Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[App][OSX/Windows] Wire 4 AirDroid

OP cyansmoker

26th May 2012, 09:36 AM   |  #1  
OP Recognized Developer
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 618
 
494 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
While working on that project, I read someone's complaint that AirDroid does not work over a USB cable. I know, that's kind of what the app's name would imply, right?

Anyway, AirDroid is awesome.
There are advantages to using AirDroid over a USB connection: for instance, it's much faster than a wireless connection and your data doesn't travel over your wireless network, and that's obviously safer.

So, I created this couple very basic tray/menu apps: one for OS X, one for Windows. Maybe one for Linux is your ask for it.

All it does it make AirDroid work over the USB cable.

Note that you will need to enable USB debugging on your device. Furthermore, on Windows, you will need to install your manufacturer's USB drivers.



Get your free app at http://nexus.zteo.com/projects/beta/

Cheers,
-Chris.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Fullscreen-8.jpg
Views:	7930
Size:	12.5 KB
ID:	1085324  
Last edited by cyansmoker; 17th August 2012 at 09:15 AM.
The Following 9 Users Say Thank You to cyansmoker For This Useful Post: [ View ]
26th May 2012, 03:01 PM   |  #2  
romskii's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 240
 
1,839 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
More
Nice one! Going to try

Gesendet von meinem Sensation mit Tapatalk 2
4th July 2012, 02:01 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
425 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Nice, because I'm also not able to connect my private mobile to my corporate WLAN...
Using AirDroid ober BLuetooth ist not possible? That would be the best for me!
5th July 2012, 11:26 AM   |  #4  
OP Recognized Developer
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 618
 
494 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Bierfreund

Nice, because I'm also not able to connect my private mobile to my corporate WLAN...
Using AirDroid ober BLuetooth ist not possible? That would be the best for me!

Unfortunately, Bluetooth connections are very slow. I guess, with a rooted phone, it would be possible to install a network driver but again it would likely be extremely slow.
5th July 2012, 11:51 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 1
 
37 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
goooood job, I'll try later
3rd August 2012, 05:28 PM   |  #6  
HTCore's Avatar
Senior Member
Flag LA
Thanks Meter: 53
 
261 posts
Join Date:Joined: Dec 2004
More
Very nice idea. I can't make it running. The app works and it's in my taskbar but the browser can't open it. Is there any instruction how to run it? any options should I check in AirDroid?
5th August 2012, 11:03 AM   |  #7  
OP Recognized Developer
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 618
 
494 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Do you have USB debugging enabled on your device?
5th August 2012, 11:18 PM   |  #8  
HTCore's Avatar
Senior Member
Flag LA
Thanks Meter: 53
 
261 posts
Join Date:Joined: Dec 2004
More
Quote:
Originally Posted by cyansmoker

Do you have USB debugging enabled on your device?

Yes, I do. When I select "Open AirDroid" in Wire4Droid, it's open http://127.0.0.1:8888/ address in my browser but unable to open anything. I'm using Win7 64bit can it be the reason?
5th August 2012, 11:25 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
130 posts
Join Date:Joined: May 2009
Ohohoho...nice idea!
Gonna try it out
8th August 2012, 04:22 PM   |  #10  
Member
Flag Val de Non
Thanks Meter: 4
 
82 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Good idea! After installing Galaxy Nexus ToolKit on XP and its driver it tell me: device not detected

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes