Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,970 Members 48,811 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[SCRIPT] ROM Cleaner v4.0 AROMA | Remove Bloatware | Backup Apps | Install Apps/Mods

Tip us?
 
Patrics83
Old
#131  
Patrics83's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 8008
Posts: 5,535
Join Date: Feb 2010
Location: Gothenburg

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by limx View Post
Hi, I just download the backup tool..!!

I put it on the /SD folder and installed or flash via CW Recovery.. It says wifi, email, app are backed up.. OK

Now, I did a super wipe, then installed the ARHD 5.1.0, then installed the ROM cleaner and reboot.

How or when the backup tool work? Because from the setup wizzard, I have to type my wifi password again and doing all the setup and installing all the apps
Are you 100% sure that your apps wasn't installed when you booted for the first time?

Everything else but the apps can be restored before first boot...

Other backups needs to be installed with settings restorer at second boot.

Please provide logs if the apps wasn't installed at first boot.

Logs can be found in /sdcard/ROMCleaner/Logs

/Patric

Sent from my HTC One X
 
limx
Old
#132  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 152
Join Date: Sep 2008
Location: Panama
Quote:
Originally Posted by GuyAdams View Post
You need to flash settings_restorer.zip

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
yeah, I figure it out that I was missing something and was that..

thanks anyway mate...

[HTC One M8] --> Sexiest HTC ever..!!
[HTC One M7] --> Back Up
[HTC One X] --> sold
[Apple Iphone 4S] --> Crap..!!!
[HTC Inspire 4G] --> sold
[HTC Nexus One] --> sold
[Apple Iphone 3G] --> trashed
[HTC HD 2] --> sold
[HTC HD] --> sold
[HTC Touch Pro] --> sold
 
calvinleeabc
Old
(Last edited by calvinleeabc; 5th May 2012 at 04:05 AM.)
#133  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 101
Join Date: Jul 2010
Location: Hong Kong
is there any edited example of ROMCleaner_user.txt? I afraid I edited wrongly....thanks

btw, if I dun want ES File Explorer to be installed, just simply remove the # before ESFileExplorer.apk in the Application part of the txt?
 
Patrics83
Old
#134  
Patrics83's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 8008
Posts: 5,535
Join Date: Feb 2010
Location: Gothenburg

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by calvinleeabc View Post
is there any edited example of ROMCleaner_user.txt? I afraid I edited wrongly....thanks

btw, if I dun want ES File Explorer to be installed, just simply remove the # before ESFileExplorer.apk in the Application part of the txt?
Yes, remove # makes the text readable for the script.

Add a # and the script won't be able to read the text behind the hash.

This is also explained in the guide.

#ESFileExplorer.apk < ROM Cleaner will not remove this app

ESFileExplorer.apk < ROM Cleaner will remove this app.




Most important step is to copy this txt file to your sdcard (/sdcard/ROMCleaner)

Sent from my HTC One X
 
calvinleeabc
Old
#135  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 101
Join Date: Jul 2010
Location: Hong Kong
Quote:
Originally Posted by Patrics83 View Post
Yes, remove # makes the text readable for the script.

Add a # and the script won't be able to read the text behind the hash.

This is also explained in the guide.

#ESFileExplorer.apk < ROM Cleaner will not remove this app

ESFileExplorer.apk < ROM Cleaner will remove this app.




Most important step is to copy this txt file to your sdcard (/sdcard/ROMCleaner)



Sent from my HTC One X
just tried in ARHD 5.1, really nice, removed many bull****s...
 
Patrics83
Old
(Last edited by Patrics83; 5th May 2012 at 06:00 AM.)
#136  
Patrics83's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 8008
Posts: 5,535
Join Date: Feb 2010
Location: Gothenburg

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by calvinleeabc View Post
just tried in ARHD 5.1, really nice, removed many bull****s...
Great!

Enjoy a ROM Cleaned ROM then

Edit: You banner link is broken

user-banner-OneX.png
The Following User Says Thank You to Patrics83 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
calvinleeabc
Old
#137  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 101
Join Date: Jul 2010
Location: Hong Kong
Quote:
Originally Posted by Patrics83 View Post
Great!

Enjoy a ROM Cleaned ROM then

Edit: You banner link is broken

user-banner-OneX.png
banner fixed
 
GuyAdams
Old
#138  
GuyAdams's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2228
Posts: 2,099
Join Date: Jun 2007
Location: Nottinghamshire

 
DONATE TO ME
Hello Patrics mate,

I was having a look through manage applications and i found these;

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1336199326991.jpg
Views:	73
Size:	53.9 KB
ID:	1041888

Is it to do with the way ROM Cleaner removes them?

Its not at all a problem but was just curious

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Device: HTC One (M8)
ROM: Renovate Revision (who knows) by mwilky
Kernel: Stock
Recovery: TWRP 2.7.0.2

 
Patrics83
Old
#139  
Patrics83's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 8008
Posts: 5,535
Join Date: Feb 2010
Location: Gothenburg

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by GuyAdams View Post
Hello Patrics mate,

I was having a look through manage applications and i found these;

Is it to do with the way ROM Cleaner removes them?

Its not at all a problem but was just curious

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Hey, is it possible that you removed those apps manually and now you have old data for them..



Sent from my HTC One X
 
ozgreg
Old
#140  
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 336
Join Date: Apr 2010
Firstly thanks for your excellent script.. I personally find the NO-SENSE Edition v1.0 perfect although a little too aggressive (We really do need the calendar) for my needs.. I have found one slight bug that I am looking for help on..

HTC must have an internal DB of locations, somehow the NO-SENSE Edition v1.0 is deleting that internal DB of locations, so when you click on the clock it crashes.. I found if you boot up Mikes Android Revolution rom first, setup your location then run NO-SENSE Edition v1.0 script you can get the clock working however none of the cities are in the internal DB which is a work around but not perfect..

Hoping someone finds a better solution than this..

The Following User Says Thank You to ozgreg For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes