Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

AR recovery and s-off ( FIX )

OP carm01

24th April 2012, 03:29 AM   |  #1  
carm01's Avatar
OP Senior Member
Flag Ohio - land of the boring
Thanks Meter: 158
 
388 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
I have seen a lot of folks having all kind of strange issues with AR recovery after s-off. Myself included. Most notably:

1) No being able to mount the SD card getting error:
E: can't mount /dev/block/mmcblkp2 ( File exists )

2) unable to preform nandroid back up stating oops an error occurred, please check the log. well there is no log.

3) cant move the error log, gives another error.


After hours of trying to do everything under the sun, this is extremely frustrating; nothing works, but....

CWM touch. I can mount the SD card, and do nandroid back ups.

Is anyone else having issues with AR recovery?


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SOLUTION FOR NANDROID backups and restores ONLY ( suggestion thanks to: a.mcdear & Mikej69 ; give credit where credit is due )

WARNING THIS WILL ERASE YOUR EXTERNAL SD MEMORY CARD
Some steps can be omitted since I have CWM touch installed.

**An important note about CWM: For the Rezound there is a charging bug. This bug prevents the phone from charging if you happen to let the battery die. This happened to me and sux big time.**

OPTION 1

1) boot to hboot usb mode
2) flash AR 3.15
2a) ( option from scotty1223 ) within AR choose wipe sd card
3) Reboot to your ROM
4) Navigate under SETTINGS -> SD and phone storage
5) Choose Unmount SD card
6) Choose Erase card
7) reboot into recovery and run your backups and restores; they should work

OPTION 2 usb mounting

Within AR recovery choose partition SD card with all default settings ( that resolved the error when mounting the SD card within AR recovery, however i cannot view the files on a PC when mounted in AR recovery still ). Others are claiming that it works, so i believe that, just me having issues.

If anyone needs AR 3.14, you can get it here

6/20/2012: below is a flashable via bootloader of the latest AR recovery 3.15
Attached Files
File Type: zip PH98IMG.zip - [Click for QR Code] (6.89 MB, 880 views)
Last edited by carm01; 21st June 2012 at 02:26 AM. Reason: solution
The Following 3 Users Say Thank You to carm01 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2012, 04:15 AM   |  #2  
NAU420's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
233 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
I've been asking the same question about five times with no answer. I tried the ICS fixes that others have posted with no luck. So if you get a answer to this, I would love to know the hows.....
24th April 2012, 04:31 AM   |  #3  
Senior Member
Phoenix, Arizona
Thanks Meter: 452
 
1,695 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Mine seems to work totally fine in conjunction with ENG HBOOT 2.11...

performing a backup right now, I'll try restoring it in as soon as its done.
24th April 2012, 04:37 AM   |  #4  
Nopi45's Avatar
Senior Member
Flag Lawton
Thanks Meter: 64
 
241 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by con247

I have successfully ported TWRP Recovery to the Rezound. It is an unofficial port and all credit goes to teamwin.

I used a combo of the galaxy nexus, amonra recovery, stock recovery (htc official), and the Evo3D version of twrp to make this work.

Known Issues: The internal SD card won't mount correctly. I am working on it.
Workaround: Made flashable zip files that manually mount the internal sd card. If you need a file that is on it, flash the corresponding zip file in recovery. Then you will be able to access it. Sorry about this.... The "real" fixes aren't working as they should

Installation: Flash the attached image via fastboot or attached PH98IMG.zip. Use the command "fastboot flash recovery nameoffile.img" if you chose the fastboot route.


MD5 of TWRPVIGORBeta1.img: E31A78DF7454261CD5975E34DF763011
MD5 of PH98IMG.zip:64308E0CF447E496918ED21E7090B744
Pictures:



The emergency main version one is for people who have their main version set really high and don't have a working recovery to downgrade it. After using the emergency main version zip I highly recommend using the main version downgrader linked in my signature.



Sent from my ADR6425LVW using XDA

Not AR but will give y'all an option the OP is in devolpment section and its by con.

All credit to con237!:beer:

Sent from my CleanRom DE 1.2 Rezound
24th April 2012, 04:41 AM   |  #5  
Senior Member
Phoenix, Arizona
Thanks Meter: 452
 
1,695 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Yup just confirmed that on mine with S-OFF and ENG HBOOT 2.11 and Amon Ra 3.15, I CAN perform both nandroid backups and recoveries just fine.
24th April 2012, 04:45 AM   |  #6  
phillybizzle's Avatar
Senior Member
Flag Brew City, WI, 414
Thanks Meter: 11
 
508 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
where is the image
24th April 2012, 04:55 AM   |  #7  
GreenXSniper's Avatar
Senior Member
Flag Detroit
Thanks Meter: 83
 
565 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Im on the ICS leak with s-off from ControlBear 0.2.1 hboot 2.21 JuopunutBear and using amon ra 3.15 and my backups work.
24th April 2012, 05:05 AM   |  #8  
NAU420's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
233 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by GreenXSniper

Im on the ICS leak with s-off from ControlBear 0.2.1 hboot 2.21 JuopunutBear and using amon ra 3.15 and my backups work.

I have the ICS Leak with s-off from Controlbear v0.1 hboot 2.21 Juopnunbear, using RA 3.14 and nothing is working for me.....
24th April 2012, 05:09 AM   |  #9  
trickster2369's Avatar
Senior Member
Flag SD
Thanks Meter: 768
 
2,327 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by NAU420

I have the ICS Leak with s-off from Controlbear v0.1 hboot 2.21 Juopnunbear, using RA 3.14 and nothing is working for me.....

You should use amon ra 3.15 with ICS Leak. See if it works then.

Sent from my ADR6425LVW using xda premium
24th April 2012, 05:40 AM   |  #10  
NAU420's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
233 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by trickster2369

You should use amon ra 3.15 with ICS Leak. See if it works then.

Sent from my ADR6425LVW using xda premium

I just tried it. Downloaded RA 3.15 then fastboot flash recovery recovery.img. The phone took it, then I reboot to bootloader and then to recovery. I tried a backup and got the following:

Ooops... something went wrong!
Please check the recovery log!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes