tip us?
 
pwneman
Old
(Last edited by pwneman; 10th May 2012 at 12:15 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 582
Posts: 1,071
Join Date: Jan 2009
Location: Texas

 
DONATE TO ME
Default [MODEMS][CM7/MIUI/ICS]Nexus S Radios KB3, KF1, and KJ1 for Galaxy S

TESTED ON i897 Captivate MTD ROMS (Should work on Galaxy S/Vibrant MTD ROMS as well, let me know if it doesn't)

WOOT FRONT PAGE! http://www.xda-developers.com/androi...nexus-s-radio/
Alright, I just discovered something awesome.

So I found out that the Nexus S radios are indeed compatible with our device. I downloaded some of the hot radios for the Nexus S (KB3 and KF1) and opened them up and found that the Nexus S uses radios (similar to how the captivate/galaxy s uses modems). So I just renamed the radio.img from the Nexus S radios to modem.bin, placed it in an existing cm7 modem package and flashed it via CWM (ICS).

I reboot and get a constant 5 bars of signal. My signal hasn't dropped from this 5 bars of signal in the last 10 hours (usually it fluctuates from 5 to 3 bars). HSDPA speeds are pretty fast as well. I got speeds of 560 kb/s DL at 3 bars of signal and 140 kb/s Upload (see screenie). I've never ever gotten that high speeds.

Moreover, the call quality is just amazing. When I used it, the quality is crisp and nice, almost perfect. It seems as if the voice is exemplified over the background crap so that you can actually hear the person. Idk, it was a magical experience for me :P.

Screenie:


The second row on that picture was the speeds I was getting with KF1 (Nexus S). Moreover, I noticed something interesting; that when I wasn't actually downloading or using data, the data indicator switched to "3G". However, when I started using my data, it automatically switched to "H". Something I thought was kinda cool.
Service Mode: *#*#197328640#*#*

Anyways, here are the download links for the modems (already packaged with the nexus s radios of course). Just flash in CWM with a CM7, MIUI, or ICS Rom and you should be good to go. IMPORTANT: DONT FLASH THIS WHILE PLUGGED IN. YOU WILL NOT GET SIGNAL.

IMPORTANT: Also, to avoid problems while flashing the KB3 modem, flash the KF1 modem FIRST, and then flash the KB3 after a reboot in between




Original Nexus S Radio Link

I9020a KF1 Radio<----What I use
Mirror KF1

I9020 KB3 Radio
Mirror KB3

I9020a UCKJ1 Radio
SimplyAOKP ICS 4.0.4 ~ ODEXED

SimplyStockV2.0 KK4/ICS THEMED ODEXED ~ SAMMY STABLE 2.3.5

Nexus S Modems for Galaxy S Devices


Current Phone: AT&T iPhone 5 (rip Android)

Previous Phone/s:
Samsung Impression
Samsung Galaxy S Captivate


~Rakesh Kadamati
The Following 116 Users Say Thank You to pwneman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
leventccc
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 428
Posts: 776
Join Date: Jan 2011
Location: Istanbul
Just flashed it. My signal bar now shows 5 bars from 3 bars!.
Nexus 4| Nexus 7 | HTC One
HTC Hero > Samsung Galaxy S > HTC One X > Nokia Lumia 920>HTC One X+> Nexus 4 + HTC One
[/CENTER]
 
sthomas38
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 532
Posts: 690
Join Date: Feb 2012

 
DONATE TO ME
What about Europe? Works the same? Anyway i'll give it a try, thanks .
 
emreng
Old
#4  
emreng's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 171
Join Date: Jan 2011
Location: Adana
nice approach.

what are the modem regions? (they belong to?)
Phone: iPhone 4S
Software: iOS 6.1.2


Tablet: Motorola Xoom WiFi [MZ-604]
Rom: CM10.1 #20130316-NIGHTLY w/ Unified GApps For Android 4.2.2
 
Overlord Pain
Old
(Last edited by Overlord Pain; 15th March 2012 at 09:30 PM.)
#5  
Overlord Pain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 38
Posts: 209
Join Date: Aug 2010
Location: Ottawa
Does this work on GB or only on ICS?

Edit : I just read the OP again and it says it will work on CM7, so I shall flash and see.

Sent from my GT-I9000 using xda premium
___________________

The Following User Says Thank You to Overlord Pain For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dondrog
Old
#6  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 50
Join Date: May 2011
Location: Galati
just flash it on kang mil 4 and no 2g network just 3g ....
The Following 2 Users Say Thank You to dondrog For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
habylab
Old
#7  
habylab's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 624
Posts: 4,318
Join Date: Dec 2010
Surely this isn't safe? We'll have to wait and see.
 
dawidk750i
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 5
Posts: 114
Join Date: Nov 2008
what i must flash? KB3 or KF1?
 
psycho_vox
Old
#9  
psycho_vox's Avatar
Member
Thanks Meter 8
Posts: 35
Join Date: Aug 2010
Can you check in Settings -> About phone -> Status if the signal strength is correctly displayed?
 
Overlord Pain
Old
(Last edited by Overlord Pain; 15th March 2012 at 09:50 PM.)
#10  
Overlord Pain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 38
Posts: 209
Join Date: Aug 2010
Location: Ottawa
Works on Mintberry. Download speed increased.

Sent from my GT-I9000 using xda premium
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1331844399072.jpg
Views:	6892
Size:	68.9 KB
ID:	949042  
___________________


The Following User Says Thank You to Overlord Pain For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes