Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Lost all paid apps in market

OP wintermute000

26th March 2012, 06:44 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 148
 
1,468 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
I've been trying to fix a market issue with my SG tab 7.7 so I did a full wipe and reflashed the ROM in CWM.

Now when I go into the market, all my paid apps don't show up as paid, it wants me to pay again (e.g. titanium root, mobile odin etc.) Ditto on the web store as well.

I've filled in the form on the website but I"m not holding my breath for google (lack of) customer service, anybody run into this before?

Checking on my other droids, the same issue appears to be afflicting them as well, even if the app comes up in 'my apps' when I click on it instead of letting me reinstall it wants me to pay again!!!!

EDIT: Please DO NOT BOTHER SUGGESTING any of the normal 'fixes' such as clearing cache/data, clearing google service framework, full wipe, remove and re-add account, check google account is selected etc. This thread is for those of us whom none of the client side fixes work. And yes our web store is also similarly broken. Confirmed its a google side issue via raising a ticket with them. As per google: ""We are currently aware of this problem with Android apps on Google Play and are trying to resolve it. This complex issue involves several areas of the Google Play Store app and is not an easy fix, so I don’t have a good estimate on how long it will take us to resolve it. As soon as I have any updates, I’ll be the first to let you know.""
Last edited by wintermute000; 1st April 2012 at 08:51 AM.
26th March 2012, 10:35 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 7
 
37 posts
Join Date:Joined: May 2011
Just one silly question. Are you using the same gmail account for your paid market apps ? Is the device id remain the same as it is ?

Touch wood, so far I never experience your issue here. I have did several times of full data wipe with flashed more than 10 different roms from GB to ICS and so far my paid apps still displaying as "purchased". It will appear as "not installed" in "My Apps" section if I haven't re-download/restore them.

Try contact google and probably you need to show them your receipts from the apps you purchased in the past.
26th March 2012, 02:09 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 148
 
1,468 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Same account, I didn't change any ID or whatever (full wipe and reinstall of same rom). Besides its happening on all 3 droids I own (1 phone 2 tablets).

tried clearing market data, cache, force stop etc. no change.
On web store it says I don't own any apps

As for receipts I have it all in my gmail of course but I have to wait for goog to get back to me, the lack of customer service (e.g. I can't even call someone) is appalling IMO. I have over 30 paid apps so this is super annoying, and now I"m afraid to buy any more in meantime until its resolved lest it screw my account even more
27th March 2012, 01:36 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Hey, this is my first post ever on XDA.

I just wanted to say that exactly the same thing has happened to me. I've bought around 50 apps on the market, and as of yesterday all of them started saying that I would need to pay in order to install them.

On the web store it says I don't own any apps, so I'm sure this has nothing to do with my individual device. It seems like a problem on the back-end. Maybe some glitches appeared in the system during the transition to Google Play?

Anyway, I'm stuck in the exact same boat that you are. I've reported the problem to Google via their support form, but aside from the automated response that you get when you first report a problem, I haven't heard anything back from them.

I also started wondering whether the problem might fix itself if I buy another app. But I'm also paranoid about making it worse somehow. Sigh...

---------- Post added at 01:36 AM ---------- Previous post was at 01:25 AM ----------

Oh, by the way, I'm running an unrooted Galaxy Nexus with 100% stock firmware. So I really think this is issue has nothing to do with custom ROMs - I reckon the problem is entirely on Google's side.
27th March 2012, 01:58 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 148
 
1,468 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Yep has to be if the web store is borked as well. Also under my apps, all, it sometimes throws 'error connecting to server [RPC]' or something like that

Two of my droids are custom (Atrix w/ ICS Cm9 beta, Samsung galaxy tab 7.7 w/ tweaked stock) but a third is stock unrooted (sony tablet S).

