FORUMS

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more

Sunday Debate: Custom ROMs vs. Modular Tweaks

Join us in a fun Sunday Debate on Mods and ROMs. Come with your opinions and feel free to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

How to flash ICS(noob guide)

14th April 2012, 04:54 PM |#1  
darky22's Avatar
OP Senior Member
Flag Pune
Thanks Meter: 23
 
More
1. Download FTF needed http://www.mediafire.com/?o4v5ttaqsjhv3aq
2. Download Flashtool http://www.4shared.com/file/Ot3fyDJf...0-windows.html
3.install flashtool , install the drivers inside the flashtool
4. put the FTF you downloaded in the firmware folder where the flashtool is installed
5. Enable usb debuggin and switch off your phone
6.click on the FLASH icon on flashtool window,choose flashmode
7. if you want to keep your apps and data, uncheck wipe cache and data,its better if you check it but you will lose your data
8.follow the onscreen instructions , it will tell you when and how to connect your phone
9. you will get error at 99%, but your phone will start in ICS...
10. Enjoy

i am not responsible if you do it wrong


new links :1.http://www.mediafire.com/?7ik510cq7cy2p62
2.http://www.mediafire.com/?9dera4tes44pa7d

if you feel it was worth reading hit the thanks button
Last edited by darky22; 14th April 2012 at 05:06 PM. Reason: changes
The Following 5 Users Say Thank You to darky22 For This Useful Post: [ View ]
 
 
14th April 2012, 05:00 PM |#2  
Senior Member
Flag Cracow
Thanks Meter: 133
 
More
Quote:
Originally Posted by darky22

1. Download FTF needed http://www.mediafire.com/?o4v5ttaqsjhv3aq
2. Download Flashtool
http://www.4shared.com/file/Ot3fyDJf...0-windows.html
3.install flashtool , install the drivers inside the flashtool
4. put the FTF you downloaded in the firmware folder where the flashtool is installed
5. Enable usb debuggin and switch off your phone
6.click on the FLASH icon on flashtool window,choose flashmode
7. if you want to keep your apps and data, uncheck wipe cache and data,its better if you check it but you will lose your data
8.follow the onscreen instructions , it will tell you when and how to connect your phone
9. you will get error at 99%, but your phone will start in ICS...
10. Enjoy


new links :1.http://www.mediafire.com/?7ik510cq7cy2p62
2.http://www.mediafire.com/?9dera4tes44pa7d

if you feel it was worth reading hit the thanks button

Uncheck wipe data is enough to preservere data. Wipe cache should be rather enabled.
The Following User Says Thank You to voyteckst For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 05:03 PM |#3  
darky22's Avatar
OP Senior Member
Flag Pune
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by voyteckst

Uncheck wipe data is enough to preservere data. Wipe cache should be rather enabled.

ok i should have mentioned that
The Following User Says Thank You to darky22 For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 05:34 PM |#4  
sasa3342's Avatar
Member
Thanks Meter: 12
 
More
I have unlocked bootloader with nightelf kernel + CWM. Do I need stock kernel to flash this ROM? Is it rooted?
14th April 2012, 05:55 PM |#5  
darky22's Avatar
OP Senior Member
Flag Pune
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by sasa3342

I have unlocked bootloader with nightelf kernel + CWM. Do I need stock kernel to flash this ROM? Is it rooted?

u can have other kernel like of nightelf and this fw is not prerooted,but if you have cwm u can use this to root
http://forum.xda-developers.com/show...0&postcount=26
14th April 2012, 06:26 PM |#6  
Pandemic's Avatar
Senior Member
Flag MePpEl
Thanks Meter: 13,236
 
Donate to Me
More
no my phone will not restart in ICS i got an error, sony and then error, and i cant flash the kernel in fastboot mode :S
i have unlocked bl
14th April 2012, 06:35 PM |#7  
Aarush's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 700
 
More
Quote:
Originally Posted by Pandemic

no my phone will not restart in ICS i got an error, sony and then error, and i cant flash the kernel in fastboot mode :S
i have unlocked bl

In my case
I flashed, didn't boot, tried many times, but still didn't boot
So i flashed night elf kernel through fastboot, entered recovery wiped everything
Then it booted normally!
Hope it helped
The Following User Says Thank You to Aarush For This Useful Post: [ View ]
14th April 2012, 06:52 PM |#8  
Pandemic's Avatar
Senior Member
Flag MePpEl
Thanks Meter: 13,236
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Aarush

In my case
I flashed, didn't boot, tried many times, but still didn't boot
So i flashed night elf kernel through fastboot, entered recovery wiped everything
Then it booted normally!
Hope it helped

yeah but when i rename the kernel to boot.img and then the comment then says it error, what did you did ?
explain bro

Edit: never mind, i stay on supercharged 62 and relock my bl again.
Last edited by Pandemic; 14th April 2012 at 09:29 PM.
15th April 2012, 01:38 AM |#9  
SHIRI's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 81
 
Donate to Me
More
Talking
Hi all, i was on stock 4.0.2.A.0.62, flashed just as said in first post, unchecked wipe data and everything is just awsome, works like a charm for now.
I can't thank you enough for your instructions guys!

Just 2 questions:
1. How to take screenshot on ICS
2. There is no Sony Contact widget?

TNX a lot!
15th April 2012, 01:41 AM |#10  
wilsonchuchu's Avatar
Senior Member
Flag Hong Kong
Thanks Meter: 62
 
More
Quote:

Hi all, i was on stock 4.0.2.A.0.62, flashed just as said in first post, unchecked wipe data and everything is just awsome, works like a charm for now.
I can't thank you enough for your instructions guys!

Just 2 questions:
1. How to take screenshot on ICS
2. There is no Sony Contact widget?

TNX a lot!

u can press the vol Down and power button a few seconds to take screenshot

Find me at Gtalk
Sent from my fast Neo V
Sorry for my bad English...
The Following User Says Thank You to wilsonchuchu For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes