Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,719 Members 38,099 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

S-Off unlock bootloader

Tip us?
 
Slacker101
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 74
Posts: 275
Join Date: Oct 2010
Default S-Off unlock bootloader

Is there a command to unlock the bootloader with s-off without having to wipe all of my data and everything?
If I helped, thank me by hitting the button please
cdexsw Old
#2  
Guest
Thanks Meter
Posts: n/a
There is no need to unlock. S-off is all that you need. It can do anything.

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
 
Slacker101
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 74
Posts: 275
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by cdexsw View Post
There is no need to unlock. S-off is all that you need. It can do anything.

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
It actually would not let me flash recovery without having the bootloader unlocked again. It was disappointing and erased my data... grrr
If I helped, thank me by hitting the button please
 
quepaso
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 449
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by cdexsw View Post
There is no need to unlock. S-off is all that you need. It can do anything.

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
You need root to get s-off. The only people who had root were people on the shipped rom when the phone came out. Every OTA since has not had root, let alone temp root that the shipped rom had. So you absolutely need HTC Dev unlock to get s-off, and yes if you havent done it yet, it will wipe the phone. Thems the breaks.
 
Slacker101
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 74
Posts: 275
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by quepaso View Post
You need root to get s-off. The only people who had root were people on the shipped rom when the phone came out. Every OTA since has not had root, let alone temp root that the shipped rom had. So you absolutely need HTC Dev unlock to get s-off, and yes if you havent done it yet, it will wipe the phone. Thems the breaks.
Not what I meant. I already had s-off and it relocked. It then would not allow me to install amon ra. I was asking if there was a different fastboot command to just change it to unlock now since we have soff.

Sent from my ADR6425LVW using xda premium
If I helped, thank me by hitting the button please
 
Marcismo55
Old
(Last edited by Marcismo55; 22nd April 2012 at 06:58 PM.)
#6  
Marcismo55's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 416
Posts: 1,763
Join Date: Sep 2010
Location: Ventura, CA

 
DONATE TO ME
I had to unlock too but reused my token.

fastboot flash unlocktoken Unlock_code. is the command

Edit: My bad this probably isn't what you were looking for.
Current: HTC One M8 32gb Retired: HTC One 32GB Samsung Galaxy S II Skyrocket Samsung Galaxy S III HTC Rezound HTC Incredible (AMOLED)
 
mc_365
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 205
Join Date: Sep 2009
Location: Jersey City
I didn't have to re-unlock.

I asked about this in the discussion thread but was never answered.

I just fastboot flash recovery .zip

and HBOOT flashed my roms boot.img and I was back with the addition of S-OFF

I've flashed several Roms since, while my HBOOT still says Tampered, Locked, S-OFF.

Finally, since I'm on ICS, I flashed the Juopunutbear modified HBOOT.

Everything seems to be open and working fine without re-unlocking.
 
nujackk
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 172
Join Date: Jun 2008
Location: Kent
Quote:
Originally Posted by Slacker101 View Post
Is there a command to unlock the bootloader with s-off without having to wipe all of my data and everything?
Not sure if you still need this but i just used the rezound AIO to flash amon again right after and worked fine no unlock. Tho I still have my bin file if I need it.
 
crispybacon
Old
#9  
crispybacon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 159
Join Date: Nov 2010
Location: Nor Cal
afaik if you did s-off and you're on GB firmware, you need the ENG Hboot to flash recoveries using fastboot commands, otherwise you have to use PH98IMG.zip's... but that's just what i see, i'm not 100%.
Current Phones: CDMA Galaxy Nexus (Toro)
Status: Unlocked/Rooted
Roms: Carbon, Xperience, AOKP, Liquid Smooth (most recent)
Kernel: Lean Kernel, AK Cylon or Franco (most recent)
Radios: FK01 / FK02 (4.2.2)


Retired Phones:
HTC Rezound (Backup Phone)
Samsung Fascinate
Droid 2 / 3
HTC Droid Incredible

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Add Timestamps to Xposed Installer Logs with… Xposed!

If talking about the most interesting projects in the last few years, we must … more

Secrecy Goes Open Source, Assures File Encryption

As some of you may remember, a while back we spoke about Secrecy, an effective file … more

[APK] Google News and Weather Gets Material Design Makeover, Minor Maps Updates

Although Google has somewhat gotten out of the habit of their … more

Software Build Automation with Jenkins – XDA Developer TV

Many members of the XDA community come to learn and begin in the exciting … more