poor form from goog they really need to up their customer service, even if 'sorry we know there's an issue with XYZ and we're working on it'. I've also got 50+ apps lol
27th March 2012, 02:48 AM   |  #6  
Kurisu87's Avatar
Senior Member
Liverpool
Thanks Meter: 21
 
209 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
yup im having the same, I first thought it was due to my custom FW but seems unrooted stock folk are also having this problem. I made a thread about it a couple of days ago and again all having the same issue

http://forum.xda-developers.com/show...6#post24026026

what i found, is if i go to the web store and see my purchase history and click a product, it shows as purchased (like it should) but will not download when clicked, when using the search bar looking for the same app (my case both was titanium pro) it wanted me to purchase.

also, when you try to "re purchase" an app you already have, it will attempt to buy but you get an error, followed by 2 emails, a receipt immediately followed by a refunded email.

on an additional note, "play" has now been added to the black bar google home page above the search results in between maps ans youtube, so it seems they are messing with something
Last edited by Kurisu87; 27th March 2012 at 02:56 AM.
27th March 2012, 05:36 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 7
 
37 posts
Join Date:Joined: May 2011
Anyone tried to connect to a 3g/wifi and manually sync your gmail account ? So far I observed is whenever I just wiped my phone. It will take awhile to fully synced back my email, contact, calendar and the last one which should be google market place.

Try don't take any attempts to make it work and let it be under internet connection and see if they will come back by their own. Just don't do any full wipe again, and performs a normal personal data restoration (like titanium backups). Let it be like 1 day normal usage with internet connectivity and see if those missing apps will appear back or not.

My personally experience is that I didn't actually take any action when I see them blank after full wipe. I proceed and busy with my gmail account login, sync back my contact and calendar, then performs titanium restoration and sms restoration. Eventually they just appeared after couple of hours or maybe 1 day or I dunno, I didn't actually care about it as I just know that they will come back to me and so far the app did appear back by its own in "My Apps" section.
The Following User Says Thank You to foxis1981 For This Useful Post: [ View ]
27th March 2012, 06:23 AM   |  #8  
Kurisu87's Avatar
Senior Member
Liverpool
Thanks Meter: 21
 
209 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
none rooted stock phones are also having this problem, so im not sure its anything to do with wiping the cache and thanks, but thanks for the input.
Last edited by Kurisu87; 27th March 2012 at 06:27 AM.
27th March 2012, 11:48 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by Kurisu87

also, when you try to "re purchase" an app you already have, it will attempt to buy but you get an error, followed by 2 emails, a receipt immediately followed by a refunded email.

Out of curiosity, have you tried purchasing an app that you didn't already have? What happens then?
27th March 2012, 04:59 PM   |  #10  
Senior Member
UK
Thanks Meter: 18
 
177 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I've been hit with this too. My apps on the website are completely gone. The orders are still there, thank god. So if google ever actually try and help I can prove I bought them.

All I did was clear cache and data in the play store on ICS because I couldn't download updates. Did they change clear data so it wipes EVERYTHING server side? o_O

My playstore on my ICS xoom has a completely blank "my apps" page. If I try and update my apps it asks me to pay.

My nexus one on GB still uses a really old version of market (I froze the updater some time ago) and that's working fine at the moment. I can do updates ok too.

On my xoom I unistalled updates to pre "play store" re-brand (so plain old android market) and it shows all my apps and lets me update them without asking me to pay again. Next time I open it, I'm back on the play store with no apps listed in "my apps". So I uninstall updates again next time I need to use it. There doesn't seem to be an updater to freeze any more.

I daren't try buying any new apps in case that messes it up even more.

As a short term workaround try using an older version of the market. The one that works for me is 3.3.12.

I've tried going back to a nandroid from a couple of weeks ago, didn't work. I've wiped, flashed, market doctored, everything I could think of. No help. This is definitely server side.

I've sent emails to google but they haven't replied. I sent a few because there wasn't an option for "you deleted everything on my account for no reason."

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes