5,605,311 Members 38,492 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[How to] Install unlock bootloader for A100/A101

Tip us?
 
ZeroNull
Old
(Last edited by ZeroNull; 10th May 2012 at 05:28 PM.) Reason: Correcting 0 point
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 374
Posts: 127
Join Date: Feb 2012
Location: Omsk
Talking [How to] Install unlock bootloader for A100/A101

Original article is published on this site and created by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).

WARNING - If it works on your device, be careful, as with an unlocked bootloader you can brick you tab faster than you can imagine.

How to:
0. It has been tested on the A100 ICS firmware. This bootloader doesn't work with HC firmware.
1. The tablet should be already rooted and charged more than on 30 %. Сonnect the tablet to the computer and power on.
2. Download this archive. Unpack it to any place.
3. Open the directory with the unpacked archive. Execute file:
for windows with the rights of administrator
Code:
install-eng.bat
for Linux with the rights of root
Code:
bash ./btl-a200.sh
4. Wait. The tab will show a screen with two icons. One for lock and on for unlock. I used the volume down to highlight the one I wanted and the volume up select it.

Then you have to reboot, using, for example, this command:
Code:
sudo fastboot reboot-bootloader
And you'll get the message on the screen when it comes up in fastboot mode.

Code:
"Bootloader v0.03.06-ICS(UnlockMode): Starting Fastboot USB download protocol"
It's unlocked and available for fastboot flashing, etc.
---
For return original bootloader:
for Linux with the rights of root
Code:
bash ./btl-a100.sh
PS: After unlocking bootloader there is a noncritical distortions of the picture at a stage of initial loading.
Attached Files
File Type: zip Fastboot&Recovery.zip - [Click for QR Code] (2.07 MB, 28831 views)
The Following 52 Users Say Thank You to ZeroNull For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
samco08
Old
(Last edited by samco08; 21st March 2012 at 08:45 AM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 4
Posts: 112
Join Date: Jan 2009
Red face THX THX THX !!! to them and to you

yehhhhhhh !!

God exist !!

Enormous THX.


now waiting for Recovery & Custo_ROM !! ynak ynak ynak
 
toyface
Old
(Last edited by toyface; 21st March 2012 at 01:00 PM.) Reason: Gross idiocy on my part
#3  
toyface's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 590
Join Date: Aug 2010
Location: Derbyshire
Hi there,

First off, great work. Just tested this on a100, once I re-read your post and I ran the a200 named script first it worked fine, I assume this is method shoehorns the a200 bootloaded into our a100s?

Excellent work, this means a lot!!
 
Euclid's Brother
Old
#4  
Euclid's Brother's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 255
Posts: 902
Join Date: May 2011
Location: Dallas, TX

 
DONATE TO ME
oh nice! I assume, if you could use the a500 patched bootloader as well, yes? That one is actually the same version as the A100 ics bootloader.

Thanks for the script.
Epic 4G Touch VeNuM EL13 beta (EK02 modem)
Acer Iconia A500 - Taboonay

Follow me on Twitter

Contact me on GTalk: euclidsbrother is my gmail contact
Donate to my Root Beer fund
The Following User Says Thank You to Euclid's Brother For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
oneovakindoldys2
Old
#5  
oneovakindoldys2's Avatar
Member
Thanks Meter 13
Posts: 70
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by ZeroNull View Post
Original article is published on this site and created by ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru).

WARNING - If it works on your device, be careful, as with an unlocked bootloader you can brick you tab faster than you can imagine.

How to:
0. It has been tested on the A100 ICS firmware.
1. The tablet should be already rooted and charged more than on 30 %. Сonnect the tablet to the computer and power on.
2. Download this archive. Unpack it to any place.
3. Open the directory with the unpacked archive. Execute file:
for windows with the rights of administrator
Code:
install-eng.bat
for Linux with the rights of root
Code:
bash ./btl-a200.sh
4. Wait. The tab will show a screen with two icons. One for lock and on for unlock. I used the volume down to highlight the one I wanted and the volume up select it.

Then you have to reboot, using, for example, this command:
Code:
sudo fastboot reboot-bootloader
And you'll get the message on the screen when it comes up in fastboot mode.

Code:
"Bootloader v0.03.06-ICS(UnlockMode): Starting Fastboot USB download protocol"
It's unlocked and available for fastboot flashing, etc.
---
For return original bootloader:
for Linux with the rights of root
Code:
bash ./btl-a100.sh
PS: After unlocking bootloader there is a noncritical distortions of the picture at a stage of initial loading.
many thanks zero, its certainly been a long quest....superb work! also thanks @vdsirotkin, you guys rock!
 
ZeroNull
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 374
Posts: 127
Join Date: Feb 2012
Location: Omsk
Quote:
Originally Posted by Euclid's Brother View Post
oh nice! I assume, if you could use the a500 patched bootloader as well, yes? That one is actually the same version as the A100 ics bootloader.

Thanks for the script.
No A500. A200 Bootloader.
 
toyface
Old
#7  
toyface's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 590
Join Date: Aug 2010
Location: Derbyshire
Quote:
Originally Posted by ZeroNull View Post
No A500. A200 Bootloader.
I thought as much, hearing that the A200 bootloader is unlockable. Any word on a custom recovery? Perhaps we could roll our own Clockwork?
 
oneovakindoldys2
Old
#8  
oneovakindoldys2's Avatar
Member
Thanks Meter 13
Posts: 70
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by ZeroNull View Post
No A500. A200 Bootloader.
hey zeronull, have you already tried the cwm for the a200? if not it will possibly work...i will look into it if i get time tonight. thanks again friend!
 
littleemp
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 48
Posts: 253
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by oneovakindoldys2 View Post
hey zeronull, have you already tried the cwm for the a200? if not it will possibly work...i will look into it if i get time tonight. thanks again friend!
Would you be looking into CWM 5.5 or 5.8 (touch version)? I ask because after using it on my Atrix, I think the latest version is far better than the old volume rocker navigation.
 
enyce9
Old
#10  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 70
Join Date: Jun 2008
Awesome :)

Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
Want to save some cash shopping online? Copy and paste these links:
http://bit.ly/1eQy0Yz
http://bit.ly/1c0EO5V

Tags
a100, a101, bootloader, unlock
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes