The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

How to Root Android Wear 5.0.1 Lollipop Devices – XDA TV

The Lollipop update for Android Wear devices has hit the market and people are … more

Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Old Firmware Patch for ICS Roms

OP Evocm7

23rd April 2012, 04:39 AM   |  #1  
Evocm7's Avatar
OP Senior Member
Flag Bakersfield
Thanks Meter: 351
 
1,415 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
I haven't seen a thread for this yet and some people who are running old firmware don't know about this so I thought I'd post it for those that are running old firmware and want to flash ICS Roms without updating to the latest leak. This will work for any .22 based Rom I have tried it on so far. Some devs mention it, others don't. I do not know who made this patch but it came with Scroslers Cleanrom and I thank him for it. If you have constant reboots after flashing a .22 based rom, this is for you.

Hope this helps.
Cameron
Attached Files
File Type: zip Old Firmware Patch.zip - [Click for QR Code] (188.3 KB, 703 views)
The Following 3 Users Say Thank You to Evocm7 For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2012, 05:52 AM   |  #2  
lllboredlll's Avatar
Retired Recognized Developer
69 6e 20 61 20 64 65 76 69 63 65 20 6e 65 61 72 20 79 6f 75
Thanks Meter: 3,324
 
2,356 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Donate to Me
every ics rom thread has a patch listed..... and for clearity... Joel was the brains behind the patch... while we may not of used his exact files he was the one that informed us of what files needed to be replaced
23rd April 2012, 06:10 AM   |  #3  
Evocm7's Avatar
OP Senior Member
Flag Bakersfield
Thanks Meter: 351
 
1,415 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by lllboredlll

every ics rom thread has a patch listed..... and for clearity... Joel was the brains behind the patch... while we may not of used his exact files he was the one that informed us of what files needed to be replaced

That may be but I still keep seeing people that don't know about it. So thought i would post it anyway. Doesnt surprise me that he thought of it. He's a genius. So thanks to him.

Sent from my ADR6425LVW using xda premium
4th June 2012, 04:59 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
How do i go about applying this patch? do i have to rename it something and flash in hboot/bootloader?
4th June 2012, 05:01 PM   |  #5  
roosxter's Avatar
Member
Thanks Meter: 17
 
76 posts
Join Date:Joined: May 2012
After the rim loads up, immediately reboot to recovery, flash in recovery

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to roosxter For This Useful Post: [ View ]
4th June 2012, 05:10 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by roosxter

After the rim loads up, immediately reboot to recovery, flash in recovery

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2

What is the rim? Ok so I boot into recovery. I have this patch on the root of my external sd i'm assuming. and using the amon ra recovery i just flash it like i would a rom?

edit: Nevermind! problem solved. i just flash using amon ra recovery as if it were a rom. sweet.
Last edited by toastofchaos; 4th June 2012 at 05:23 PM. Reason: problem solved
4th June 2012, 05:42 PM   |  #7  
roosxter's Avatar
Member
Thanks Meter: 17
 
76 posts
Join Date:Joined: May 2012
Yup and I meant rom lol
Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
4th June 2012, 05:54 PM   |  #8  
superchilpil's Avatar
Senior Member
Flag Texas
Thanks Meter: 1,232
 
3,821 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by roosxter

After the rim loads up, immediately reboot to recovery, flash in recovery

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2

Nah you just have to flash it before you boot into the Rom


Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
4th June 2012, 05:56 PM   |  #9  
carycooke's Avatar
Senior Member
shelbyville, tn
Thanks Meter: 45
 
262 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Ok i started with a stock rooted GB S-OFF with Amons 3.15 recovery
I then downloaded the firmware/radios/hboot combos from chilpill here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1614366
i got the ICS-2.25-JB-5-7 zip then i flashed the NEW FIRMWARE PATCH
and then i got NEWTS RLS 1 ROM
Im getting alot of errors and the main one is HTCDM has stopped and wondering if i have done something wrong I have done and redone again and wiped twice to three times
My questions are and i so apologize because i know its been a wore out subject
But how to know which firmware I am on ??
example GB firmware is this number???
example ICS firmware is this number???
if im on GB firmware and want to goto ICS firmware do i need OLD or NEW FIRMWARE PATCH???
If im on ICS firmware and want to goto GB firmware do i need OLD or NEW FIRMWARE PATCH???
Like i said I am so sorry but it is confusing because you say to get old firmware patch to update to ICS but i thought it would be new firmware to go to ICS
4th June 2012, 06:30 PM   |  #10  
superchilpil's Avatar
Senior Member
Flag Texas
Thanks Meter: 1,232
 
3,821 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by carycooke

Ok i started with a stock rooted GB S-OFF with Amons 3.15 recovery
I then downloaded the firmware/radios/hboot combos from chilpill here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1614366
i got the ICS-2.25-JB-5-7 zip then i flashed the NEW FIRMWARE PATCH
and then i got NEWTS RLS 1 ROM
Im getting alot of errors and the main one is HTCDM has stopped and wondering if i have done something wrong I have done and redone again and wiped twice to three times
My questions are and i so apologize because i know its been a wore out subject
But how to know which firmware I am on ??
example GB firmware is this number???
example ICS firmware is this number???
if im on GB firmware and want to goto ICS firmware do i need OLD or NEW FIRMWARE PATCH???
If im on ICS firmware and want to goto GB firmware do i need OLD or NEW FIRMWARE PATCH???
Like i said I am so sorry but it is confusing because you say to get old firmware patch to update to ICS but i thought it would be new firmware to go to ICS

If you flashed one of my ics hboot combos then you no longer need to flash the new/old firmware patch after flashing a ics Rom
And I haven't done this myself but flashing the new firmware patch on top of a gingerbread Rom should alow you to use ics firmware on a gingerbread Rom

As for that error I have no idea why your getting it, maybe a bad download or a app conflicting with something, afaik nothing with the firmware or firmware patches will cause that issue
Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2

The Following User Says Thank You to superchilpil For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ics, old firmware patch
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes