Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,428 Members 47,088 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

**Solved**Viber microphone working fix on ICS (all galaxy models)

Tip us?
 
mcse_hst
Old
(Last edited by mcse_hst; 18th April 2012 at 10:41 AM.)
#1  
mcse_hst's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 96
Posts: 213
Join Date: May 2008
Location: Singapore
Default **Solved**Viber microphone working fix on ICS (all galaxy models)

Hi All,

As of now I have confirmation from many users running different ICS ROMs on different galaxy models.


To summarize my changes to make Viber microphone work.

1)modified my build prop and replaced GT-I9000 with SGH-I9000.
2) Installed semaphore kernel 0.9.5b and fixed permissions from cwm.(optional)
3) Reboot your mobile.
4) Calls using Viber should work now. (This change will magically fix the microphone issue)


You can use free application from market named 'build.prop editor'.

All the best with your testing.

Press thanks if this works for you. :thumbup:
-----------------------++--
Games Fix
-----------------------++--
Big thanks to artikeln, now we have another good source of information on fixing Viber (without breaking game) http://forum.xda-developers.com/show...php?p=24527729

##########post contents #######
With this solution I have tested that Viber and games works

TO MAKE VIBER WORKS Thanks to mcse_hst, thaidroid and Mc.canos

- Modify build prop (i.e with Root Explorer, it is in System dir and with R/O) and replace "GT-I9000" in lines:
ro.product.model=Nexus S
ro.product.brand=Samsung
- Maybe it's necessary fix permissions [DALVIK & CWM] (in Advanced option)
- With this change, Viber works, and it looks that others app also (including games)
###############

Sent from my SGH-I9000 using xda premium.
Samsung Galaxy S (GT-I9000) running JellyBean (Android 4.2.1)
Samsung Galaxy Note 2 (GT-N7105)
The Following 35 Users Say Thank You to mcse_hst For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
artikeln
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 356
Posts: 190
Join Date: Jan 2011
Location: Madrid
You are great

It's working perfectly in
- [4.0.4 IMM 30B base][ROM] EliteV7 Beta (20/03/2012) AOSP NEXUS S/4g

With Devil 1.1.6 and fix permissions, I'm sure that it works with other kernels without problems

Great job
The Following User Says Thank You to artikeln For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dawidk750i
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 5
Posts: 114
Join Date: Nov 2008
What is it "Viber" ?
 
huzi7868
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 1,339
Join Date: Jun 2009
Check on the market
 
rulala
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 98
Posts: 372
Join Date: Jan 2011
edit build prop
replaced GT-I9000 to SGH-I9000
reboot
that will be ok

don't need to change kernel
don't need to fix permission(CWM)

you are really the man.
thanks!!!!!
The Following 2 Users Say Thank You to rulala For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
darklordkk
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 138
Join Date: Oct 2010
Default Er

What exactly was "SOLVED" here??

If you mean that Viber didn't work on ICS ROMs, that's old hat. Viber got updated close to a month ago that does work on ICS...

Am i missing something???
 
rulala
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 98
Posts: 372
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by darklordkk View Post
What exactly was "SOLVED" here??

If you mean that Viber didn't work on ICS ROMs, that's old hat. Viber got updated close to a month ago that does work on ICS...

Am i missing something???
yes

you really miss something

viber can work indeed, But when you call someone
He can't hear what you say ... Just you can hear his voice.
this is very worse

now ... Just edit build prop
Viber works perfectly
The Following 2 Users Say Thank You to rulala For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
solar666
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 142
Posts: 392
Join Date: Sep 2010
do I need to change "all" keys by replacing GT-I9000 with the new one or just a specific one?
 
eisen_one
Old
(Last edited by eisen_one; 21st March 2012 at 07:12 PM.)
#9  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Oct 2010
oops same question ! -.-
 
fylim
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 41
Posts: 559
Join Date: Sep 2007
Location: PETALING JAYA
Have you tried telling the Viber folks about this ? From the sound of it, it may be a simple change on the app to fix this prob.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes