Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,359 Members 39,938 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Force EVDO Rev0?

Tip us?
 
z3bu
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 27
Join Date: Oct 2007
Default [Q] Force EVDO Rev0?

Hey everyone, I'm not sure if it is possible, but does anyone know of a way to force the modem to use EVDO rev0 instead of revA?

I'm noticing on my speed tests that I am getting faster speeds at my house when the network is shown as connected to rev0 rather than revA.

Thanks
 
donsh00tmesanta
Old
#2  
Account currently disabled
Thanks Meter 128
Posts: 2,452
Join Date: Oct 2011
i notice the same
 
riggs170
Old
#3  
riggs170's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 201
Join Date: Dec 2011
Location: Indianapolis
If your talking about using 1x instead of 3G I have noticed that as well, there just isnt a simple way of doing it. You can try ##debug# in your dialer, type in your MSL, go to others select HDR/1x selection, then select CDMA only mode then press ok then you will always be on 1x
 
Success100
Old
#4  
Success100's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 205
Posts: 1,848
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland
hmmm.. good observation
All Hail Success100...!!!

ALL IN YOUR CHROMOSOMES...ALL IN YO DROID DNA!!

"Originally Posted by ms79723
I like this dude right here. This dude is always right 100%. (.....). But this dude is the truth right here"
 
donsh00tmesanta
Old
#5  
Account currently disabled
Thanks Meter 128
Posts: 2,452
Join Date: Oct 2011
Rev0 and 1x are not the same plus when 3g roaming it uses rev0 too

Sent from my Unnamed 2.0.1 EL29 powered Galaxy S2 brought to you by Sprint
 
z3bu
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 27
Join Date: Oct 2007
Yeah I'm not talking about 1x/3G, I'm just referring to 3G. I remember on my old Touch Pro 2 there was a way to disable revA, but I can't find it on this phone.
 
riggs170
Old
#7  
riggs170's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 201
Join Date: Dec 2011
Location: Indianapolis
That's interesting I never new about that.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Flyme OS Finds Its Way to the Google Nexus 5

Flyme OS is a heavily modified Android variantdeveloped by the Meizu team for their MX … more

MultiROM Makes Its Way to the LG G2

Over the last few weeks, we’ve seen quite a fewflagship (and former flagship) devicesget to … more

Jair Player with a Major Update–Here’s What’s New!

Back in May, we talked a bit aboutJair Player, a nice looking music … more