Sony Xperia Z3 Lollipop Framework Ported to CM12

Android 5.0 for Xperia has a unique look and feel. You don’t have to get a Sony … more

Do You Use Recents as a Task Switcher?

Google introduced a revamped Recents interface with Lollipop in the hopes of making it easier for … more

YU Yureka All-in-One ToolBox (CM12S Only)

This packed toolbox by XDA Senior Member gohel.vishal makes many useful tweaks … more

Sony Xperia Z4 Forum Now Available

Sony’s Xperia line has seen plenty of development on XDA, and now that the Xperia Z4 has been … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

(MOD) 4g fix and APN settings for Simple Mobile users

30th April 2012, 07:02 PM |#1  
Jessooca's Avatar
OP Senior Member
Flag Mountain Vew, CA
Thanks Meter: 407
 
544 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
First thanks to: Jeet92 for the radio
DAGr8 for the ROM http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1522942

This is a modification to your Radio and APN settings for simple mobile users! This is the only way I have gotten my 4g, MMS and internet to work. Follow these instructions exactly:

Download the saurom Rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1522942 (only way i got 4g to work)

Download the t-mobile radio http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1573568
(flash the radio AFTER the initial boot of the ROM)


This part is case sensitive!


From the home screen
Press Menu
Select "Settings"
Select "Wireless & networks"
Check that "Airplane mode" and "Wi-Fi" are unchecked
Select "Mobile networks"
Check that "Data enabled" is checked.
Select "Access Point Names"
Delete all existing APNs
Select APN
Press Menu
Select "Delete APN"
Create new APN
Press Menu
Select "New APN"

Enter the following information:
Name: SIMPLE Mobile
APN*: simple
Proxy:
Port:
Username:
Password:
Server:
MMSC: http://smpl.mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
MMS Proxy:
MMS Port:
MCC: 310
MNC: 260
Authentication Type:
APN type:

Press Menu
Select "Save"
Reboot phone.
Your Internet & MMS is now



Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
Last edited by Jessooca; 10th January 2015 at 03:53 AM.
The Following 7 Users Say Thank You to Jessooca For This Useful Post: [ View ]
 
 
1st May 2012, 01:38 AM |#2  
zoso28's Avatar
Senior Member
Flag East Coast
Thanks Meter: 65
 
424 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
First of all, not sure if I believe you're that attractive AND this much into tech, but more to the point.. I'm only taking a guess here, but you may have to flash the TMobile radio to get simple's 3G. I don't know much about simple but it looks like they have TMobile servers in the mms settings so it would make sense that their 3G is based on TMobile radios.
The Following User Says Thank You to zoso28 For This Useful Post: [ View ]
1st May 2012, 01:52 AM |#3  
truth77's Avatar
Senior Member
Flag Ft Lauderdale
Thanks Meter: 1,248
 
1,714 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Jessooca huh? Who's this hottie in a Bugatti lol!
The Following User Says Thank You to truth77 For This Useful Post: [ View ]
1st May 2012, 01:59 AM |#4  
appdroid's Avatar
Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 4,318
 
2,499 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Hey Great thread, I m sure many new ppl will find this helpful So thank You!

As You say point me in the right direction! Well This thread should be in General Section because In Development section, We only post if we have cooked something! Hope this helps! Thnx again!
The Following User Says Thank You to appdroid For This Useful Post: [ View ]
1st May 2012, 02:44 AM |#5  
funziebear's Avatar
Senior Member
Flag cali
Thanks Meter: 108
 
1,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Yep gotta flash a T-Mobile modem for "4g" speeds if on the 60 dollar plan or 3g on the 40 dollar

Sent from my SAMSUNG-SGH-T989 using xda premium
1st May 2012, 04:24 AM |#6  
Jessooca's Avatar
OP Senior Member
Flag Mountain Vew, CA
Thanks Meter: 407
 
544 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by zoso28

First of all, not sure if I believe you're that attractive AND this much into tech, but more to the point.. I'm only taking a guess here, but you may have to flash the TMobile radio to get simple's 3G. I don't know much about simple but it looks like they have TMobile servers in the mms settings so it would make sense that their 3G is based on TMobile radios.

Lol I well take what you said as a compliment...... AND I had flashed the radios on 3 different roms and it took away my service all together each time! I flashed both radios and did wipes each time. This has been my only resolution.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
1st May 2012, 04:26 AM |#7  
Jessooca's Avatar
OP Senior Member
Flag Mountain Vew, CA
Thanks Meter: 407
 
544 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by appdroid

Hey Great thread, I m sure many new ppl will find this helpful So thank You!

As You say point me in the right direction! Well This thread should be in General Section because In Development section, We only post if we have cooked something! Hope this helps! Thnx again!

Thank you and your welcome hehe! How do I switch my thread to general?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
1st May 2012, 11:24 AM |#8  
vdub804's Avatar
Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 26
 
468 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Donate to Me
More
Don't forget the proxy is 216.155.165.050 port is 8080

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
1st May 2012, 12:13 PM |#9  
dsmitty166's Avatar
Senior Member
Flag Sioux Center, Iowa
Thanks Meter: 4,287
 
3,250 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Jessooca

Thank you and your welcome hehe! How do I switch my thread to general?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

Just reported it and requested it be moved for you

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using xda premium
1st May 2012, 12:36 PM |#10  
MasterKaiser's Avatar
Senior Member
Flag San Juan
Thanks Meter: 23
 
186 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by vdub804

Don't forget the proxy is 216.155.165.050 port is 8080

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

Hey there, the proxy and port are not required, as of matter of fact, I used to enter those and I got better results without them...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in AT&T Galaxy Note I717 General by ThreadRank