FORUMS

Top Forum Discussions

Xperia Play won't boot into Flash Mode

7 posts
Thanks Meter: 1
 
By dannash918, Junior Member on 8th June 2012, 04:28 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi,

I am having troubles. My Xperia Play won't boot into flash mode. USB debugging is on, phone is in MSC mode. I turn the phone off, press the back button while plugging in the USB cable and it boots into fastboot. (Blue LED light turns on and Flashtool recognises it as Fastboot mode). I am running DooMKernel and Ice-Cream SONY rom, but have tried changing ROMs and that doesnt affect it.

Thanks
Daniel
Last edited by dannash918; 8th June 2012 at 04:46 AM.
 
 
8th June 2012, 11:36 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
More
Try to turn off your phone press the search button and connect it to your computer

Gesendet von meinem R800i mit Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to simpson1991 For This Useful Post: [ View ]
9th June 2012, 04:26 AM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
it the search button not the back button
The Following User Says Thank You to xiEvo For This Useful Post: [ View ]
9th June 2012, 10:37 PM |#4  
Senior Member
Flag Newcastle
Thanks Meter: 175
 
More
Red face
Quote:
Originally Posted by dannash918

Hi,

I am having troubles. My Xperia Play won't boot into flash mode. USB debugging is on, phone is in MSC mode. I turn the phone off, press the back button while plugging in the USB cable and it boots into fastboot. (Blue LED light turns on and Flashtool recognises it as Fastboot mode). I am running DooMKernel and Ice-Cream SONY rom, but have tried changing ROMs and that doesnt affect it.

Thanks
Daniel

Hm, try this. Boot into recovery and from the reboot options select flash mode.

Goodluck

Edit: Sorry got confused with fastboot mode :P If you can try using another computer, could be a problem with drivers?
Last edited by fareeed; 10th June 2012 at 02:54 PM.
The Following User Says Thank You to fareeed For This Useful Post: [ View ]
11th June 2012, 11:15 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks heaps for your help. I thought it was back not search button. Unfortunately it's my search button that's broken which is why i'm trying to change it back to stock to send it in to my provider. Is there any other way besides using the search button? I tried a different PC as well and unfortunately that didnt work.
13th June 2012, 02:19 AM |#6  
fma965's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,580
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dannash918

Thanks heaps for your help. I thought it was back not search button. Unfortunately it's my search button that's broken which is why i'm trying to change it back to stock to send it in to my provider. Is there any other way besides using the search button? I tried a different PC as well and unfortunately that didnt work.

unlucky. I think there is no other way. to get in to fastboot you could send simple adb command but I don't think such a command exists for flashmode

Sent from my R800i using Tapatalk 2
The Following 2 Users Say Thank You to fma965 For This Useful Post: [ View ]
13th June 2012, 06:28 AM |#7  
sdojoin's Avatar
Senior Member
Flag No_Where
Thanks Meter: 623
 
More
If hav flashtool just enable the usb debugging, connect phone to pc, go to fastboot option menu then select "reboot into fastboot via adb"

Easy breezy Done it thousands time WITHOUT pushin any button. Just use flashtool's fastboot menu n makesure to enable usb debugging Enjoy

Hit thanks if this help


Thanks vokal1992
The Following User Says Thank You to sdojoin For This Useful Post: [ View ]
13th June 2012, 12:11 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
More
I also have a dodgy search button that also plays up when tryin to get into flash mode, i just take the battery out and leave it for 5 mins and hope it works, failing that i get a pin and lift the search button up to try stop it.

Sent from my R800i using XDA
The Following User Says Thank You to burk33y For This Useful Post: [ View ]
14th June 2012, 11:38 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by sdojoin

If hav flashtool just enable the usb debugging, connect phone to pc, go to fastboot option menu then select "reboot into fastboot via adb"

Easy breezy Done it thousands time WITHOUT pushin any button. Just use flashtool's fastboot menu n makesure to enable usb debugging Enjoy

Hit thanks if this help


Thanks vokal1992

This boots it into fastboot mode. Is there a way to boot in to flash mode through flashtool?

Quote:
Originally Posted by burk33y

I also have a dodgy search button that also plays up when tryin to get into flash mode, i just take the battery out and leave it for 5 mins and hope it works, failing that i get a pin and lift the search button up to try stop it.

Sent from my R800i using XDA

Thanks, tried that. removing the battery didnt help and i tried to lift up the button with a pin. I tried pressing the metal underneath but that still didnt work. Looks like thats the part thats broken.

Will Sony/SE fix hardware issues even if your phone is rooted? Or is hardware warranty lost as well.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes