Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,281 Members 50,020 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[DEV/LEAK] ICS for A501

Tip us?
 
BPaul
Old
#21  
BPaul's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 7,251
Posts: 1,988
Join Date: May 2011
Location: Astana

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by paugustin View Post
Damn sorry it doesn't work for you

Have you flashed 3.x using nvflash ? it usually does a good job of reseting everything. You can try this one : http://vache-android.com/v1/index.ph...=files&file=99
Tried all.
I no novice

Just need wait next rom

I said your opinion about this leak!
- Index - GitHub - VK - Facebook - Google+ -
Devices
  • Xperia acro S
  • Optimus Black
Xperia Overlay for S/Ion/acro S/ Soon
All custom firmwares, where mentioned Bravia Engine, xLOUD, Beats Audio, Dolby Mobile. Are not based on the stock firmware from SONY or HTC very very poor. Remember that!
Click thanks button please
The Following User Says Thank You to BPaul For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
paugustin
Old
#22  
paugustin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 135
Posts: 330
Join Date: Dec 2009
Location: Paris
I know you have experience I just wanted to be sure you tried everything


My opinion on the ROM is that it runs pretty well. It's already smoother than HC ROM and on par with the latest A500 leaks. I had a crash of the 3g component while I was searching for a network but it came back to normal quickly.

3G network is strong and goes up to HSDPA as it should. No disconnection an download speeds are as good as you can expect.

WiFi works fine too, I let the market download about 20 apps in a row.

Speed is fine, could be better as there are a few minor slowdowns. No crash for now.
The Following User Says Thank You to paugustin For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BPaul
Old
#23  
BPaul's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 7,251
Posts: 1,988
Join Date: May 2011
Location: Astana

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by paugustin View Post
I know you have experience I just wanted to be sure you tried everything


My opinion on the ROM is that it runs pretty well. It's already smoother than HC ROM and on par with the latest A500 leaks. I had a crash of the 3g component while I was searching for a network but it came back to normal quickly.

3G network is strong and goes up to HSDPA as it should. No disconnection an download speeds are as good as you can expect.

WiFi works fine too, I let the market download about 20 apps in a row.

Speed is fine, could be better as there are a few minor slowdowns. No crash for now.
Yes 3G work fine

I go to remade this rom.
- Index - GitHub - VK - Facebook - Google+ -
Devices
  • Xperia acro S
  • Optimus Black
Xperia Overlay for S/Ion/acro S/ Soon
All custom firmwares, where mentioned Bravia Engine, xLOUD, Beats Audio, Dolby Mobile. Are not based on the stock firmware from SONY or HTC very very poor. Remember that!
Click thanks button please
 
wlk0
Old
#24  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 95
Join Date: Sep 2011
Anyone tried/succeeded to rip and run this patch without flashing the ICS EBT/Bootloader ?
So far I can run A500 ICS kernel fine on my A501 while still using the 3.0.1 bootloader (itsmagic enabled), wondering if this is also possible with that one.
 
Moscow Desire
Old
#25  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Thanks Meter 5,966
Posts: 7,158
Join Date: Mar 2011
Location: Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by wlk0 View Post
Anyone tried/succeeded to rip and run this patch without flashing the ICS EBT/Bootloader ?
So far I can run A500 ICS kernel fine on my A501 while still using the 3.0.1 bootloader (itsmagic enabled), wondering if this is also possible with that one.
Try getting R/W permissions to /System through root explorer . Then you will see why the bootloader got patched for ICS. Also, the 500 Boot.img for HC.

Want to avoid a vacation to the Frostlands? Then Follow the XDA Rules Here

 
Though I walk among the trolls, I fear them not, for I am the Troll King
Killen dem Trolls since 2011
Acer Iconia A701***A501***ExPlay X-Tremer***HTC Desire***Desire S
 
wlk0
Old
#26  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 95
Join Date: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by Moscow Desire View Post
Try getting R/W permissions to /System through root explorer . Then you will see why the bootloader got patched for ICS. Also, the 500 Boot.img for HC.
Actually this is a kernel (boot.img) restriction (someone posted A500 ICS kernel sources and the ACER_SECURE trick was quite obvious), the bootloader/EBT is not really concerned.
Right now, I'm running that official A500 ICS kernel on A501 without any issue (I don't care having R/W on system), so I was hoping to be able to run the A501 kernel on a 3.0.1 bootloader.
 
blackthund3r
Old
#27  
blackthund3r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 418
Posts: 560
Join Date: Feb 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by paugustin View Post
blackthund3r : ICS ROOT 5.1 works on this version. I chose to run it for the latest A500 leak and everything went just fine.
Mounting /system works too.
Thanks so much for that

Sent from my A500 using Tapatalk 2
If I helped you, feel free to hit thanks - it makes me happy!


For A500 hacking FAQs, Glossary & Download links: http://acerhacks.com

All APX bundles: use repo http://acerhacks.com
SBK GENERATOR: http://acerhacks.com/sbkcalc
All stock Acer firmware files: http://forum.xda-developers.com/show...php?p=29820890
-------------
Acer Iconia A500 running Jelly Bean // Skrilax BL v8 // CM recovery 1.8.1
Nexus 4 16GB // CM11 (4.4) Nightlies
 
gunness1991
Old
#28  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 112
Join Date: Feb 2012
Location: Toronto
do i need to download all 4 files?

can i update from stock recovery?

currently running stock a501
 
francobianco
Old
#29  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2008
Helllo Guys,

What's the procedure to extract the update.zip file from the archives?
I downloaded them, but when i click on the archives i get the error: The archive is either in unknown format or damaged.

Where is the error?

Thanks for the attention.
 
vizzzy
Old
#30  
vizzzy's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 57
Join Date: Apr 2011
Location: de rijp
Quote:
Originally Posted by francobianco View Post
Helllo Guys,

What's the procedure to extract the update.zip file from the archives?
I downloaded them, but when i click on the archives i get the error: The archive is either in unknown format or damaged.

Where is the error?

Thanks for the attention.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1099673

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes