Post Reply

[Q] Straight Talk on HTC Evo 3D?

OP coddyycav

30th May 2012, 09:55 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Denver
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Hi guys,

Can anyone give me any sort of instructions on how to flash a Sprint HTC Evo 3D over to Straight talk ?

I have the Sprint CMDA HTC Evo 3D, Revolutionary rooted, downgraded HBoot 1.50 to 1.40, S-OFF.

Thanks(:
30th May 2012, 10:08 PM   |  #2  
scariola's Avatar
Senior Member
Flag Sandy Eggo, CA
Thanks Meter: 431
 
1,177 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by coddyycav

Hi guys,

Can anyone give me any sort of instructions on how to flash a Sprint HTC Evo 3D over to Straight talk ?

I have the Sprint CMDA HTC Evo 3D, Revolutionary rooted, downgraded HBoot 1.50 to 1.40, S-OFF.

Thanks(:

You cannot.

Straight talk runs on att network so you need a gsm 3d phone.

There is no way to flash cdma to anything but boost, cricket, maybe metro PCS.

The x515a evo 3d would be specific for att bands, x515m for USA T-Mobile bands.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
6th June 2012, 10:13 PM   |  #3  
deathtech's Avatar
Member
Thanks Meter: 2
 
35 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
But...
Quote:
Originally Posted by scariola

You cannot.

Straight talk runs on att network so you need a gsm 3d phone.

There is no way to flash cdma to anything but boost, cricket, maybe metro PCS.

The x515a evo 3d would be specific for att bands, x515m for USA T-Mobile bands.

I would also be interested in this. I just need to know what would need to be changed. Also, there are plenty of "paid" flashing services that use straight talk for the evo 3d. I also happen to own an active CDMA straight talk phone. Im using the crappy flip phone because I am uncertain what settings need to be migrated.

I have the msl # for my phone, so I can access the menus. I am not asking for instructions, just simply 'The PRL needs to be changed, etc. etc." maybe a quicklist ? I love my evo 3d. Help ?


I am also absolutely positive that my current straight talk phone is CDMA. Maybe they have access to a couple of diff. networks ?

If you are not comfortable putting this into a reply, PM me. I am uncertain what they are, but I know there are some boundaries.

I am also a fairly competent engineer, so there would not be any "hand holding" necessarily.
Last edited by deathtech; 6th June 2012 at 10:16 PM.
6th June 2012, 11:24 PM   |  #4  
scariola's Avatar
Senior Member
Flag Sandy Eggo, CA
Thanks Meter: 431
 
1,177 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Using qpst it can access all secret programming of phone, there are about a dozen changes done with that program, then finding compatible prl, MSID #, usually ask your provider. It's like your phone number, but not, usually next area code over.

Pull up some YouTube vids, saw it IS possible. Odd cause str8talk in west is using Sims, anyways google always taught me, take guide for OG EVO, same process.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
7th June 2012, 04:21 AM   |  #5  
Will32's Avatar
Senior Member
Flag Benton
Thanks Meter: 635
 
1,419 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Nevell posted earlier in his thread that he flashed the evo shift to straight talk. http://forum.xda-developers.com/show...php?p=27079247 should be close to the same for the 3d.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in EVO 3D Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank