Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,660 Members 54,182 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Download the official a500 OTA ICS upgrade

Tip us?
 
OldGaf
Old
(Last edited by OldGaf; 2nd June 2012 at 02:30 PM.)
#1  
OldGaf's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 274
Join Date: Feb 2008
Default Download the official a500 OTA ICS upgrade

Out of band width.... check here for download:
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=131

================================================== ====================

Here ya go... worked fine for me but no guarantees.... as usual, use at your own risk.

update.zip <- will work for a bit again (as of June 2 2012)

Lets see how long the bandwidth lasts!

Big thanks to t_r_j for sending me the file.

Quote:
t_r_j:
Downloaded Acer_A500_7.014.02_041.205.01_COM_GEN2
.....
Image version after install
Acer_AV041_A500_RV05RC01_PA_CUS1
Build number
Acer_AV041_A500_1.033.00_PA_CUS1
The Following 21 Users Say Thank You to OldGaf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Atticustrd
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 1,035
Join Date: Aug 2010
thanks, so this is the official OTA... and we just flash through stock recovery?
The Following User Says Thank You to Atticustrd For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lyme
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 24
Join Date: May 2011
Location: Victoria
So you just did:
1/ rename the file as : update.zip
2/ place the file on the micro sd card
3/ turn off the tablet
4/ press the down volume key and the power button at the same time untill the tablets turns on
5/ the iconia will start the upgrade process by itself.

To install this one? I wonder if it will work on a com_gen1..
The Following User Says Thank You to lyme For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
OldGaf
Old
#4  
OldGaf's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 274
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by lyme View Post
So you just did:
1/ rename the file as : update.zip
2/ place the file on the micro sd card
3/ turn off the tablet
4/ press the down volume key and the power button at the same time untill the tablets turns on
5/ the iconia will start the upgrade process by itself.

To install this one? I wonder if it will work on a com_gen1..
Yes.... that's what to do.

Should work on gen1... mine was gen2 on 3.2
Then I used all the leaks that were gen1
Now I am cus1
The Following User Says Thank You to OldGaf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
OldGaf
Old
#5  
OldGaf's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 274
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Atticustrd View Post
thanks, so this is the official OTA... and we just flash through stock recovery?
Yes sir
The Following User Says Thank You to OldGaf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Atticustrd
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 1,035
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by OldGaf View Post
Yes sir
thank you it worked.
 
MDPuckett84
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jun 2006
Thanks a ton! I had the WW_GEN1 leaked ICS from March and wasn't receiving the OTA. This installed perfectly using the method described
 
t_r_j
Old
#8  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 72
Join Date: Apr 2012
I am in the US eastcost. This is my info from the Tablet I captured the image from.

Before: 3.2.1 Acer_A500_7.014.02_COM_GEN2
After: 4.0.3 Acer_AV041_A500_1.033.00_PA_CUS1
The Following 4 Users Say Thank You to t_r_j For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
OldGaf
Old
#9  
OldGaf's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 274
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by MDPuckett84 View Post
Thanks a ton! I had the WW_GEN1 leaked ICS from March and wasn't receiving the OTA. This installed perfectly using the method described
Thanks 4 the thanks
 
drung0418
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 6
Join Date: Apr 2011
Thanks for t_r_j & OldGaf!
This image file really helps.

Compare to ICS COM_GEN1 image file, PA_CUS1 did not bind EC firmware update in it.
Maybe it will (or won't? ) cause some problems and we will know it later.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes