Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Evo 3D - "cpu1 offline".

OP KSLevel11

26th May 2012, 06:03 PM   |  #1  
KSLevel11's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 67
 
479 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Hello.

I want to buy the Evo 3D. But I met some opinions that second cpu core is almost always offline, even while playing with games or benchmarks.

It is right? Is there any fix for this? What is the situation in stock HTC roms?

Greetings.

Sent from my GT-I5800 using XDA
26th May 2012, 06:16 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Wrocław
Thanks Meter: 9
 
104 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
The second one stays off until u need it, its better for battery. but it depends on kernel. Buy a good screen protector, its highly scratchable if u re not one of the lucky guys who have gorilla.

Please correct my english mistakes, I'll be gateful
The Following User Says Thank You to Roberrt110 For This Useful Post: [ View ]
26th May 2012, 06:48 PM   |  #3  
Account currently disabled
Flag Ocoee, FL
Thanks Meter: 214
 
624 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
It's just for battery life.
If you want both cores to be online, download the free version of system tuner and force both cores online through the cpu tab.

Sent from my PG86100 using xda premium
26th May 2012, 06:58 PM   |  #4  
KSLevel11's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 67
 
479 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by Datguy_n_Disguy

It's just for battery life.
If you want both cores to be online, download the free version of system tuner and force both cores online through the cpu tab.

Sent from my PG86100 using xda premium

So, without System Tuner, in stock ROMs 2nd core will be always offline?
26th May 2012, 07:03 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 3
 
34 posts
Join Date:Joined: May 2012
will not be always offline, it will be offline when you dont' need it, and start when you need it, just as your pc.
when you write on forum it probly use 1 cpu, when you use photoshop it uses 4.
it's just an example!
The Following User Says Thank You to xukia For This Useful Post: [ View ]
26th May 2012, 07:20 PM   |  #6  
Account currently disabled
Flag Ocoee, FL
Thanks Meter: 214
 
624 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by KSLevel11

So, without System Tuner, in stock ROMs 2nd core will be always offline?

No. It'll turn on when the phone needs it; if cpu0 gets "over loaded", then cpu1 turns on to relieve stress on the other.

Sent from my PG86100 using xda premium
The Following User Says Thank You to Datguy_n_Disguy For This Useful Post: [ View ]
26th May 2012, 07:25 PM   |  #7  
KSLevel11's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 67
 
479 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Okay. Thanks you all for replies.

Greetings.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes