Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,530 Members 42,385 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Telus Galaxy S2X

Tip us?
 
neilman01
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jan 2011
Default Telus Galaxy S2X

Hey, I just bought a samsung galaxy s2x for telus, its the T989D, I was wondering if its completely compatible with all the tmobile roms and etc....also, how would I go about unlocking and rooting this phone. Thanks
 
skadude66
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 376
Posts: 2,161
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by neilman01 View Post
Hey, I just bought a samsung galaxy s2x for telus, its the T989D, I was wondering if its completely compatible with all the tmobile roms and etc....also, how would I go about unlocking and rooting this phone. Thanks
Every T-Mobile ROM is compatible with our phone. Rooting, there is a thread on development for that, and unlocking you need to pay for that service. There is no way to do it through software like the original Galaxy S Vibrant.

Sent from my Samsung SGH-T989D using xda premium
 
soltheman
Old
#3  
soltheman's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 111
Join Date: Dec 2010
Location: Minneapolis
Quote:
Originally Posted by skadude66 View Post
Every T-Mobile ROM is compatible with our phone. Rooting, there is a thread on development for that, and unlocking you need to pay for that service. There is no way to do it through software like the original Galaxy S Vibrant.

Sent from my Samsung SGH-T989D using xda premium
Not true! You can simply call customer service and request an unlock code. Sometimes customer service reps don't know the policies, so you may need to ask to talk to a manager or to tech support.

Tell them that you are planning to leave the country soon and want to unlock your phone so that you can use a foreign prepaid SIM, or something to that effect. Keep in mind that you have to have been a customer for 45+ days, or be a prepaid customer for 60+ days with a balance on your account of at least $10.
 
skadude66
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 376
Posts: 2,161
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by soltheman View Post
Not true! You can simply call customer service and request an unlock code. Sometimes customer service reps don't know the policies, so you may need to ask to talk to a manager or to tech support.

Tell them that you are planning to leave the country soon and want to unlock your phone so that you can use a foreign prepaid SIM, or something to that effect. Keep in mind that you have to have been a customer for 45+ days, or be a prepaid customer for 60+ days with a balance on your account of at least $10.
On Telus? D: I know they charge $50 to unlock in store, I didn't think it was as easy as calling them up though..

Sent from my Samsung SGH-T989D using xda premium
 
new ion?
Old
#5  
new ion?'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 278
Posts: 1,512
Join Date: Jan 2012
Location: Victoria, BC
Quote:
Originally Posted by skadude66 View Post
On Telus? D: I know they charge $50 to unlock in store, I didn't think it was as easy as calling them up though..

Sent from my Samsung SGH-T989D using xda premium
Yea IDK if this will work on Telus, but knowing their rap sheet - i HIGHLY doubt it.
 
Jester6
Old
#6  
Jester6's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 156
Posts: 197
Join Date: Feb 2012
Location: Saskatchewan
$50 in store, $50 over the phone. They'll just add it to your bill, cheaper to go to any of the unlocking sites on the internet.
Tact is for people not witty enough to be sarcastic.
 
tazb
Old
#7  
tazb's Avatar
Member
Thanks Meter 36
Posts: 77
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by Jester6 View Post
$50 in store, $50 over the phone. They'll just add it to your bill, cheaper to go to any of the unlocking sites on the internet.
I used mobileincanada.com it was cheaper than $50 and it was flawless
 
skadude66
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 376
Posts: 2,161
Join Date: Feb 2011
Yeah, I kinda figured. Seemed too good to be true

Sent from my Samsung SGH-T989D using xda premium
 
Jester6
Old
(Last edited by Jester6; 15th April 2012 at 05:29 PM.)
#9  
Jester6's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 156
Posts: 197
Join Date: Feb 2012
Location: Saskatchewan
As far as rooting...

http://androidforums.com/galaxy-s2-t...ide-steps.html

is the one i used
Tact is for people not witty enough to be sarcastic.
 
jeweladdict
Old
#10  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 81
Join Date: Aug 2011
Phone is flawless on tzones. Love it. Mine came rooted.

Sent from my SGH-T989D using XDA

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more

Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more

WowWee Mip – Android Accessory Review – XDA Developer TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about … more